Skip to main content

Opleiding: Digitale communicatie in de publieke sector

Werk je als marketing- of communicatieprofessional bij een gemeente, cultuur, onderwijsinstelling of een ander soort (semi)-overheidsinstelling? En wil je meer leren over online communicatie? Tijdens deze opleiding leer je praktische handvatten waar je direct mee aan de slag kunt. Kom meer te weten over:

  • Online strategie en aanpak
  • Community management
  • Online campagnes op social media en Google Ads
  • Zoekmachine optimalisatie en digitale toegankelijkheid
  • Datagericht sturen met Analytics

Iets voor jou? Meld je aan voor onze opleiding die start begin 2025.

STUDIEDUUR

5 lesdagen

WANNEER

Begin 2025

LESDAGEN

Nader te bepalen. We zijn hierin flexibel en willen alle deelnemers de ruimte geven om zoveel mogelijk aanwezig te zijn.

LESTIJDEN

10.00 - 16.30 uur

LOCATIE

In de opleidingsruimte van Afdeling Online, Helmond

START

vanaf 4 deelnemers

overheidsopleiding studenten

Inschrijven

Enthousiast over de opleiding? Schrijf je dan nu in! 

Inschrijven voor de opleiding

Vragen? Stel ze aan Maudi

📞 Bel gerust: 0492 – 700220
✉️  Of mail naar: maudi@afdelingonline.nl

Voordelen van deze opleiding

Professionele coaching

Je wordt gecoacht door experts die werken bij online communicatie bureau Afdeling Online. Als bureau hebben we ruime ervaring binnen de publieke sector, waardoor we precies weten wat er speelt en wat er nodig is op het gebied van online marketing.

Coöperatief leren

Je volgt de opleiding samen met gelijkgestemden die ook werkzaam zijn in de publieke of culturele sector. Zo leer je niet alleen van de docent, maar ook zeker van elkaar en elkaars cases.

Beoordeeld met een 9!

Deelnemers van onze opleidingen beoordelen ons gemiddeld met een 8,5 op Springest. Onze opleiding digitale communicatie krijgt zelfs een 9! 

Het idee achter deze opleiding

Werk je bij een gemeente, cultuur, onderwijsinstelling of een ander soort (semi)-overheidsinstelling? Dan weet je als geen ander dat online communicatie en marketing steeds belangrijker worden om jouw doelgroep te bereiken.

Maar hoe zet je de juiste online communicatiemiddelen in? Hoe kun je je doelgroep via online marketing campagnes effectief bereiken? Vaak is er nog een hele weg te gaan. Maar gelukkig biedt die weg héél veel kansen.

Leerroute

De opleiding Digitale communicatie in de publieke sector bestaat uit 5 lesdagen, verspreid over 3 maanden. Dat wil zeggen dat je ongeveer één keer in de twee weken klassikaal gecoacht wordt. 

Bekijk onze brochure

Vind je het handig om alles over de opleiding Digitale communicatie nog eens terug te lezen? Vraag dan onze brochure aan!

In deze brochure vind je een handig overzicht van alles wat je wilt weten over de opleiding. Heb je na het lezen van de brochure nog vragen over de opleiding? Neem vooral contact met ons op. We vertellen je graag meer!

opleiding bijscholing certificaat jaap

Ervaringen van deelnemers

Anouk-overheidscommunicatie-opleiding
''Ik ben de opleiding gaan volgen omdat ik vind dat de overheid ook mee moet gaan met alle ontwikkelingen in de online communicatie.''
Anouk Broex

Gemeente Eijsden-Margraten

Saskia-overheidscommunicatie-opleiding
"Er zit een hele duidelijke structuur in de opleiding. Dus we beginnen heel mooi vanuit een brede casus en zo werken we toe naar hele praktische handvaten die gewoon supergoed te gebruiken zijn op de werkvloer."
Saskia Groeneveld

Gemeente 's Hertogenbosch

Evelien-overheidscommunicatie-opleiding
"Ik vind het heel fijn dat ik er nu voor kan zorgen dat alle neuzen binnen de organisatie dezelfde kant op staan als het gaat om de communicatie."
Evelien

Bibliotheek Eindhoven

Saskia Groeneveld interview website

Interview Saskia Groeneveld

Twijfel je nog? Lees dan wat Saskia Groeneveld van Gemeente ’s Hertogenbosch te zeggen heeft over de groepsopleiding. Ze heeft de opleiding bij ons gevolgd én succesvol afgerond. We hebben haar geïnterviewd over haar ervaring. Want waarom wilde zij een opleiding volgen en koos ze voor Afdeling Online?

Wat kun je verwachten van de opleiding?

Alles wat je nog wilde weten.

Voor wie is dit interessant?

Werk je bij een gemeente, cultuur, onderwijsinstelling of een ander soort (semi)-overheidsinstelling? Dan weet je als geen ander dat online communicatie en marketing steeds belangrijker worden om jouw doelgroep te bereiken.

Deze opleiding is interessant voor jou als jij stappen wilt maken op het gebied van online marketing en communicatie. Tijdens deze opleiding krijg je coaching van doorgewinterde online communicatie experts met kennis in zowel de commerciële sector als de publieke sector.

De opleiding is op hbo niveau en het is fijn als je al wat basiskennis hebt over communicatie. Er zijn geen specifieke diploma’s, opleiding of training vereist.

Pas je niet helemaal in dit plaatje, maar ben je wel geïnteresseerd in onze opleiding? Neem dan even contact op, dan kijken we samen naar de mogelijkheden voor een cursus op maat.

opleiding overheid doelgroep

Mét en ván elkaar leren

De bijeenkomsten zijn interactief en zeer praktisch. De opleiding zit bomvol interessante opdrachten, rechtstreeks uit de praktijk. Deze worden afgewisseld met de nodige theorie. De opdrachten zijn zo opgesteld dat jij direct aan de online marketing van jouw organisatie werkt. 

Door middel van een online leeromgeving houd je contact met studiegenoten. Hier worden ook de slides van de afgelopen bijeenkomst gedeeld en heb je de ruimte om vragen te stellen aan de docent.

opleiding-overheid daantje presenteert

AI in marketing en communicatie

Artificial intelligence is niet meer weg te denken uit ons werkende leven. Tijdens de opleiding belichten we hoe AI je kan helpen met je strategische aanpak, het maken van content, analyseren van resultaten en meer.

Lisa geeft uitleg over het gebruik van prompts binnen ChatGPT

Hoofddocent

Tijdens de gehele opleiding word je gecoacht door Jaap Schepers, een online strateeg met meer dan 15 jaar ervaring in het vak. Jaap is mede-eigenaar van Afdeling Online: een online marketing bureau met meer dan 200 klanten in de commerciële en publieke sector. En het combineren van die twee werelden blijkt goud waard. 

Jaap voorziet deze klanten van strategisch advies en ziet het als zijn missie om (beginnende) online marketeers de praktische kneepjes van het vak te leren. Jaap gelooft dat we elkaar slimmer maken als we kennis, resultaat en fun combineren. Dat wil zeggen: hard werken, maar ook gezellige en interactieve lessen.

Daantje de Klein staat Jaap bij gedurende de lessen. Daantje is social marketeer en opleidingsspecialist bij Afdeling Online. Zij houdt zich dagelijks bezig met online communicatie en grafisch ontwerp bij Afdeling Online. Haar kracht ligt bij de combinatie van tekst en beeld. Zo schiet ze bijvoorbeeld graag mooie plaatjes die het verhaal van de klant vertellen.

Dankzij de opleiding Opleidingskunde, waarin Daantje leerde hoe mensen binnen organisaties leren en opgeleid worden, werkt ze aan het opleidingsaanbod van Afdeling Online. En is ze ook een vaste docent in ons team van – je raadt het al – social advertising en community management.

opleiding overheid jaap geeft les

Op deze dagen krijg je les

De lessen vinden begin 2025 plaats op vijf dagen van 10.00 – 16.30 uur. Deze worden nader bepaald.

SEO bureau google ads

Investering

De investering voor deze opleiding is €2.190 exclusief btw. De factuur voor de opleiding ontvang je twee weken voorafgaand aan de start van de opleiding. Meld je je aan voor december? Dan krijg je early – bird korting en is de investering €1.990 exclusief btw.

Wat krijg je allemaal?

  • 5 lesdagen met lunch, koffie, thee en snacks
  • Lesmateriaal
  • Een strippenkaart ter waarde van 4 uur
  • Een certificaat voor bewijs van deelname

Studievoorbereiding

Per lesdag zul je ongeveer 2 uur voorbereidingstijd nodig hebben. In deze tijd lees je in over nieuwe onderwerpen en werk je aan opdrachten voor je eigen organisatie. Om je ruim de tijd te geven om in de materie te duiken zullen we het benodigde lesmateriaal minstens twee weken voor iedere bijeenkomst verzenden.

Internet Marketing Uitbesteden

Studiemateriaal

Het enige wat je nodig hebt om de lessen te kunnen volgen is een laptop. Wij zorgen voor het andere studiemateriaal.

opleiding-overheid voorbereiding laptop

Schakel ons in

Bij deze opleiding heb je ook de beschikking tot een strippenkaart ter waarde van 4 uur. Deze is ervoor bedoeld dat je de specialisten van Afdeling Online kunt inzetten bij het tackelen van complexe problemen. Denk aan een eenmalige inrichting van Google Analytics: dit moet goed gebeuren, maar in de toekomst ga je dit nooit meer zelf doen. Onze specialisten helpen je graag, zo kun jij je tijdens de opleiding focussen op de stof die je wél zult gebruiken in je toekomstige werk. Jij bepaalt zelf wanneer en waarvoor je de strippenkaart inzet.

incompany strippenkaart daantje
factor-c

Factor C

De opleiding Digitale communicatie in de publieke sector zien wij als een extensie van Factor C. Factor C is een manier van werken die helpt om strategisch aan de slag te gaan met communicatie. Factor C is bij uitstek geschikt voor projecten en programma’s waar omgevingsgericht of opgavegericht gewerkt wordt.

Bekijk ons Magazine

Opleiding Digitale communicatie in de publieke sector

Kennis moet rollen, is onze visie. Speciaal daarom hebben we voor deze opleiding een Afdeling Online Magazine gemaakt. Je kunt ‘m geheel vrijblijvend aanvragen via de onderstaande button.

Vraag het magazine aan >

Een leven lang leren

Continu up-to-date blijven in je werkgebied lijkt nu belangrijker dan ooit. ‘Een leven lang leren’ is dan ook een thema dat flink wordt gestimuleerd door de Rijksoverheid. Zo treft de overheid verschillende regelingen en subsidies zodat jij kan blijven leren tijdens je loopbaan. Hier lees je welke regelingen er zijn.

Tip: veel overheidsinstellingen beschikken over leerbudget wat je kunt gebruiken voor deze opleiding.

leven lang leren leerbudget overheidscommunicatie
overheid presentatie cursist

Tips & tricks van experts

Als online communicatie bureau zien wij dat online marketingkansen vaak niet of onvoldoende benut worden in de publieke sector. Zonde! Daarom helpen wij je graag om een gedegen online marketing strategie uit te tekenen. En daar blijft het niet bij: wij geven je ook praktische tips & tricks waarmee je direct uit de voeten kunt. 

Benieuwd naar hoe vorige deelnemers van de opleiding dit ervaren hebben? Bekijk de terugblik op de eerste editie van de opleiding.

Even voorstellen: Team Opleiden

Van Jaap en Daantje krijg je les. Maudi is er voor al je (praktische) vragen. Ze hebben er zin in!

Afdeling-online-overheidscommunicatie

Incompany opleiding

Wil jij graag deze opleiding met jouw collega’s volgen? Dat kan. We bieden namelijk een op maat gemaakte incompany opleiding aan. We kijken hierbij specifiek naar de leerwensen van jou en je organisatie.

Referenties

Wij geven al jaren met veel plezier les en worden positief beoordeeld door deelnemers. En natuurlijk hebben we zelf de juiste certificaten.

Met een 9 beoordeling op Springest

Op Springest verzamelen we de ervaringen van onze studenten.

Bekijk de ervaringen >
icm logo
google cert educator level2
factor-c

Neem contact op!

Wil je graag meer informatie over de opleiding of heb je specifieke vragen? Neem gerust contact met ons op! Wij vertellen je graag meer.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.