Skip to main content

Recruitment

Het vinden van de juiste nieuwe collega’s is voor veel organisaties een grote opgave. Met een simpele vacature op je website kom je er gewoon niet meer. Het werven van personeel kan perfect via de brede mogelijkheden van online recruitment marketing. Ben je op zoek naar een employer branding strategie, SEO-geoptimaliseerde vacatureteksten, vacaturebank advies of LinkedIn advertenties? Wij adviseren je graag over alle ins en outs van deze marketingdiscipline.

Geschikt voor recruitment

Content >
Social >
SEA >
SEO >
Websites >

Iedere campagne vraagt om een een andere marketingstrategie. Benieuwd naar onze strategie voor jouw recruitment campagne?

Neem contact op >
Online Recruitment Campagnes

Succesvolle online recruitment campagnes

De voordelen van online recruitment campagnes

Met de old school vacature-aanpak bereik je niet (meer) het juiste publiek. Kies daarom voor online recruitment marketing.

  • Dankzij online recruitment campagnes kun je jouw waarden goed zichtbaar maken, zodat sollicitanten zich hierin kunnen herkennen. 
  • Je bouwt een fanbase op voor toekomstige vacatures. 
  • Bereik een groter publiek met bijvoorbeeld Google for Jobs en advertenties op vacatureplatforms als LinkedIn of Indeed. 
  • Werken aan employer branding zorgt voor een positiever imago. 
  • Een slimme recruitment marketing strategie maakt het verschil voor organisaties met een ogenschijnlijk ‘saaie’ reputatie.
  • Door recruitment marketing goed uit te voeren leer je je potentiële sollicitanten beter kennen. Leer wat hen drijft, wat zij belangrijk vinden bij een nieuwe baan en hoe je daarop kunt anticiperen in je communicatie.

"Toen we op zoek waren naar een junior online marketeer vroegen we Afdeling Online om mee te denken over een online wervingsstrategie. De vacaturetekst die Afdeling Online vervolgens voor ons schreef, en het advies over verspreiding op socials, was in één keer raak. Meer dan 130 brieven, waarvan er zeker honderd geschikt voor de functie leken. Een overweldigend resultaat."

Lies Boelrijk

Hoofd Marketing & Business Development Kröller - Müller Museum

Customer Journey See Think Do Loyalty

Online recruitment in de Customer Journey

Recruitment marketing spreidt zich over verschillende fases van de Customer Journey (en de Applicant Journey). Employer branding, waarbij je je profileert als bedrijf waarvoor je écht wilt werken, valt in de ‘See-fase’ van de klantreis. In de ‘Think-fase’ steken review marketing en informatie op je website de kop op. Dan volgt de ‘Do-fase’, waarbij je tientallen sollicitatiebrieven gaat ontvangen. In de laatste fase; ‘Loyalty’, kan je je medewerkers aansporen om bij te dragen aan review marketing.

Dit kunnen we voor je betekenen

Wil je aan de slag met het werven van de juiste collega’s? Wij helpen je graag op weg. Wat we precies doen? Dat zie je hieronder.

Show it off

Branding campagnes op bijvoorbeeld LinkedIn, Instagram, Facebook en displaynetwerken hebben een grote invloed op het accepteren van een baan. Met branding campagnes laat je zien waarvoor je staat, natuurlijk toegepast met de juiste targeting methoden. Een belangrijke investering dus voor de toekomst.

recruitment facebook

Ben daar waar jouw sollicitant zoekt

Vacaturebanken zoals Indeed, Monsterboard en de Nationale Vacaturebank worden steeds groter. En de mogelijkheden om te jezelf te laten zien op deze platforms ook. Wij helpen je bij het bereiken van publiek, het inrichten van bedrijfsprofielen en het promoten van vacatures, zowel organisch als betaald.

recruitment sanne op laptop

Laat zien wie je bent

Er is niets zo jammer als een enthousiaste sollicitant die afhaakt na het zien van de vacature op je website. Daarom (her)schrijven wij vaak vacatureteksten met aansprekende content (denk aan een interview met een collega) en aansprekend beeldmateriaal. Ook adviseren we je bij het verzamelen van sollicitaties via formulieren en de AVG die hierbij komt kijken.

recruitment aan het werk

Vind je ideale sollicitant in jouw regio

Veel van onze opdrachtgevers passen hun SEO strategie toe op hun Recruitment Marketing. Dat wil zeggen: de juiste vacaturetitels, de inrichting van structured data op de pagina en unieke content. Zo ben je ook in Google for Jobs snel vindbaar.

SEO recruitment marketing

Zien geloven, doet geloven

Meer dan 80% van de sollicitanten zegt beïnvloed te worden door reviews over de organisatie. Deze reviews – geschreven door zowel huidige als ex-medewerkers – zijn dus essentieel voor je employer branding. Wij adviseren je over de do’s en don’ts en het inzetten van deze reviews voor je Recruitment Marketing.

recruitment certificaat detail

Wat gaan we precies doen?

Samen met onze klanten doorlopen we deze stappen.

Partners in crime

Google Partner Badge
indeed logo
facebook blueprint certification logo

Samenwerken met Afdeling Online zorgt voor rust én nieuwe collega’s

Als full-service online marketingbureau kun je je recruitment marketing met een gerust hart aan ons uit handen geven. Onze ervaren marketing specialisten staan elke werkdag voor je klaar. Zie ons maar als bonuscollega’s die je altijd even kunt bellen met je vraag. Jij slimmer, wij blij. Met experts in elke online marketingdiscipline heb je maar één bureau nodig voor je gehele online marketing, wel zo handig.

Recruitment Marketing Uitbesteden

Projecten waar we trots op zijn

Eerst geloven, dan zien. Of misschien toch andersom?

Bekijk alle cases

Contact met een recruitment marketing specialist

We vertellen je graag alles over de mogelijkheden van recruitment marketing tijdens een kennismakingsgesprek. Maak een afspraak!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.