Content marketing

Jouw content marketing specialist Ilse

Hoi! Ik ben Ilse, content marketing specialist van Afdeling Online. Ik geloof dat content marketing tegenwoordig hét verschil kan maken in een wereld waarin de online concurrentie moordend is. Content marketing draait om het communiceren van waardevolle en relevante content voor jouw doelgroep. Anders gezegd: content die alleen jij kunt maken omdat jouw organisatie uniek is. Ik kan je helpen bij het bedenken en oppakken van creatieve content. Laten we aan de slag gaan!

De content marketing specialist helpt jou opvallen

Het online verkeer is tegenwoordig erg druk. En het wordt zelfs steeds drukker op de route d’online. Daarom is het van belang dat je opvalt. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. We beginnen in ieder geval met het vaststellen van je content marketing doelstelling: leadgeneratie, verkoop, informatie of branding. Daarna bepalen we via welke kanalen we je doelgroep het best kunnen aanspreken. Tot slot geef ik je graag tips over hoe je met kop en schouders uitsteekt boven je concurrenten door middel van content. Benieuwd? Neem snel contact met me op!

Dit content marketing bureau = multi-inzetbaar

Van plan om een content marketing bureau in te schakelen? Dit zijn de kanalen waarop we jouw content marketing kunnen verspreiden.

 • Social media: op sociale media zoals Facebook, Instagram en LinkedIn kan ik mij helemaal uitleven als content marketeer. Met de diverse mogelijkheden die deze kanalen bieden, creëer ik de meest creatieve content, zowel tekstueel als visueel. Wil je met deze content adverteren? Daar kan je ons als content marketing bureau ook voor inschakelen!
 • Nieuwsbrieven: effectief heel relevante content verspreiden onder jouw doelgroep? Daarvoor is het versturen van nieuwsbrieven een goede optie. In een nieuwsbrief laat je bijvoorbeeld zien welke producten, diensten of kennis je in huis hebt en kun je marketingacties onder de aandacht brengen.
 • SEO (zoekmachinemarketing): waardevolle en relevante content op je website zorgt ervoor dat je goed wordt gevonden in de zoekmachine. Denk niet alleen aan relevante content op je website zoals landingspagina’s of blogs, maar ook aan linkbuilding: het verkrijgen van links van andere websites naar jouw website.

Ilse van Hooft
In content marketing is het belangrijk dat we de behoefte van de ander voorop stellen Ilse van Hooft - Senior Projectmanager
Aanpak

Content marketing strategie: stap voor stap

Als content marketing specialist ga ik zowel strategisch als creatief te werk. Dit zijn de stappen die we samen doorlopen.

 • 1. Bedrijfsstrategie en doelstelling

  We beginnen de content marketing strategie altijd met het scherpstellen van je bedrijfsstrategie en wat je doelstelling is van je content marketing.

  1. Bedrijfsstrategie en doelstelling
 • 2. Persona’s

  Dan bakenen we je communicatiedoelgroep af. Daarna splitsen we je doelgroep op in persona’s zodat we elke communicatieboodschap kunnen afstemmen op een bepaalde doelgroep.

  2. Persona’s
 • 3. Contentplanning

  Tijdens een creatieve brainstormsessie bedenken we rubrieken en creatieve posts. Deze verwerken we vervolgens in de contentplanning.

  3. Contentplanning
 • 4. Kanalenstrategie

  Welke kanalen passen het best bij jouw organisatie? En via welke kanalen gaan we de content communiceren? Dat bepalen we in een kanalenstrategie.

  4. Kanalenstrategie
 • 5. Contentcreatie

  Het concreet maken van de content marketing strategie is aangebroken. In afstemming met jouw wensen ga ik creatief aan de slag met content op de gekozen kanalen. Van concept idee tot de opmaak van de berichten.

  5. Contentcreatie
 • 6. Meten van resultaat

  Wat levert zo’n content marketing strategie eigenlijk op? Als content marketing specialist maak ik de resultaten maandelijks inzichtelijk en praat ik je bij over de vorderingen van het traject.

  6. Meten van resultaat

Workshop van een content marketing specialist

Het online marketing landschap is continu in beweging. Om op de hoogte te blijven van alle trends en toepassingen binnen content marketing nodig ik je graag uit voor een workshop. Tijdens zo’n workshop laat ik je inspirerende cases zien en geef ik je heel veel content marketing tips. Neem contact op en samen prikken we een datum!

Contact content marketing specialist

Wil je aan de slag met content marketing? Neem dan contact op via onderstaand formulier.

Wij gebruiken deze gegevens alleen om contact met je op te nemen, niet voor advertentiedoeleinden. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard.

nieuwsbrief

Afdeling Nieuwsbrief

Schrijf je hieronder in op onze nieuwsbrief! Wij gebruiken deze gegevens alleen om je de nieuwsbrief maandelijks te sturen, niet voor advertentiedoeleinden. Liever uitschrijven? Dat kan via deze pagina.

In contact komen?

Ilse staat voor je klaar!

Klaar voor de start? Ik geef graag passend content marketing advies voor jouw bedrijf! Neem direct contact op.

Ilse van Hooft Senior Projectmanager

Stuur Ilse een bericht