Wij zijn jouw nieuwe Afdeling Online

Wij zijn Afdeling Online, een bureau dat haar opdrachtgevers sterk maakt in Digitale Marketing.

Bekijk het team >
over ons afdeling online
afdeling online kantoor presentatie

Alles onder één dak

We doen dat op drie manieren: we nemen werk uit handen, we leveren de juiste Digitale Marketeers voor de teams van onze opdrachtgevers en we coachen en leiden op. Onze specialisten zorgen ervoor dat digitale marketing dé motor wordt om ambities te realiseren. Wij geloven erin dat we onze kennis en ervaring delen en overdragen. Zo bouwen we samen aan een digitale toekomst, met direct resultaat.

Bekijk onze cases >

Waar staan we voor?

In alles wat wij doen zijn wij eerst je collega en dan online marketeer. Wij geloven dat we elkaar slimmer maken als we kennis, resultaat en fun combineren.

Alles in één team

Wij zijn een online marketingbureau en leveren volledige dienstverlening in huis: van strategie en concept tot aan uitvoering en onderhoud. Wij zetten hiervoor verschillende expertises en diensten in: Google Ads, SEO (zoekmachine optimalisatie), social media marketing, analytics en e-mailmarketing.

Kennis moet rollen

Wat ons betreft zijn er twee soorten mensen: zij die hun kennis bereid zijn te delen en zij die bang zijn dat hun ideeën door een ander worden gebruikt. Wij scharen onszelf binnen de eerste categorie. Kennis moet rollen, is onze visie. Soms leer je het snelst door het samen te doen – in jouw organisatie. Daarom werken onze specialisten ook in de teams, bij onze opdrachtgevers.

Digitale Marketing wordt volwassen

Onze mentaliteit om te delen past ook goed in een markt waarin digitale marketing steeds meer een vaste plek krijgt binnen een organisatie. Het vak van de Digitale Marketeer wordt volwassen, en daarmee verandert onze rol als bureau. Wij helpen onze opdrachtgevers daarom op elke mogelijke manier, juist als dit betekent dat wij jouw team sterker maken. Dit betekent dat we soms als specialist optreden en andere keren als tijdelijke versterking van jouw team invliegen.

Werkwijze

Onze opdrachtgevers zijn erg te spreken over onze werkwijze. Onze manier van denken is altijd praktisch, zonder het grote plaatje te verliezen. Daarom hebben we strakke planningen en processen, weten onze opdrachtgevers hoeveel tijd zij zelf dienen te investeren en staan komende contactmomenten netjes vooruit gepland in de agenda. Wij delen documenten met onze opdrachtgevers zodat zij live mee kunnen kijken en bij kunnen sturen. Bovendien werken we zonder klantcontactcenter: je hebt altijd een vaste projectmanager die op jouw eigen manier kunt contacten.

Hart voor cultuur

Wij hebben zowel klanten in de commerciële als culturele sector. We merken dat deze twee werelden veel van elkaar kunnen leren, maar ook dat de culturele sector nog veel kansen laat liggen op online marketinggebied. Een praktisch voorbeeld is Google Grants. Wij willen graag ons steentje hieraan bijdragen en onze kennis over de nieuwste (commerciële) online marketingtechnieken inzetten voor bijvoorbeeld musea, theaters of poppodia.

FD Gazellen Award

In 2019, 2020 én 2021 hebben wij een FD Gazellen Award in de wacht gesleept. Daar zijn wij trots op… Het Financieele Dagblad heeft Afdeling Online drie jaar op rij verkozen tot één van de snelst groeiende bedrijven van Nederland!

Partners in crime

We hebben zelf heel wat partnerschappen lopen. Zo zijn we certified Premier Partner van Google en lid van Cultuurmarketing. En niet te vergeten: we zijn lid van Dutch Digital Agencies én in 2019, 2020 en 2021 door Het Financieel Dagblad uitgeroepen tot één van de snelst groeiende bedrijven van Nederland.

facebook blueprint certification logo
microsoft advertising certified professional
amazon advertising expert - internet marketing bureau
channable logo
cultuur marketing logo
Dutch Digital Agencies logo
seranking logo
semrush certificaat internet marketing bureau
adroll logo
stager logo
call for action logo
partner badge leadinfo
feedback company logo
Internet Marketing Bureau met hootsuite certified professional
mailchimp certificaat logo

'Wij staan bij onze opdrachtgevers bekend om onze vaardigheid snel te kunnen wisselen van creativiteit naar techniek naar analyse.'

Sanne

Directeur Afdeling Online

afdeling online jaap sanne

Geschiedenis

Toen Afdeling Online in 2012 ontstond, was dat vanuit een samenwerking tussen Sanne en Jaap Schepers (zowel zakelijk als privé getrouwd). De een met een commercieel portfolio, de ander als cultuurwetenschapper. Al die tijd groeide het aantal opdrachtgevers van Afdeling Online, en dus ook het team. De startlocatie was de prachtige Cacaofabriek in Helmond, die in 2017 vanwege ruimtegebrek werd ingeruild voor een rijksmonument: ‘t Patronaat, ook in Helmond. Inmiddels werken daar een 20-tal specialisten voor meer dan 200 opdrachtgevers in zowel de publieke als commerciële sector.

Kennis en ervaring delen

Een rode draad door het ondernemerschap van Jaap en Sanne is toch wel de liefde voor leren. Je vak ontwikkelen is een must als digitale marketeer, en dus een sterke visie op dit onderwerp onmisbaar. Daarom heeft Afdeling Online een groot deel van het team intern opgeleid via traineeships en startersbeurzen en is er altijd veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling.

Met de jaren kwam de wens om de digitale marketing van organisaties te professionaliseren. Dat resulteerde in een ondernemersvisie die anders is dan andere bureaus, en vooral: een opleidingstak waar kennis en ervaring wordt gedeeld met opdrachtgevers.

afdeling online leren

Dit is Afdeling Online

Het zijn stuk voor stuk harde werkers, die collega’s in ons team. Allemaal leuk en ieder zijn of haar eigen specialiteit.

Bekijk het team >