Skip to main content

Wij zijn jouw nieuwe Afdeling Online

Wij zijn Afdeling Online, een bureau dat haar opdrachtgevers sterk maakt in digitale marketing.

Bekijk het team >
over ons afdeling online
afdeling online kantoor presentatie

3 werkwijzen

Jou sterker maken in digitale marketing. Dat is ons doel. Dit doen we op 3 manieren: we nemen werk uit handen, we zetten onze digitale marketeers in binnen jouw team en we coachen & leiden op. Samen met onze specialisten zorg jij ervoor dat digitale marketing dé motor wordt van jouw online ambities. Want pas als we onze kennis en ervaring onderling delen, kunnen we bouwen aan een digitale toekomst. Met direct resultaat. Dat is waar wij in geloven.

Bekijk onze cases >

Waar staan we voor?

In alles wat we doen zijn wij eerst je collega en dan online marketeer. Wij geloven dat we elkaar slimmer maken als we kennis, resultaat en fun combineren.

Alles onder één dak

Afdeling Online is een online marketingbureau met alle disciplines in huis: Google Ads, SEO (zoekmachine optimalisatie), social media marketing, Analytics, e-mailmarketing en nog veel meer. Je kunt ons inzetten voor het hele plaatje: van strategie en concept tot uitvoering en onderhoud.

Kennis moet rollen

Wat ons betreft zijn er twee soorten mensen: zij die hun kennis bereid zijn te delen en zij die bang zijn dat hun ideeën door een ander worden gebruikt. Wij scharen onszelf binnen de eerste categorie. Kennis moet rollen, is onze visie. Soms leer je het snelst door het samen te doen – in jouw organisatie. Daarom zijn onze specialisten regelmatig onderdeel van de teams van onze opdrachtgevers. Daarnaast geven we workshops en leiden we op.

Digitale Marketing wordt volwassen

Onze mentaliteit om kennis te delen past ook goed in een markt waarin digitale marketing steeds meer een vaste plek krijgt. Het vak van de digitale marketeer wordt volwassen, en daarmee verandert onze rol als bureau. Je kunt ons op elke mogelijk manier inzetten om jouw team sterker te maken. Of je nu een specialist nodig hebt of tijdelijke versterking.

Hoe wij werken

Onze manier van denken is altijd praktisch, zonder het grote plaatje uit het oog te verliezen. Daarom hebben we strakke planningen en processen, weten onze opdrachtgevers hoeveel tijd zij zelf dienen te investeren en zijn komende contactmomenten netjes vooruit gepland in de agenda. Wij delen documenten met onze opdrachtgevers zodat zij live mee kunnen kijken en kunnen bijsturen. Bovendien werken we zonder klantcontactcenter: je hebt altijd een vaste projectmanager die je op jouw eigen manier kunt contacten.

Hart voor cultuur

We hebben zowel klanten in de commerciële als in de culturele sector. Twee werelden die veel van elkaar kunnen leren. Ook zien we dat de culturele sector nog veel kansen laat liggen op online marketinggebied. Een praktisch voorbeeld is Google Grants. Het is onze missie om de nieuwste (commerciële) online marketingtechnieken in te zetten voor bijvoorbeeld musea, theaters of poppodia. 

FD Gazellen Award

In 2019, 2020, 2021 én 2022 hebben wij een FD Gazellen Award in de wacht gesleept. Dé award voor de snelst groeiende bedrijven van Nederland volgens Het Financieele Dagblad. Trots!

Partners in crime

We hebben zelf heel wat partnerschappen lopen. Zo zijn we certified Partner van Google en lid van Cultuurmarketing. En niet te vergeten: we zijn lid van Dutch Digital Agencies én in 2019, 2020, 2021, 2022 én 2023 door Het Financieel Dagblad uitgeroepen tot één van de snelst groeiende bedrijven van Nederland.

fd gazellen 2019 logo
Gazellen Award 2020
FD Gazelle Award 2021
FD gazelle award 2022
facebook blueprint certification logo
microsoft advertising certified professional
amazon advertising expert - internet marketing bureau
Channable Silver Partner 2024
cultuur marketing logo
seranking logo
semrush certificaat internet marketing bureau
adroll logo
stager logo
call for action logo
partner badge leadinfo
feedback company logo
Internet Marketing Bureau met hootsuite certified professional
mailchimp certificaat logo

'Wij staan bij onze opdrachtgevers bekend om onze vaardigheid snel te kunnen wisselen van creativiteit naar techniek naar analyse.'

Sanne

Directeur Afdeling Online

afdeling online jaap sanne

Geschiedenis

Toen Afdeling Online in 2012 ontstond, was dat vanuit een samenwerking tussen Sanne en Jaap Schepers (zowel zakelijk als privé getrouwd). De één met een commercieel portfolio, de ander als cultuurwetenschapper. Al die tijd groeide het aantal opdrachtgevers van Afdeling Online, en dus ook het team. De startlocatie was de prachtige Cacaofabriek in Helmond, die in 2017 vanwege ruimtegebrek werd ingeruild voor een rijksmonument: ‘t Patronaat, ook in Helmond. Inmiddels werken daar een 30-tal specialisten voor meer dan 200 opdrachtgevers in zowel de publieke als commerciële sector.

Kennis en ervaring delen

Een rode draad door het ondernemerschap van Jaap en Sanne is toch wel de liefde voor leren. Je vak ontwikkelen is een must als digitale marketeer. En dus is een sterke visie op dit onderwerp onmisbaar. Daarom heeft Afdeling Online een groot deel van het team intern opgeleid via traineeships en startersbeurzen en is er altijd veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling.

Met de jaren kwam de wens om de digitale marketing van organisaties te professionaliseren. Dat resulteerde in een ondernemersvisie die anders is dan andere bureaus. En vooral: een opleidingstak waar kennis en ervaring wordt gedeeld met opdrachtgevers. En ben je al klant bij Afdeling Online? Dan kun je alvast in de materie duiken dankzij onze gratis online marketing academy.  

afdeling online leren

Dit is Afdeling Online

Het zijn stuk voor stuk harde werkers, die collega’s in ons team. Allemaal leuk en ieder zijn of haar eigen specialiteit.

Bekijk het team >