Skip to main content

Websites & webshops

Een website is als het centrum van het universum, maar dan in de online marketing. It is where the magic happens en resultaat wordt geboekt. Wij geloven daarom dat een website niet alleen mooi hoeft te zijn, maar ontwikkeld moet worden vanuit heldere online marketing doelen.

website-ontwikkeling

Waarom een website of webshop van Afdeling Online?

  • Wij ontwikkelen een website en/of webshop die klaar is voor professionele online marketing campagnes. Met ons heb je dus in één klap een partner voor je site en je online marketing.
  • Wij denken altijd vanuit je einddoel, bijvoorbeeld meer leads, verkopen of branding. Een geoptimaliseerde gebruikersfunnel levert namelijk meteen winst op.
  • We hebben professionele designers die jouw huisstijl perfect vertalen naar een digitaal ontwerp.
  • Onze websites zijn gebouwd met WordPress, werelds meest bekende open source systeem. Deze keuze geeft je eenvoudig beheer en oneindige uitbreidbaarheid van functionaliteiten. 
  • Onze webshops zijn gebouwd met WooCommerce: een plugin van WordPress. Zo werkt alles vlot met elkaar samen.
  • Geen afstandelijk ticketingsysteem bij ons. Je hebt snel contact op een manier die jou past.
  • Wij kunnen ook contentstrategie, contentcreatie en het vullen van de website oppakken.

“Afdeling Online heeft alle benodigde expertise, gebundeld in één team: van marketing tot en met webdevelopment - voor alles konden we bij hen terecht. Bij onze website hielden ze meteen rekening met onze wensen op het gebied van online marketing en groei. In korte tijd heeft Afdeling Online ons verhaal super treffend neergezet. Dat zien we terug in Google Analytics en we horen het van onze klanten. We zijn ontzettend tevreden!”

JOSHUA VAN DEN HURK

Oprichter The Bamboovement

Dit kunnen we voor je betekenen

Ben jij op zoek naar een goede partner voor een nieuwe website of webshop? Denk dan eens aan ons. Wij helpen je graag, en denken dan – anders dan veel andere website bureaus – graag met je mee over onderstaande klussen.

Website Strategie

Hoe gaat jouw potentiële klant je website of webshop gebruiken? Die vraag beantwoorden we samen tijdens een strategische sessie. We hanteren hierbij het 5 lagen UX design model van Jesse James Garrett. Zo bepalen we met elkaar de navigatiestructuur, die uiteindelijk leidt tot de wireframes en het design. Belangrijk is ook dat we bij jou interne draagkracht creëren.

stage team afdeling online

Usability & Gebruikersonderzoek

Is de online marketing funnel logisch ingericht? Volgt de gebruiker vloeiend het design? Is de website digitaal toegankelijk voor alle doelgroepen? Dit zijn allemaal punten die we tackelen met een usability en gebruikersonderzoek. Zo zijn de designs zo scherp als maar lukt.

User Experience

Een website-ontwerp dat in het oog springt én optimaal converteert? Jep, dan moet je bij onze UX-designers zijn. Onze roots liggen in de online marketing. Daardoor weten wij precies waar een top website aan voldoet. Hoe navigeert de gebruiker? Waar komen de call-to-action buttons? Wij verzorgen het beste UX-ontwerp voor jouw website.

Website Ontwerp Bureau

Usability & Gebruikersonderzoek

Je website of webshop is dé plek waar alles samenkomt: de bezoeker zal hier de beoogde conversie moeten maken. Een contactformulier invullen, een aankoop doen of inschrijven voor je nieuwsbrief. Dat klinkt natuurlijk als muziek in de oren, maar dan moet alles wel optimaal werken. Bof jij eens even, want wij realiseren dit voor je! 

Website ontwerp

Overtuig met een landingspagina

Wil jij overtuigende landingspagina’s die perfect aansluiten bij jouw online marketingcampagnes? Pagina’s die jouw bezoekers laten klikken, kopen, inschrijven of aanvragen? Wij helpen je! Van strategie tot realisatie. 

Websites

Meer conversies

Stel, je hebt een prachtige, goed bezochte website. Maar inschrijven, aanvragen of kopen doen je bezoekers niet (genoeg). Tijd voor conversie optimalisatie. Dit is een ingewikkeld proces waarbij Google Analytics, SEO, SEA, usability en A/B-testing komen kijken. Daar kun je wel een expert bij gebruiken!

website laten bouwen

Analytics en Google Tag Manager

Met een nieuwe website ben je er niet. Je wilt namelijk blijven optimaliseren. Dit doe je op basis van cijfers en analyses. Hiervoor is een goede inrichting van Analytics en bijvoorbeeld Google Tag Manager essentieel. Wij doen dit natuurlijk graag voor je en denken ook graag mee over een Meetplan met kpi’s en targets. 

online marketing uitbesteden dirk presenteert met analytics

SEO ready

Wij zien nog vaak gebeuren dat dankzij een nieuwe website de SEO posities kelderen. Dat is helemaal niet nodig en simpel op te lossen met een goede redirect strategie. Daarbij zorgen wij ook dat jouw website in de basis voldoet aan de SEO regels zodat jij zelf aan de slag kunt met je SEO marketing. 

SEO ready

Copywriting & contentcreatie

Vergeet niet hoe belangrijk professionele tekst, fotografie en video’s zijn in de uitstraling van je organisatie. Dit schept vertrouwen. Wij helpen je met het opstellen van een beeldplan en het schieten van het juiste beeldmateriaal. En heb je geen tijd (of zin) om de website te voorzien van goede teksten? Daar kunnen onze copywriters uitstekend bij helpen.

copywriting-en-contentmarketing

Wordpress Workshop

Er is niets zo fijn als iemand die je even door het CMS systeem wandelt. Alle knoppen en trucs laat zien. De handigheidjes opsomt. Onze websites leveren we altijd op met zo’n workshop. Gezellig met wat koekjes erbij.

WooCommerce Workshop

Jij en je team willen de juiste knoppen kunnen vinden in je nieuwe webshop. Onze website consultant neemt je mee door WooCommerce en laten je wat trucs en handigheidjes zien. Deze workshop ontvang je standaard bij je webshop.

online marketing uitbesteden jaap geeft workshop

Wat gaan we precies doen?

Samen met onze opdrachtgevers doorlopen we deze stappen.

wordpress logo
google gtm logo
google analytics logo
matomo logo
Google Partner Badge
Channable Silver Partner 2024
woocommerce logo
moz logo
semrush certificaat internet marketing bureau
seranking logo

Projecten waar we trots op zijn

Op feestjes vertellen we met een grote glimlach over onze projecten.

Onze visie op AI

AI baant zich in razendsnel tempo een weg in onze (digitale) maatschappij. Als online marketeers omarmen we deze nieuwe technologie. We geloven er namelijk in dat AI ons slimmer, efficiënter, creatiever en vindingrijker maakt. Maar niet zonder dat we daar transparant over zijn. Daarom delen we 5 principes over hoe wij omgaan met AI. 

Samen sparren?

We vertellen je graag alles over de mogelijkheden van onze websites tijdens een kennismakingsgesprek. Maak een afspraak!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Afdeling Academy

Word je klant van Afdeling Online? Dan krijgen jij en je team gratis toegang tot onze online leeromgeving met meer dan 50 uur aan lesmateriaal over online marketing. Jij slimmer, wij blij.

Lees meer over onze academy >