Conversie

Conversie specialist Dirk

Hoi, ik ben Dirk! Ben jij op zoek naar een conversie specialist? Misschien kan ik je helpen aan een rendabele, funnel geoptimaliseerde website of webshop. Als conversie expert doe ik onderzoek naar de customer journey van jouw (potentiële) klanten on-site. Daarnaast kijk ik off-site hoe goed jouw website of webshop al scoort op het gebied van ondere andere SEO en SEA. Daarna geef ik advies in hoe je (nog) meer rendement kan genereren rondom je online platform. Kortom: ik neem de gehele conversie-optimalisatie met liefde voor je uit handen.

De conversie specialist streeft naar het behalen van doelen

Als conversie consultant van Afdeling Online word ik blij van statistieken. Hoe meer rendabele transacties of leads, hoe beter. Maar, hoe verhoog ik het aantal conversies dan? Een conversie betekent in de online marketing het behalen van een vastgesteld doel. Dat kunnen acties op je website zijn zoals bestellingen, offerte-aanvragen of nieuwsbriefinschrijvingen. En wil je weten via welke kanalen je klanten of leads op jouw website of webshop terechtkomen? Ook dat kan ik als conversie specialist exact zien in Google Analytics. Mits Google Analytics goed is ingericht… Je raadt het al: ook dat kan ik voor je doen. Neem snel contact op!

Met een conversie specialist rond de tafel

Als jouw conversie expert geef ik je inzicht in de sterke en zwakke punten van je website. Zo’n conversie-analyse kan je tijd én geld besparen. Een conversie-analyse kan uit de volgende elementen bestaan:

 • Usability onderzoek: tijdens mijn onderzoek naar gebruiksvriendelijkheid, neem ik allerlei functionaliteiten van je website of webshop onder de loep.
 • A/B testen: als conversie consultant test ik zowel met vormgeving als met tekst. Daarbij kun je denken aan koppen, subkoppen, call to actions, afbeeldingen, knoppen…
 • Inrichting van landingspagina’s: op basis van het usability onderzoek en het A/B testen kijk ik naar je (eventuele) landingspagina’s en geef advies over hoe deze beter ingericht kunnen worden.
 • SEO (Search Engine Optimization): ik kan ervoor zorgen dat je aantal conversies een boost krijgt, doordat je simpelweg beter wordt gevonden in de zoekmachine. Dat heet SEO.
 • SEA (Search Engine Advertising): op het gebied van zoekmachine adverteren geef ik je graag advies over het genereren van zoveel mogelijk klanten of leads.

Vraag een Second Opinion aan!

Werk je nu samen met een ander online marketingbureau, maar vallen de resultaten keer op keer tegen? Vraag dan nu geheel kosteloos een Second Opinion aan!

Second Opinion aanvragen
Dirk Schraven
De kunst van conversie-optimalisatie is statistieken op de juiste manier interpreteren en op basis daarvan te blijven testen. Dirk Schraven - Senior Online Strateeg
Aanpak

Stappenplan volgens de conversie specialist

Inmiddels weet je al iets meer van mijn werkzaamheden als conversie consultant. Ik zet de concrete stappen die we samen doorlopen even op een rijtje:

 • 1. Conversies bepalen

  Samen bepalen we welke conversies we gaan meten: toevoegen aan winkelmandje, nieuwsbrief inschrijvingen, offerte-aanvragen, etc.

  1. Conversies bepalen
 • 2. Inrichten Google Analytics

  Voordat ik kan meten hoeveel conversies je binnenhaalt en via welke kanalen, richt ik Google Analytics in met de nodige targets en funnels.

  2. Inrichten Google Analytics
 • 3. Nulmeting

  Hoeveel conversies haal je vóór de conversie-optimalisatie binnen? Als we dit weten, kunnen we na afloop meten wat het effect is geweest.

  3. Nulmeting
 • 4. Usability onderzoek

  Na de nulmeting ga ik kritisch naar je website/webshop kijken. Wat kan er qua gebruiksvriendelijkheid beter, zodat er meer conversies binnenstromen?

  4. Usability onderzoek
 • 5. Testen, testen, testen

  Mijn taak als conversie specialist is om je website/webshop continu te optimaliseren. Dat doe ik bijvoorbeeld door te A/B testen.

  5. Testen, testen, testen
 • 6. Maandelijks rapporteren

  Wat zijn de vorderingen van het conversie optimalisatie traject? Als conversie expert rapporteer ik deze maandelijks aan je.

  6. Maandelijks rapporteren

Workshop van een conversie consultant?

Wil je zelf aan de slag met conversie-optimalisatie? Dan kan je kiezen voor een op-maat-gemaakte workshop van Afdeling Online. We geven workshops over allerlei online marketing onderwerpen: SEO, SEA, Google Analytics, social marketing, content marketing, e-mailmarketing. Tijdens zo’n workshop verdiepen we ons helemaal in jouw branche en nemen we je website of webshop onder de loep. Natuurlijk met als doel: meer conversies! Neem contact op voor meer informatie.

Contact conversie specialist

Wil je aan de slag met conversie optimalisatie? Neem dan contact op via onderstaand formulier.

Wij gebruiken deze gegevens alleen om contact met je op te nemen, niet voor advertentiedoeleinden. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard.

nieuwsbrief

Afdeling Nieuwsbrief

Schrijf je hieronder in op onze nieuwsbrief! Wij gebruiken deze gegevens alleen om je de nieuwsbrief maandelijks te sturen, niet voor advertentiedoeleinden. Liever uitschrijven? Dat kan via deze pagina.

In contact komen?

Dirk staat voor je klaar!

Klaar voor de start? Ik adviseer je graag hoe je meer conversies genereert op jouw website of webshop. Neem direct contact op.

Dirk Schraven Senior Online Strateeg

Stuur Dirk een bericht