Skip to main content

Digitale toegankelijkheid WCAG

Digitale toegankelijkheid houdt in dat allerlei gebruikers op een gemakkelijke manier websites, mobiele applicaties of elektronische documenten kunnen begrijpen en gebruiken. Denk aan gebruikers met visuele, auditieve, motorische en cognitieve beperkingen. Op 23 september 2020 is de WCAG 2.1 richtlijn officieel ingegaan, met name voor publieke organisaties. Dat betekent; tijd om digitaal toegankelijk te zijn voor je publiek.

digitaal toegankelijk sanne laptop

Waarom kiezen voor de hulp van een bureau?

  • We zijn grondig in onze WCAG checks maar praktisch in onze oplossingen.
  • We plannen de opdracht direct in.
  • We passen documenten direct aan, denk aan pdf’s, Microsoft Word documenten en video’s. 
  • Wij ondersteunen WCAG 2.1 niveau A, AA en AAA.
  • Om aan de website richtlijnen te voldoen werken we graag samen met je webbouwer.

Dit kunnen we voor je betekenen

Wil je snel en grondig voldoen aan de WCAG 2.1 richtlijn? Wij helpen met de volgende taken.

WCAG website check

Met de website check ben je direct op de hoogte van alle drempels en oplossingen die nodig zijn om je website WCAG proof te maken. Daarnaast kunnen we zelf de oplossingen in je website doorvoeren, maar werken we ook graag samen met je huidige webbouwer.

WCAG document check (pdf, doc)

De nieuwe regelgeving geldt niet alleen voor websites maar ook voor documenten die digitaal beschikbaar zijn. Denk aan contrastkleuren, tekstlabels, (alt) titels, index en meer. Na een grondige check voeren we de wijzigingen die nodig zijn om te voldoen aan de WCAG 2.1 AA direct door.

WCAG video check

Video is een niet meer weg te denken onderdeel van je website. Of je nu eigen video host of gebruik maakt van Youtube of Vimeo. Wij kennen de regels. Waar dienen ondertitels aan te voldoen? En denk aan geluidsfragmenten voor slechtzienden of blinden, (vooraf opgenomen) audio descriptie of gebarentaal. Met de video check (ook onderdeel van de website check) ben je direct op de hoogte van al deze drempels en oplossingen. We helpen met het doorvoeren van de adviezen, bijvoorbeeld door je audio visuele bureau te ondersteunen.

WCAG Aanpassingen

Een grondige analyse is erg belangrijk maar het moet altijd leiden tot een concrete oplossing. We kennen de regelgeving op ons duimpje maar zijn vooral gericht op de aanpassingen om daadwerkelijk aan de nieuwe richtlijn te voldoen. Wanneer het gaat om website aanpassingen, video of pdf aanpassingen wij pakken dit direct voor je op.

Wat gaan we precies doen?

We doorlopen samen vijf stappen.

Partners

Met deze platforms boeken wij de beste resultaten.

wcag logo
youtube logo
adobe pdf logo
office365 logo
typo logo
wordpress logo
magento logo
drupal logo

Onze visie op AI

AI baant zich in razendsnel tempo een weg in onze (digitale) maatschappij. Als online marketeers omarmen we deze nieuwe technologie. We geloven er namelijk in dat AI ons slimmer, efficiënter, creatiever en vindingrijker maakt. Maar niet zonder dat we daar transparant over zijn. Daarom delen we 5 principes over hoe wij omgaan met AI. 

Contact met een WCAG specialist

We vertellen je graag alles over WCAG tijdens een kennismakingsgesprek. Maak een afspraak!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Afdeling Academy

Word je klant van Afdeling Online? Dan krijgen jij en je team gratis toegang tot onze online leeromgeving met meer dan 50 uur aan lesmateriaal over online marketing. Jij slimmer, wij blij.

Lees meer over onze academy >