Skip to main content

Looker Studio Dashboard

In een Looker Studio Dashboard (voorheen Google Data Studio Dashboard) komen de analyses van jouw website en andere marketinguitingen samen in één aantrekkelijk en visueel overzicht. Op basis van je Customer Journey, behoeftes en doelen ontwerpen wij een dashboard in jouw huisstijl. Kortom: een effectieve en begrijpelijke visualisatie van de data die belangrijk is voor jou en je team.

Google Data Studio Dashboard expert

7 voordelen van een Looker Studio Dashboard

  • Data visualisatie met een Looker Studio Dashboard bespaart veel tijd. Het maakt ingewikkelde analyses namelijk sneller en gemakkelijker en automatiseert de rapportage ervan. 
  • Data storytelling met een Dashboard helpt je bij het verdedigen van je projecten en het verkrijgen van subsidie of financiering. Het helpt je namelijk om je plannen en ideeën te onderbouwen met begrijpelijke data. 
  • Het is het ideale rapportagemiddel voor zowel jouw marketing afdeling als het management. Stuur je belanghebbende partijen automatisch een link waarmee ze direct de live prestaties kunnen bekijken. 
  • Google Analytics biedt een berg aan data. Zie je door de bomen het bos niet meer? Heel begrijpelijk! We maken je dashboard overzichtelijk en laten alleen zien wat wat jij wilt weten. 
  • Een Looker Studio template is volledig visueel en aan te passen naar de huisstijl van je merk. Wil je resultaten zien in een grafiek, tabel of taartdiagram? Allemaal mogelijk.
  • Wanneer je tussendoor (tussen de kwartalen in) wilt bekijken wat je prestaties zijn kun je gemakkelijk de rapportageperiode aanpassen naar maandelijks of jaarlijks voor bijvoorbeeld een jaarrapportage.
  • Een dashboard werkt naadloos samen met Google Analytics, Google Tag Manager en Google Ads. Maar ook met Facebook, Instagram, LinkedIn en meer. Of wil je je offline verkopen meten via een spreadsheet? (Bijna) alles kan!

Projecten waar we trots op zijn

Op feestjes vertellen we met een grote glimlach over onze projecten.

Hoe gaan we te werk?

Benieuwd wat een Looker Studio Developer doet om tot een rapportage te komen die perfect is voor jou? Lees de stappen hieronder. 

Jaap staat te presenteren voor een groep mensen

Je data is mooi, maak er gebruik van!

Ben je toe aan begrijpelijke data in een interactief dashboard? Geef je behoeftes aan en laat onze analytics experts ze voor je realiseren. Wil je zelf aan de slag? Volg dan onze workshop datavisualisatie met Google Data Studio.

Google Partner Badge
google analytics logo
google gtm logo
google data studio logo

Onze visie op AI

AI baant zich in razendsnel tempo een weg in onze (digitale) maatschappij. Als online marketeers omarmen we deze nieuwe technologie. We geloven er namelijk in dat marketing AI ons slimmer, efficiënter, creatiever en vindingrijker maakt. Maar niet zonder dat we daar transparant over zijn. Daarom delen we als AI agency 5 principes over hoe wij omgaan met AI. 

Neem contact op met een Looker Studio expert

Wil je snel en begrijpelijk inzicht in je marketingresultaten? Vul je gegevens even in, dan nemen we contact met je op voor het inrichten van jouw dashboard.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Afdeling Academy

Word je klant van Afdeling Online? Dan krijgen jij en je team gratis toegang tot onze online leeromgeving met meer dan 50 uur aan lesmateriaal over online marketing. Jij slimmer, wij blij.

Lees meer over onze academy >