Skip to main content

Contentmarketing

Bij contentmarketing draait alles om het bieden van waardevolle content aan je doelgroep. Klanten binden doe je namelijk met content die de klant echt helpt. Wil jij de show stelen met verrassende content die opvalt tussen al je concurrenten? Wij helpen je verder met het ontwikkelen van je contentplan en verzorgen creatieve content die helemaal past bij jouw bedrijf en doelstellingen.

contentmarketing tanneke fotografeert

Waarom contentmarketing?

  • Met behulp van uitstekende content helpen we je een (nog) betere relatie op met je klanten op te bouwen.
  • Onze copywriters schrijven content die volledig aansluit op de interesses en behoeftes van je klant.
  • Verbeter je merkreputatie: de juiste content laat jij een onvergetelijke indruk achter.
  • Mond-tot-mond reclame: top-kwaliteit content die aansluit op de wensen van je doelgroep zal zich als een lopend vuurtje verspreiden.
  • Met de juiste content zorgen we ervoor dat jouw website sneller gevonden wordt in de zoekmachine.

Benieuwd wat visuele storytelling voor impact heeft op jouw Instagram-account? Lees hier alles over in ons blog met 7 praktische tips.

Dit kunnen we voor je betekenen

Wij helpen je graag op weg met Contentmarketing. Wat we precies doen? Dat zie je hieronder.

Een huisstijl die van je scherm afspat!

Van social media post tot websitetekst, van blog tot advertentietekst: goede content is cruciaal. Maar wacht nog heel even met de contentcreatie, want voordat je begint is het goed om na te denken over je strategie. Door scherp te zijn over je doelstellingen en goed te kijken naar de specifieke eigenschappen en wensen van je doelgroep, maken we samen een contentstrategie die helemaal aansluit op de (toekomst)visie van je bedrijf.

contentmarketing customer journey

We nemen het persoonlijk

Vanuit jouw doelgroep stellen we persona’s op. Een persona is een denkbeeldig voorbeeld van een lezer uit jouw doelgroep die de typerende kenmerken heeft van de doelgroep. Denk hierbij bijvoorbeeld aan demografie, behoeften en voorkeuren. Handig, want een tekst die gericht is aan een manager vraagt bijvoorbeeld om een andere aanpak dan een tekst die je schrijft voor een administratief medewerker.

contentmarketing uitleg mercede

Maak het concreet

Heb je al een prima beeld van jouw contentstrategie? Maar weet je niet hoe je dit vertaalt naar concrete acties? Ook hierbij kunnen we je helpen. Samen kijken we goed naar je doelen en denken we na over de KPI’s die je wil gaan meten en de kanalen die daar het beste bij passen. Zo formuleren we een duidelijk plan waarmee jij je strategie in de praktijk kunt toepassen.

contentmarketing sanne tanneke

Alles op een rijtje

Een goede contentstrategie vergt wat plan-werk. Samen met jou maken we een duidelijke contentplanning, zodat je precies weet wat je kunt verwachten en wanneer.

contentmarketing ontentplanning

Een gouden combinatie

Culturele instellingen hebben vaak prachtige en inspirerende content. Contentmarketing is daarom bij uitstek de vorm van online marketing die zich leent voor de online promotie van culturele instellingen. Onder de vlag van Afdeling Cultuur zetten we de kennis die we uit de commerciële wereld halen in voor de culturele sector. Wij helpen je om alles uit contentmarketing te halen, ook met krappe culturele budgetten.

contentmarketing overleg theatercafe

Van plan tot uitvoering

Wat je meesterplan ook is; we kunnen ‘m voor je uitvoeren, monitoren en waar nodig bijsturen voor de beste resultaten. Van social media tot de content van een website: op alle vlakken van contentmarketing zijn wij er om je te ondersteunen. Laat ons bijvoorbeeld je nieuwsberichten of advertentieteksten voor je schrijven en plaatsen, je SEO teksten schrijven of je nieuwsbrief voor je invullen. Wat de uitdaging ook is, ons bevlogen team van copywriters staat voor je klaar.

Beeld wat van je scherm afspat

Zet jouw online marketing écht kracht bij met professionele fotografie! Want… wist je dat een relevante afbeelding ervoor zorgt dat mensen 65% van de informatie weten te onthouden? Doe je dat niet, dan onthouden ze maar 10%. Wow! En dat een authentieke foto beter werkt dan het zoveelste stockplaatje spreekt voor zich! Toch?

contentmarketing fotografie tanneke

Licht, camera, actie!

Video-content is booming! Meer dan 70% van de content op Facebook en Instagram is op video gebaseerd. Het is dan ook een feit dat deze kanalen video-content voorrang geven. Dus, wil je er nog toe doen als organisatie? Dan zul je aan de slag moeten met video’s! Wij kunnen je daarbij helpen: van het maken van een storyboard, tot het schieten en monteren van de video!

contentmarketing tanneke fotografeert

Professionele content

Het gebruik van een consistente huisstijl in je social kanalen is belangrijk voor herkenning bij je doelgroep. Mensen moeten direct zien dat het om jouw bedrijf gaat. En hiervoor hoef je geen Photoshop mastermind te zijn. Met gratis tool Canva maak je social media posts, video’s en documenten in jouw huisstijl. Neem eens een kijkje op ons Instagram account @afdelingonline. Alle posts zijn gemaakt in Canva!

Wil je een professionaliseringsslag maken in je social media? We kunnen Canva templates voor je ontwerpen die passen bij de huisstijl van jouw bedrijf. Die je hele team makkelijk kan gebruiken en aanpassen. En die jouw doelgroep meteen herkent.

Daantje de Klein

Wat gaan we precies doen?

Samen met onze klanten doorlopen we deze stappen.

Ontmoet onze contentmarketing specialist Ilse

Wil je weten hoe je contentmarketing effectief inzet om je klanten te bereiken? Klik op de video en ontmoet onze contentmarketing specialist Ilse.

Projecten waar we trots op zijn

Op feestjes vertellen we met een grote glimlach over onze projecten.

Onze visie op AI

AI baant zich in razendsnel tempo een weg in onze (digitale) maatschappij. Als online marketeers omarmen we deze nieuwe technologie. We geloven er namelijk in dat AI ons slimmer, efficiënter, creatiever en vindingrijker maakt. Maar niet zonder dat we daar transparant over zijn. Daarom delen we 5 principes over hoe wij omgaan met AI. 

Samen sparren?

We vertellen je graag alles over de mogelijkheden van contentmarketing tijdens een kennismakingsgesprek. Maak een afspraak!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Afdeling Academy

Word je klant van Afdeling Online? Dan krijgen jij en je team gratis toegang tot onze online leeromgeving met meer dan 50 uur aan lesmateriaal over online marketing. Jij slimmer, wij blij.

Lees meer over onze academy >