Skip to main content

Boost je succes met een ervaren marketplace bureau aan je zijde!

Steeds meer consumenten beginnen hun zoektocht naar een product op marketplaces zoals bol.com en Amazon. Een sterke marketplace strategie is daarom voor webshops een must. Hoe beter je inspeelt op het verkopen van jouw producten via marketplaces, des te groter je omzet. Als marketplace bureau bepalen we je marketplaces strategie, zetten productfeeds op én adverteren op Amazon en andere marketplaces. Ga je mee de markt op? 🛒

Kan ik je ergens mee helpen?

Neem gerust contact op voor vrijblijvend advies!

Gratis adviesgesprek >
Dirk & Kevin in overleg bij een computerscherm

Waarom hulp inschakelen van Afdeling Online?

Ervaren specialisten

Ons team bestaat uit ervaren specialisten die bekend zijn met de mogelijkheden van marketplace adverteren. Ze hebben bewezen strategieën om je campagnes effectief te maken en je doelen te bereiken.

Full service ontzorgen

We nemen het volledige beheer van je marketplace advertenties uit handen, zodat jij je kunt concentreren op andere aspecten van jouw organisatie. Van strategieontwikkeling tot campagne-optimalisatie, wij staan voor je klaar.

Je leert er zelf ook van

Tijdens onze samenwerking delen we graag onze kennis en inzichten met jou. Zo kun je zelf ook leren hoe je effectieve marketplace advertenties kunt maken én beheren. Jij slimmer, wij blij!

Mathijs geeft uitleg in de vegaderruimte

Wat zijn marketplaces?

Marketplaces zijn online platforms waar meerdere verkopers hun (nieuwe) producten kunnen aanbieden aan een groot publiek, zoals Amazon, bol.com en eBay. Ze bieden marketing- en verkooptools om je e-commerce activiteiten te optimaliseren en je bereik te vergroten. Voor bedrijven zijn marketplaces een kostenefficiënte manier om meer klanten te bereiken. Daarnaast wekken marketplaces ook vertrouwen op bij consumenten, wat leidt tot hogere conversies. Kortom, marketplaces zijn essentieel voor een effectieve e-commerce strategie. 💡

De mogelijkheden van marketplaces

Marketplace marketing biedt tal van mogelijkheden om jouw producten of diensten in de schijnwerpers te zetten. Kijk maar mee:

  • Marketplaces hebben een dominante rol in het online landschap, daarom zeggen wij: maak gebruik van hun naam en mogelijkheden.. 
  • Via een marketplace strategie kunnen wij je helpen bij het verkopen op meerdere marketplaces via één productfeed. Wij hebben hiervoor een partnership met Channable.
  • Marketplaces zijn enorm ontwikkeld in het laten converteren van klanten. Als webshopeigenaar kun je profiteren van deze professionaliteit. 
  • Ook handig: je kunt gemakkelijk verkopen in het buitenland.

Waarom is het zinvol om te adverteren op marketplace?

Adverteren op marketplaces kan je verkoop een enorme boost geven. Het verhoogt de zichtbaarheid van je producten, trekt meer verkeer naar je productpagina’s en kan leiden tot hogere conversies. Daarnaast zijn marketplaces handig voor zowel verkopers als consumenten, omdat ze vertrouwen wekken bij kopers en een breed scala aan producten op één plek bieden.

Jaap aan het werk achter zijn laptop in de opleidingsruimte

Dit is onze werkwijze

Benieuwd hoe onze samenwerking eruit komt te zien? Bekijk hieronder welke werkzaamheden een marketplace agency voor je uitvoert en hoe ons stappenplan eruitziet. Klaar om aan de slag te gaan? 🚀

De voordelen van marketplace marketing

Wist je dat marketplace marketing meerdere voordelen biedt, waaronder:

  • Groot bereik: Met miljoenen maandelijkse gebruikers biedt een marketplace een enorm potentieel bereik voor je advertenties.
  • Gerichte targeting: Je kunt je advertenties richten op specifieke keywords, producten of productcategorieën. Op Amazon is het ook mogelijk om te targeten op doelgroep en interesses. 
  • Meetbare resultaten: Marketplaces bieden gedetailleerde statistieken en inzichten waarmee je de prestaties van je advertenties kunt volgen en optimaliseren.
  • Flexibele advertentie-indelingen: Van gesponsorde producten tot video advertenties, marketplaces bieden verschillende indelingen om jouw producten op een aantrekkelijke manier te presenteren.
Niek & Julian samen kijkend naar een computerscherm

Deze bedrijven waren je voor

Bekijk een greep uit ons klantenbestand waarvoor we aan de slag mochten met online marketing.

Logo Detjer

Wat hebben onze klanten te zeggen?

"Afdeling Online heeft onze SEA resultaten sterk verbeterd, onze toon en de branchespecifieke termen hebben ze in korte tijd opgepakt. Bovendien bleken de mensen achter Afdeling Online zeer prettig in de omgang: goed bereikbaar, efficiënt, en zeer adequaat."

Margot Timmer

Triora

Maudi steekt haar hand op tijdens een workshop

Workshop van een marketplace expert

Als marketplace agency hebben wij jarenlange ervaring met adverteren op verschillende marketplaces. En nee, deze kennis willen we niet alleen voor onszelf houden. Daarom bieden wij op maat gemaakte workshops aan om jou sterker te maken in marketplace adverteren. Ontdek de geheimen van effectieve marketplace advertenties tijdens onze workshop, gegeven door een ervaren marketplace expert. 👨‍🏫

Onze visie op AI

AI baant zich in razendsnel tempo een weg in onze (digitale) maatschappij. Onze marketplace expert zetten AI ook in ter ondersteuning en inspiratie. Als online marketeers omarmen we deze nieuwe technologie. We geloven er namelijk in dat AI ons slimmer, efficiënter, creatiever en vindingrijker maakt. Maar niet zonder dat we daar transparant over zijn. Daarom delen we 5 principes over hoe wij omgaan met AI. 

Veelgestelde vragen

Heb je nog meer vragen aan een marketplace bureau? Bekijk dan onze veelgestelde vragen, mogelijk vind je daar het antwoord dat je zoekt. Staat je vraag er niet tussen? Neem gerust contact met ons op. 📞

Wat zijn de kosten van verkopen op een online marketplaces?

De kosten van verkopen op een online marketplace kunnen variëren, afhankelijk van het platform en het type product dat je verkoopt. Over het algemeen zijn er kosten verbonden aan het plaatsen van een product op een marketplace, zoals aanmeldingskosten, abonnementskosten en/of commissies op verkopen. Het is belangrijk om de tarieven van verschillende marketplaces te vergelijken en rekening te houden met deze kosten bij het bepalen van je verkoopstrategie.

Kan je hier wel wat hulp bij gebruiken? Dan helpen wij je graag. Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Hoe kan ik mijn product beter laten opvallen tussen concurrenten?

Opvallen in een markt waarin de concurrentie moordend is, dat blijft lastig. Maar met een solide strategie kom je heel ver. Denk aan: het optimaliseren van je product titels en – beschrijvingen met relevante zoekwoorden, het gebruik van hoogwaardige afbeeldingen, het aanbieden van aantrekkelijke prijzen en het verzamelen van positieve beoordelingen van tevreden klanten. Als marketplace agency kijken wij graag met je mee. Zo komen we samen tot een piek in het aantal conversies! 🚀

Wat moet ik doen als mijn product negatief beoordeeld wordt?

Het kan natuurlijk gebeuren dat je product negatief beoordeeld wordt op een online marketplace. Hierbij is het vooral belangrijk om snel en professioneel te reageren. Neem (persoonlijk) contact op met de klant om hun beoordeling beter te begrijpen. Bied vervolgens een oplossing aan, zoals een vervanging of terugbetaling, indien nodig. Ook belangrijk: zorg ervoor dat je proactief bent in het verzamelen van positieve beoordelingen van tevreden klanten om het effect van de negatieve beoordelingen te verminderen.

Hoe belangrijk is klanttevredenheid voor mijn succes op een marketplace?

Klanttevredenheid is van cruciaal belang voor je succes op een marketplace. Tevreden klanten zorgen voor positieve beoordelingen en mond-tot-mondreclame, wat kan leiden tot meer verkoop en grotere merkbekendheid. Daarnaast hechten online marketplaces vaak veel waarde aan klanttevredenheid en belonen verkopers met een goede reputatie met hogere rankings en meer zichtbaarheid op het platform. Laat die positieve recensies maar komen dus! 👍

Gerelateerde artikelen

7 mei 2024
-
Afdeling Online

Het cookieloze tijdperk: wat betekent dit voor jouw marketing?

Lees het artikel >
29 maart 2023
-
Afdeling Online

9 tips voor het optimaliseren van productpagina’s voor SEO

Lees het artikel >
1 november 2021
-
Afdeling Online

8 marketingtips voor Black Friday succes

Lees het artikel >
Bekijk alle blogs >

Marketplace expert inschakelen?

Jouw e-commerce strategie een upgrade geven met behulp van marketplace marketing? Laat ons je helpen met verkopen via marketplaces. Laat je contactgegevens achter voor meer info.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Afdeling Academy

Word je klant van Afdeling Online? Dan krijgen jij en je team gratis toegang tot onze online leeromgeving met meer dan 50 uur aan lesmateriaal over online marketing. Jij slimmer, wij blij.

Lees meer over onze academy >