Skip to main content

Ontmoet Marketing Automation specialist Dirk

Hoi! Ik ben Dirk, marketing automation specialist bij Afdeling Online. 👋
Wat mij betreft is marketing automation simpelweg leadgeneratie optimalisatie door gepersonifieerde, geautomatiseerde marketing activiteiten. Denk dan aan SEA, SEO, E-mailmarketing en Social Marketing. Als marketing automation specialist ga ik voor jou aan de slag met het omzetten van anonieme online websitebezoekers naar prospects. Het uiteindelijke doel is om van deze prospects kwalitatief goede leads te maken op basis van hun behoeften en gedrag. Dus, wil je graag jouw marketingactiviteiten automatiseren en kan je wel wat hulp gebruiken? Dan ben je bij mij aan het juiste adres.

Kan ik je ergens mee helpen?

Neem gerust contact op.

dirk@afdelingonline.nl
0492 - 700 220
Dirk & Jaap

Dirk is gecertificeerd

Certified_Google_partner_Analytics
Certified_Google_partner_Ads

Wat houdt marketing automation in?

We snappen dat de term marketing automation je misschien niet meteen veel zegt. Geen probleem, als automation expert leg ik het voor je uit. Marketing automation maakt het mogelijk om marketing- en communicatie processen te automatiseren, aan te sturen en te beheren. Denk aan e-mail automatisering, social media beheer, gedragsanalyses en het voorspellen van toekomstig koopgedrag. Het stelt je in staat om je doelgroep persoonlijk te benaderen op de juiste plek en op het juiste moment. Door samen te werken met een CRM automation specialist, worden jouw marketinginspanningen efficiënt ingericht, waardoor je tijd overhoudt voor andere zaken. Handig, toch?

Wat doet een marketing automation specialist?

Als jouw marketing automation consultant geef ik antwoord op vragen zoals:

  • Hoe zien jouw klantprofielen eruit en wat is hun customer journey (van bezoeker tot lead)?
  • Welke contentstrategie past het best bij ieder klantprofiel? Ik denk dan na over de boodschap en bijhorende creatieve uitingen per klantprofiel.
  • Wat is de meest optimale kanalenmix binnen jouw marketing automation strategie? Ofwel: via welke kanalen pushen we de boodschap en creatieve content gebaseerd op de fase in de customer journey? 
  • Hoe zorgen we ervoor dat de boodschap gepersonifieerd en geautomatiseerd wordt ingezet in combinatie met de klantdata vanuit je CRM-systeem of andere processen?
  • Welke marketing automation tools passen het best bij jouw organisatie? Als CRM automation specialist overweeg ik tools als Hubspot, Mautic, Mailchimp etc.

Vraag een second opinion aan!

Werk je nu samen met een ander online marketingbureau, maar vallen de resultaten keer op keer tegen? Vraag dan nu geheel kosteloos een second 0pinion aan!

Second opinion aanvragen >

Wat zijn de voordelen van een marketing automation expert?

Wist je al dat marketing automation tal van voordelen biedt?
Als automation specialist zetten we de belangrijkste op een rijtje:

  • Marketing automation zorgt voor een hoger aantal kwalitatief aantrekkelijke leads. Of een lead kwalitatief aantrekkelijk is, wordt bepaald aan de hand van een kwaliteitsscore. Deze kwaliteitsscore is gebaseerd op eigenschappen als leeftijd, regio, branche en call to action (white paper, webinar, training, beurs). Pas wanneer de lead voldoet aan een bepaalde kwaliteitsscore, wordt deze doorgezet naar jouw sales afdeling. 
  • Met behulp van marketing automation bouw je een database op met e-mailadressen en klantgegevens (NAW-gegevens maar ook online gedrag). Deze database kan je weer gebruiken bij salesgesprekken en pitches.
  • Marketing automation zorgt er ook voor dat je direct kan bijsturen op basis van de vergaarde informatie. Wat werkt wel en wat werkt niet? Dit zorgt uiteindelijk voor betere campagneresultaten op het gebied van SEA, SEO en Social Marketing
  • Alle marketing automation activiteiten worden (deels) geautomatiseerd vanuit één systeem. Dit levert flinke kosten- en tijdbesparing op.

Stappenplan van een marketing automation specialist

Samenwerken met een marketing automation consultant heeft, zoals je hebt gelezen, veel voordelen. Benieuwd hoe het marketing automation proces in zijn werk gaat? Bekijk mijn stappenplan. 👀

Een marketing automation workshop volgen?

Wil je meer leren op het gebied van marketing automation? Dan is een op maat gemaakte marketing automation workshop iets voor jou! In deze workshop kijken we kritisch naar je huidige online marketing activiteiten en houden we rekening met je concurrenten. Je krijgt praktische tips en leert alle facetten van marketing automation kennen. Klinkt goed, toch? Neem contact met ons op voor meer informatie.

online marketing bedrijf dirk presenteert

Ontmoet jouw marketing automation specialist 👋

Kan jouw digital marketing wel een boost gebruiken? En wil je aan de slag met marketing automation? Of wil je gewoon even kennismaken? Neem contact met ons op via onderstaand formulier. 👇

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.