Skip to main content

SEA specialist - Gecertificeerd Google Premier Partner

Hoi! Ik ben Dirk. Als SEA specialist bij Afdeling Online help ik je bij het ontwerpen én realiseren van winstgevende Google Ads en Microsoft Ads. Afgekort ook wel SEA (Search Engine Advertising) genoemd. Als Google Premier Partner behoren mijn team en ik tot de beste 3% van bedrijven die aan de vereisten van Google voldoen. Google noemt ons dus een héél goed SEA bureau. Zo, nu we dat uit de weg hebben kunnen we weer verder :).

Kan ik je ergens mee helpen?

Neem gerust contact op.

dirk@afdelingonline.nl
0492 - 700 220

Zoek je trouwens een Google AdWords specialist of een Bing Ads specialist? Ook dan ben je op het goede adres. Google Adwords heten voortaan namelijk Google Ads en Bing Ads heten voortaan Microsoft Ads.

SEA specialist Dirk

Dirk is gecertificeerd

Channable Silver Partner 2024
Certified_Google_partner_Ads
Certified_Google_partner_Analytics
Google Search Ads

Waarom is SEA zo belangrijk?

Wanneer je meer sales wil genereren met je webshop of juist gericht bent op contactaanvragen, dan is SEA op korte termijn het meest waardevolle kanaal. Bijna iedere zoektocht naar een product of dienst begint in een zoekmachine als Google, Microsoft of Youtube. En als jij niet bovenaan staat mis je een hoop verkeer en omzet. Met het schrijven van zoekmachine geoptimaliseerde teksten (SEO) kun je ook ver komen in zoekmachines, maar wil je dit snel doen? Met SEA worden sprintjes getrokken.

clarks logo
Klant Kinderpostzegels
klant ROC rivor
Klant ici paris xl
klant textielmuseum

Waarom kiezen voor een SEA specialist?

In een markt waarin de concurrentie groot is, kan een slim opgezette SEA campagne je veel opleveren en wellicht ook juist geld besparen. Het strategisch inzetten van tekstadvertenties, display banners, YouTube ads en remarketing is mijn specialisme. En ik word er heel blij van om je resultaten dagelijks te analyseren en te optimaliseren. Of je nu wilt beginnen met adverteren in de zoekmachine, of al SEA campagnes hebt lopen, ik adviseer ik je graag over effectiever online adverteren met Google Ads. Neem snel contact met me op!

SEA consultant Dirk

"Afdeling Online heeft onze SEA resultaten sterk verbeterd, onze toon en de branchespecifieke termen hebben ze in korte tijd opgepakt. Bovendien bleken de mensen achter Afdeling Online zeer prettig in de omgang: goed bereikbaar, efficiënt, en zeer adequaat."

Margot Timmer

Triora

Een SEA specialist inschakelen?

Display advertising, search advertising, Google Shopping, YouTube en Google Grants; allemaal SEA-vormen. Maar wat zijn nu de voordelen van SEA?

  • Resultaat: met SEA realiseer ik door middel van slimme SEA campagnes meer leads en verkopen voor jouw bedrijf of bespaar ik op de kosten van je huidige campagnes.
  • Zichtbaarheid: door SEA verhoog ik je zichtbaarheid in de zoekmachine.
  • Specifiek: ik neem jouw doelgroep(en) onder de loep en op basis daarvan kan ik super specifiek targeten op regio, tijdstip en device.
  • Transparant: ik neem jouw doelgroep(en) onder de loep en op basis daarvan kan ik super specifiek targeten op regio, tijdstip en device.
  • Trends: ik ben altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van Google. Zo maak ik gebruik van slimme technieken als re-marketing, display advertenties en Google Shopping.

Bonus: SEA checklist

Download de SEA checklist en hang ‘m boven je bed, zo vergeet je de tips nooit meer!

SEA checklist downloaden

In 6 stappen naar een goede SEA score

Wat gaan we precies doen? Als SEA consultant doorloop ik samen met jou deze stappen zodat jouw website kan pronken op een toppositie:

SEA Specialist en gecertificeerd Google Premier Partner

Google Premier Partner: de beste 3%!

Daar zijn we best trots op, je kunt onze partner badge hier zien shinen. Wil je je SEA uitbesteden bij Afdeling Online? Dan ben je verzekerd van de hulp van de beste SEA experts. Mijn collega’s en ik moeten dit certificaat elk jaar opnieuw behalen, dus bij Afdeling Online blijf je verzekerd van de beste kennis en resultaten.

SEA uitbesteden bij Afdeling Online zorgt voor rust en groei

Als gecertificeerd SEA bureau kun je je SEA strategie met een gerust hart aan ons uit handen geven. Onze specialisten zijn de hele dag bezig met het optimaliseren van je Google of Bing ads. Zo kun jij je richten op alle nieuwe leads die je ontvangt. Wist je dat we als digital marketing bureau ook beschikken over super creatieve social media experts die pakkende video’s en visuals kunnen maken voor je Youtube of Display campagne? Onze copywriters helpen je ook graag met het raken van de juiste snaar. Kortom, je gehele marketingmix is bij ons in goede handen.

SEA uitbesteden

Projecten waar we trots op zijn

Een aantal van onze klanten waar we graag mee pronken.

Training van een SEA specialist

Omdat de online wereld continu verandert, spijker ik je graag bij. Ik geef regelmatig op maat gemaakte workshops of in-company trainingen. Tijdens die workshops geef ik inspirerende praktijkvoorbeelden en tips & tricks waar je direct mee aan de slag kunt. Neem contact op en samen plannen we een workshop!

Ontmoet je nieuwe SEA team

Dit zijn mijn collega SEA specialisten, die er samen met mij voor zorgen dat jij bovenaan in Google komt. Ben je er klaar voor?

Ja, ik wil beter gevonden worden in Google

(Bijna) gratis adverteren voor non-profits

Wist je dat je als non-profit organisatie of culturele instelling een mooi cadeautje krijgt van Google waarmee je (bijna) gratis kunt adverteren? Dat kan met Google Ad Grants. Je krijgt maandelijks circa €8.500 advertentiebudget cadeau dat je mag besteden aan Google Ads campagnes. Maar, voordat je in aanmerking komt voor dit mooie non-profit cadeau moet je als organisatie wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Daar kunnen wij als Google Grants bureau je bij helpen.

SEA specialist Google Ad Grants

Veelgestelde vragen

Wat is SEA?

SEA staat voor Search Engine Advertising (SEA), ofwel: zoekmachine-adverteren. SEA staat voor het inzetten van betaalde advertenties die verschijnen in de zoekresultaten van zoekmachines, zoals Google en Bing. De betaalde zoekresultaten verschijnen boven de organische (niet betaalde) zoekresultaten. Het voordeel van betalen is dus dat je sneller zichtbaar bent voor potentiële klanten. 

Voor adverteren geldt het vraag-aanbodprincipe. Campagnes worden vertoond wanneer consumenten passende zoektermen invoeren in de zoekmachines. Adverteerders gaan op zoek naar de meest geschikte zoektermen en doen een bod, waarmee de adverteerder hoopt een betere positie te verkrijgen dan de concurrent. Adverteerders op Google of Bing betalen per klik, dit wordt Cost-Per-Click of CPC genoemd. De teller begint dus pas te lopen wanneer consumenten op de advertentie klikken in de zoekmachine en niet wanneer deze vertoond wordt.

Wat is een SEA specialist?

Een SEA specialist – ook wel SEA marketeer of online marketeer genoemd – is een specialist op het gebied van Search Engine Advertising. Een SEA specialist maakt (betaalde) advertenties in zoekmachines als Google, Bing, Yahoo of Youtube. Het doel van SEA is het verhogen van het aantal websitebezoekers en hiermee de leads en verkopen van je website.

Een SEA consultant werkt in de wereld van Search Engine Marketing (SEM) of zoekmachinemarketing. Dit staat voor alle online marketingactiviteiten die bijdragen aan een betere vindbaarheid van websites en webshops in de zoekmachine.

Wat doet een SEA specialist?

Een SEA specialist werkt de hele dag aan het behalen van een toppositie in Google. Op basis van een zoekwoordenonderzoek analyseert een SEA consultant het zoekgedrag van je doelgroep. Zo wordt er bepaald welke keywords – of zoekwoorden – waardevol zijn om op te adverteren. Dan wordt er een SEA strategie ontwikkeld en geïmplementeerd.

Met behulp van een content marketing specialist worden er zo’n goed mogelijk redenerende teksten, afbeeldingen of video’s ontworpen die ervoor zorgen dat jouw advertentie in het oog springt. De resultaten van je advertenties worden elke dag geanalyseerd en geoptimaliseerd. Maandelijks wordt er gerapporteerd zodat je precies weet wat er goed ging en wat er meteen kan worden verbeterd.

Wat kost SEA?

Google Ads werkt met een veilingssysteem, dat aan de hand van concurrentie bepaalt wat de kosten zijn voor een klik op een bepaald zoekwoord. Het betaalmodel van Google Ads werkt via cost-per-click: je pas betaalt wanneer iemand op je advertentie klikt. Een gouden regel van Google is: hoe hoger de ranking score, hoe lager de CPC. De ranking score van je advertentie wordt onder andere beïnvloed door de kwaliteit van je website, de relevantie van je advertentie en je advertentietekst.

Je kunt zoekmachine adverteren zo gek maken als je zelf wilt, maar adverteren is in principe al mogelijk voor €5 per dag. Op basis van ons zoekwoordonderzoek maken we een prognose voor het budget dat we je aanraden en zo kunnen we samen je dag- of maandbudget bepalen. Op dit moment is de concurrentie op zoekmachines als Bing nog lager dan bij Google, dus adverteren op Bing kan je wat minder kosten.

Werk je voor een non-profit organisatie? Dan kun je (bijna) gratis adverteren in Google via Google Ad Grants.

SEA aanvullen met SEO

SEO is een marathon en met SEA trek je sprintjes, daarom zijn SEO en SEA een goede combinatie. Een SEO specialist zorgt ervoor dat je website omhoog klimt in de organische resultaten. Dit duurt wat langer dan SEA, maar je organische resultaten zijn een stuk moeilijker over te nemen door concurrenten en dus steviger. Een goede SEO strategie kan daarnaast ook zorgen voor betere Google Ads resultaten. Relevante landingspagina’s leiden namelijk tot een hogere kwaliteitsscore in Google Ads, wat mogelijk leidt tot lagere advertentiekosten.

Waarom kiezen voor Afdeling Online?

> 200+ opdrachtgevers
We zijn trots op onze portefeuille aan lokale en internationale opdrachtgevers uit de cultuursector, de publieke sector, e-commerce, zorg, B2C en B2B. En we zijn gespecialiseerd in de wisselwerking tussen profit en non-profit.

> Altijd realistisch
We geven transparant, eerlijk en vooral realistisch advies. We zullen geen nummer 1 positie beloven als dit niet haalbaar is.

> Je eigen contactpersoon
Je houdt contact met een projectmanager die elke werkdag voor je klaarstaat.

> Gecertificeerd

Dankzij certificaten en diploma’s zijn onze specialisten op de hoogte van alle nieuwste trends en online mogelijkheden.

> Afdeling Academy
We geven opleidingen, wekelijkse kennissessies en hebben een eigen Academy vol cursussen, dus onze kennis van trends en online mogelijkheden is altijd up-to-date.

> Alles in huis

Klanten vinden het super fijn dat wij alles in huis oppakken: van design van banners tot het schrijven van teksten.

Contact

Klaar voor de start? Ik adviseer je graag over de mogelijkheden van SEA. Neem direct contact op!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.