Skip to main content

SEA specialist - Gecertificeerd Google Premier Partner

Hoi! Mijn naam is Dirk en ik werk als SEA specialist bij Afdeling Online. Wil je betere resultaten behalen met je online advertenties? Als gecertificeerde Google Premier Partner kan ik je helpen bij het verbeteren van je campagnes. Dankzij mijn kennis en ervaring in SEA (Search Engine Advertising) bereik je meer potentiële klanten en verhoog je je conversies. Van zoekwoordanalyse tot advertentiecreatie en budgetbeheer, ik sta voor je klaar om je doelstellingen te behalen. 🚀

Kan ik je ergens mee helpen?

Neem gerust contact op voor vrijblijvend advies!

Neem contact op >
SEA specialist Dirk

Dirk is gecertificeerd

Channable Silver Partner 2024
Certified_Google_partner_Ads
Certified_Google_partner_Analytics
Google Search Ads

Wat doet een SEA specialist?

Een SEA specialist zorgt ervoor dat jouw advertenties op de juiste momenten en bij de juiste doelgroep worden getoond, wat leidt tot hogere efficiëntie en een betere ROI. Dit helpt je meer relevante klanten te bereiken en je sales of contactaanvragen te verhogen. Omdat bijna elke zoektocht naar een product of dienst begint in zoekmachines zoals Google of YouTube, is het cruciaal om bovenaan te staan. Hoewel SEO je organisch kan laten groeien, biedt SEA een snellere manier om dit te bereiken.

Wat zijn de taken van een SEA specialist?

Samen met mijn SEA collega’s werk ik dagelijks aan het behalen van een toppositie in Google. Door middel van zoekwoordenonderzoek analyseert een SEA consultant het zoekgedrag van je doelgroep en bepaalt welke zoekwoorden waardevol zijn om op te adverteren. Vervolgens wordt een SEA-strategie ontwikkeld en geïmplementeerd. Met behulp van content marketing worden er pakkende teksten, afbeeldingen en video’s ontworpen die je advertenties laten opvallen. De resultaten worden dagelijks geanalyseerd en geoptimaliseerd, en je ontvangt maandelijkse rapportages. Zo weet je altijd hoe jouw campagnes ervoor staan! 📈

Dirk & Kevin overleggen over SEA achter computer
Maud & Dirk in overleg over SEA achter computer

Bij Afdeling Online nemen we het werk graag uit handen

Bij Afdeling Online nemen we jouw SEA-campagnes volledig uit handen. Van strategie tot uitvoering en optimalisatie, wij zorgen ervoor dat jouw advertenties de juiste doelgroep bereiken. Onze ervaren specialisten werken samen met jou om de beste resultaten te behalen. 🙌

Waarom hulp inschakelen van Afdeling Online?

Ervaren specialisten

Onze SEA specialisten beschikken over de nieuwste kennis en technieken om jouw campagnes te optimaliseren en te laten renderen. Met hun expertise behaal je betere resultaten en een hogere ROI.

Full service ontzorgen

Wij nemen al het werk uit handen, zodat jij je kunt focussen op andere belangrijke aspecten van je bedrijf. Van het opzetten van campagnes tot het beheren van je budget, wij regelen alles voor je.

Je leert er zelf ook van

Door samen te werken met onze SEA specialisten leer je de ins en outs van SEA. Zo kun je zelf ook effectieve campagnes opzetten en beheren.

Deze bedrijven waren je voor

Bekijk een greep uit ons klantenbestand waarvoor we aan de slag mochten met online marketing.

Wat hebben onze klanten te zeggen?

"Afdeling Online heeft onze SEA resultaten sterk verbeterd, onze toon en de branchespecifieke termen hebben ze in korte tijd opgepakt. Bovendien bleken de mensen achter Afdeling Online zeer prettig in de omgang: goed bereikbaar, efficiënt, en zeer adequaat."

Margot Timmer

Triora

De voordelen van een SEA specialist inschakelen

Een SEA specialist voor jouw organisatie biedt vele voordelen. Van het verbeteren van je advertentie resultaten tot het besparen van tijd en geld, een specialist zorgt voor een hogere efficiëntie en effectiviteit van je campagnes.

  • Resultaat: met SEA realiseer ik door middel van slimme campagnes meer leads en verkopen voor jouw bedrijf of bespaar ik op de kosten van je huidige campagnes.
  • Zichtbaarheid: door SEA verhoog ik je zichtbaarheid in de zoekmachine.
  • Specifiek: ik neem jouw doelgroep(en) onder de loep en op basis daarvan kan ik specifiek targeten op regio, tijdstip en device.
  • Transparant: ik vind het belangrijk dat jij altijd op de hoogte bent van de werkzaamheden die ik voor je uitvoer. Ik stel transparantie in onze communicatie voorop.
  • Trends: ik ben altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van Google. Zo maak ik gebruik van slimme technieken en ben ik altijd op de hoogte van de nieuwste AI-ontwikkelingen binnen het SEA vak.
SEA specialist Google Ad Grants

(Bijna) gratis adverteren voor non-profits

Wist je dat non-profit organisaties en culturele instellingen een mooi cadeau kunnen krijgen van Google, waardoor ze bijna gratis kunnen adverteren? Dit cadeau heet Google Ad Grants. Elke maand ontvang je ongeveer €8.500 aan advertentiebudget dat je kunt gebruiken voor Google Ads campagnes. Voordat je in aanmerking komt voor dit cadeau, moet je organisatie wel voldoen aan bepaalde criteria. Als Google Grants bureau kunnen wij je helpen om hieraan te voldoen.

De werkwijze van onze SEA specialisten

Benieuwd hoe onze samenwerking eruit komt te zien? Bekijk hieronder welke werkzaamheden een [dienst] expert voor je uitvoert en hoe ons stappenplan eruitziet. Klaar om aan de slag te gaan? 🚀

Als Google Premier Partner behoren we tot de beste 3%!

Als Google Premier Partner behoren we tot de beste 3% van alle partners wereldwijd. Dit betekent dat we beschikken over uitgebreide kennis en ervaring om jouw campagnes tot een succes te maken.

SEA Specialist en gecertificeerd Google Premier Partner
Maudi steekt hand op tijdens workshop

Volg één van onze workshops

Wil je zelf meer leren over SEA? Volg één van onze workshops en kom erachter hoe je succesvolle advertentiecampagnes kunt opzetten en beheren. Door de voortdurende veranderingen in de online wereld, geef ik regelmatig workshops op maat en in-company trainingen, met veel praktijkvoorbeelden en direct toepasbare tips. Samen met jou stellen we een workshop samen die past bij de wensen van jou (en je collega’s). Neem contact op voor meer informatie.

Ontmoet onze SEA specialisten

Dit zijn mijn collega SEA specialisten, die er samen met mij voor zorgen dat jij bovenaan in Google komt. Ben je er klaar voor?

Veelgestelde vragen

Heb je nog meer vragen aan onze SEA specialisten? Bekijk dan onze veelgestelde vragen, mogelijk vind je daar het antwoord dat je zoekt. Staat je vraag er niet tussen? Neem gerust contact met ons op. 📞

Wat is SEA?

SEA staat voor Search Engine Advertising (SEA), ofwel: zoekmachine-adverteren. SEA staat voor het inzetten van betaalde advertenties die verschijnen in de zoekresultaten van zoekmachines, zoals Google en Bing. De betaalde zoekresultaten verschijnen boven de organische (niet betaalde) zoekresultaten. Het voordeel van betalen is dus dat je sneller zichtbaar bent voor potentiële klanten. 

Voor adverteren geldt het vraag-aanbodprincipe. Campagnes worden vertoond wanneer consumenten passende zoektermen invoeren in de zoekmachines. Adverteerders gaan op zoek naar de meest geschikte zoektermen en doen een bod, waarmee de adverteerder hoopt een betere positie te verkrijgen dan de concurrent. Adverteerders op Google of Bing betalen per klik, dit wordt Cost-Per-Click of CPC genoemd. De teller begint dus pas te lopen wanneer consumenten op de advertentie klikken in de zoekmachine en niet wanneer deze vertoond wordt.

Wat is een SEA specialist?

Een SEA specialist – ook wel SEA marketeer of online marketeer genoemd – is een 

specialist op het gebied van Search Engine Advertising. Een SEA specialist maakt (betaalde) advertenties in zoekmachines als Google, Bing, Yahoo of Youtube. Het doel van SEA is het verhogen van het aantal websitebezoekers en hiermee de leads en verkopen van je website.

Een SEA consultant werkt in de wereld van Search Engine Marketing (SEM) of zoekmachinemarketing. Dit staat voor alle online marketingactiviteiten die bijdragen aan een betere vindbaarheid van websites en webshops in de zoekmachine.

Wat doet een SEA specialist?

Een SEA specialist werkt de hele dag aan het behalen van een toppositie in Google. Op basis van een zoekwoordenonderzoek analyseert een SEA consultant het zoekgedrag van je doelgroep. Zo wordt er bepaald welke keywords – of zoekwoorden – waardevol zijn om op te adverteren. Dan wordt er een SEA strategie ontwikkeld en geïmplementeerd.

Met behulp van een content marketing specialist worden er zo’n goed mogelijk redenerende teksten, afbeeldingen of video’s ontworpen die ervoor zorgen dat jouw advertentie in het oog springt. De resultaten van je advertenties worden elke dag geanalyseerd en geoptimaliseerd. Maandelijks wordt er gerapporteerd zodat je precies weet wat er goed ging en wat er meteen kan worden verbeterd.

Hoe optimaliseren SEA specialisten advertentiecampagnes?

Door voortdurende analyse en het gebruik van data optimaliseer ik advertentiecampagnes. Ik evalueer de prestaties van advertenties en pas biedstrategieën, zoekwoorden en advertentieteksten aan voor betere resultaten. Bovendien test ik diverse advertentievarianten om te bepalen wat het meest effectief is, wat leidt tot verdere verbetering van de efficiëntie en ROI.

Wat kost SEA?

Google Ads werkt met een veilingssysteem, dat aan de hand van concurrentie bepaalt wat de kosten zijn voor een klik op een bepaald zoekwoord. Het betaalmodel van Google Ads werkt via cost-per-click: je pas betaalt wanneer iemand op je advertentie klikt. Een gouden regel van Google is: hoe hoger de ranking score, hoe lager de CPC. De ranking score van je advertentie wordt onder andere beïnvloed door de kwaliteit van je website, de relevantie van je advertentie en je advertentietekst.

Je kunt zoekmachine adverteren zo gek maken als je zelf wilt, maar adverteren is in principe al mogelijk voor €5 per dag. Op basis van ons zoekwoordonderzoek maken we een prognose voor het budget dat we je aanraden en zo kunnen we samen je dag- of maandbudget bepalen. Op dit moment is de concurrentie op zoekmachines als Bing nog lager dan bij Google, dus adverteren op Bing kan je wat minder kosten.

Werk je voor een non-profit organisatie? Dan kun je (bijna) gratis adverteren in Google via Google Ad Grants.

Wat is het verschil tussen SEA en SEO?

SEO en SEA vullen elkaar aan maar hebben verschillende benaderingen. SEO is als een marathon, terwijl SEA meer als sprintjes trekken is. Een SEO specialist focust op het optimaliseren van je website zodat deze hoger verschijnt in organische zoekresultaten. Dit proces vergt meer tijd, maar organische resultaten zijn moeilijker te overtreffen door concurrenten en bieden dus een stevigere positie. Een goede SEO strategie kan zelfs de prestaties van Google Ads verbeteren, omdat relevante landingspagina’s leiden tot een hogere kwaliteitsscore, wat mogelijk resulteert in lagere advertentiekosten.

Waarom kiezen voor Afdeling Online?

> 200+ opdrachtgevers

We zijn trots op onze portefeuille aan lokale en internationale opdrachtgevers uit de cultuursector, de publieke sector, e-commerce, zorg, B2C en B2B. En we zijn gespecialiseerd in de wisselwerking tussen profit en non-profit.

> Altijd realistisch

We geven transparant, eerlijk en vooral realistisch advies. We zullen geen nummer 1 positie beloven als dit niet haalbaar is.

> Je eigen contactpersoon

Je houdt contact met een projectmanager die elke werkdag voor je klaarstaat.

> Gecertificeerd

Dankzij certificaten en diploma’s zijn onze specialisten op de hoogte van alle nieuwste trends en online mogelijkheden.

> Afdeling Academy

We geven opleidingen, wekelijkse kennissessies en hebben een eigen Academy vol cursussen, dus onze kennis van trends en online mogelijkheden is altijd up-to-date.

> Alles in huis

Klanten vinden het super fijn dat wij alles in huis oppakken: van design van banners tot het schrijven van teksten.

SEA specialist inschakelen?

Ben je overtuigd van de voordelen van een SEA specialist? Neem contact met ons op en ontdek hoe we jouw campagnes naar een hoger niveau kunnen tillen. 🙌

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Afdeling Academy

Word je klant van Afdeling Online? Dan krijgen jij en je team gratis toegang tot onze online leeromgeving met meer dan 50 uur aan lesmateriaal over online marketing. Jij slimmer, wij blij.

Lees meer over onze academy >