Skip to main content

Copywriting

Het schrijven van teksten die echt de juiste snaar raken is een hele kunst. Gelukkig is dit nou net het talent van ons team van copywriters! Wij weten precies hoe we creatieve content creëren waarmee we jouw organisatie op een unieke manier op de kaart zetten. Met copywriting brengen wij jouw boodschap effectief naar je doelgroep. Zo blijf jij je lezers boeien!

copywriting laptop sanne

Waarom je moet kiezen voor onze copywriters

Dit is waarom je jouw copywriting met een gerust hart aan ons kunt overlaten:

  • Wij schrijven foutloze teksten, die helemaal bij je doelgroep aansluiten;
  • Vaak blijft het schrijven van goede teksten lang liggen. Door ons je teksten te laten schrijven weet je zeker dat het snel en goed gebeurt;
  • Bespaar veel kostbare tijd, want we zijn efficiënte schrijvers (al zeggen we het zelf). We kunnen bovendien snel werken, omdat we vaak meerdere teksten tegelijk schrijven;
  • Een tekst in het Frans, Duits, Engels of iets anders? Geen enkel probleem, want we werken nauw samen met vertalers.
  • Mooi meegenomen: we houden bij het schrijven meteen rekening met de SEO regels. Inclusief meta titles, meta descriptions, etc.;
  • Een goede tekst begint bij goede input. Wij interviewen je collega’s voordat we zelf in de pen kruipen, zo weten we zeker dat alles inhoudelijk helemaal klopt.

Wil je zelf al meteen een vliegende start maken? Download onze online copywriting checklist dan alvast voor wat houvast over hoe je je tekst structureert, een schrijfstijl toepast, metadata schrijft en interne links verwerkt.

copywriting-typen

Bereik je doelen met Copywriting

Copywriting kan je helpen om verschillende doelen te bereiken. Wil je bijvoorbeeld een sterkere binding met je doelgroep, duidelijke herkenbaarheid of een hogere vindbaarheid? Het is allemaal mogelijk met behulp van copywriting.

Afhankelijk van jouw doelen bepalen we voor welke kanalen we de teksten gaan schrijven. Natuurlijk houden ook meteen rekening met het verschil tussen de kanalen. De ene tekst is immers de andere niet. Voor social media mag een tekst vaak kort en to-the-point zijn, maar het schrijven van een vakkundige blog of artikel is bijvoorbeeld weer een heel ander verhaal.

Dit kunnen we voor je betekenen

Wij helpen je graag op weg met Copywriting. Wat we precies doen? Dat zie je hieronder.

De juiste toon voor jouw doelgroep

Wanneer we weten voor wie we precies schrijven, gaan we op zoek naar de juiste toon. Deze tone of voice is ontzettend belangrijk, want het zorgt voor herkenbaarheid en een band met de doelgroep!

copywriting dirk mercede

Vindbaar in de zoekresultaten

Natuurlijk wil jij zo veel mogelijk mensen bereiken met jouw website. Daarom schrijven onze SEO copywriters teksten die niet alleen jouw doelgroep, maar ook de zoekmachines raken! Dit doen ze met behulp van een uitgebreid zoekwoordenonderzoek.

copywriting brainstorm

Copywriting voor culturele instellingen

Culturele instellingen hebben vaak een prachtig verhaal te vertellen. Onze copywriter zet daarom graag haar creativiteit in voor de online promotie van culturele instellingen. Onze Afdeling Cultuur zet de kennis die we uit de commerciële wereld halen in voor de culturele sector. Kortom: wij helpen je om alles uit copywriting te halen, ook met krappe culturele budgetten.

copywriting overleg

Zo gezegd, zo geplaatst

Na het schrijven van de teksten moeten ze natuurlijk een goed plekje op je website krijgen. Wij weten dankzij onze ruime ervaring de weg in jouw CMS! Laat ons je teksten daarom niet alleen schrijven, maar ook plaatsen.

copywriting team

De juiste strategie

Weet jij al op welke doelgroepen jij je communicatie wil richten? Wij helpen je op weg met het bepalen van een passende contentmarketing strategie voor jouw product of dienst. Samen met jou stellen we een strategie op waarbij we nadenken over vragen zoals: wie is de doelgroep? Wat verwacht deze doelgroep van jou? Wat wil je bereiken met de teksten?

Na het bepalen van een strategie gaan we aan de slag met de realisatie. Het einddoel? Treffende teksten die jouw doelgroep raken op precies de juiste manier, aansluitend bij jouw bedrijfsdoelen.

Afhankelijk van jouw doelen bepalen we voor welke kanalen we de teksten gaan schrijven. Natuurlijk houden ook meteen rekening met het verschil tussen de kanalen. De ene tekst is immers de andere niet. Voor social media mag een tekst vaak kort en to-the-point zijn, maar het schrijven van een vakkundige blog of artikel is bijvoorbeeld weer een heel ander verhaal.

Wat gaan we precies doen?

Samen met onze klanten doorlopen we deze stappen.

Ontmoet onze copywriter Tanneke

Onze copywriter kan je alles vertellen over de mogelijkheden van copywriting. Neem contact op met Tanneke!

Projecten waar we trots op zijn

Op feestjes vertellen we met een grote glimlach over onze projecten.

Onze visie op AI

AI baant zich in razendsnel tempo een weg in onze (digitale) maatschappij. Als online marketeers omarmen we deze nieuwe technologie. We geloven er namelijk in dat AI ons slimmer, efficiënter, creatiever en vindingrijker maakt. Maar niet zonder dat we daar transparant over zijn. Daarom delen we 5 principes over hoe wij omgaan met AI. 

Samen sparren?

We vertellen je graag alles over de mogelijkheden van copywriting tijdens een kennismakingsgesprek. Maak een afspraak!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Afdeling Academy

Word je klant van Afdeling Online? Dan krijgen jij en je team gratis toegang tot onze online leeromgeving met meer dan 50 uur aan lesmateriaal over online marketing. Jij slimmer, wij blij.

Lees meer over onze academy >