SEO

Ontmoet jouw SEO specialist

Hoi! Ik ben Dirk, de SEO specialist van Afdeling Online. Mijn voornaamste doel is het creëren van betere Google posities voor jouw website of webshop. Dit doen we door middel van Search Engine Optimization. Het doel daarvan is je zichtbaarheid vergroten en uiteindelijk door online reach meer conversies te genereren. SEO is het ideale online kanaal wanneer het gaat om het verhogen van je leads of sales. Als SEO specialist is het mijn taak om de customer journey van jouw klanten te onderzoeken, de concurrentie te bekijken en met onsite optimalisatie en linkbuilding top posities te bereiken.

SEO Specialist

SEO marathon

Een hoge positie in de zoekmachine bereik je niet in één keer. Zoekmachine optimalisatie is namelijk een doorlopend proces. Ik zeg altijd: SEO is als een marathon, geen sprintje. Als SEO specialist van Afdeling Online neem ik de gehele optimalisatie graag voor mijn rekening. Geïnteresseerd? Neem dan contact op.

Waarom samenwerken met een SEO specialist?

Nou, wel hierom:

 • Als SEO expert help ik jouw boodschap klantgericht over te brengen op je website. Ik schrijf met de wensen van je klant in het vizier.
 • Naast keyword research en SEO geoptimaliseerde teksten bekijk ik je website ook SEO technisch en geef ik graag advies aan je webbouwer.
 • Mijn adviezen zijn altijd realistisch! Ik bekijk je website domain authority en plaats die in perspectief van de concurrentie om zo de haalbaarheid van top rankings te toetsen.
 • Door middel van linkbuilding helpt een SEO specialist je met het creëren van externe pagina’s die relevant zijn en die verwijzen naar jouw website.

Dirk Schraven
Zonder een goede SEO strategie verdwaalt je website op het internet. Dirk Schraven - Senior Online Strateeg
Aanpak

SEO stappenplan volgens SEO specialist

Om zo hoog mogelijk te scoren in de zoekmachine, doe ik als SEO specialist een grondige klant-, markt- en concurrentieanalyse. Op basis hiervan stippel ik een SEO-programma uit. Met elkaar doorlopen we deze stappen:

 • 1. 0-meting

  Wat is je startpunt? Om dit te bepalen maak ik een technische websitescan. Daarna analyseer ik hoe je website scoort in Google en wat je concurrenten doen.

  1. 0-meting
 • 2. Keyword research

  Ik ga op zoek naar zoekwoorden waarop het meeste zoekvolume zit en waarop de concurrentie het laagst is. Daarin brengen we samen een focus aan en geef ik advies over de beste focus zoekwoorden.

  2. Keyword research
 • 3. Copywriting

  Op basis van de gekozen zoekwoorden schrijf ik samen met mijn collega’s de SEO geoptimaliseerde teksten.

  3. Copywriting
 • 4. Linkbuilding

  Linkbuilding betekent dat ik jou help om relevante linkverwijzingen te krijgen voor je website. Dat is belangrijk bij het opbouwen van de linkwaarde van je website.

  4. Linkbuilding
 • 5. Google Analytics

  Ik bepaal de online doelen op basis van de nulmeting. Daarna stel ik Google Analytics in zodat de resultaten meetbaar zijn.

  5. Google Analytics
 • 6. Maandelijkse rapportage

  Elke maand krijg je inzicht in de vorderingen van het SEO traject.

  6. Maandelijkse rapportage

SEO workshop volgen van een SEO specialist

Wil je meer leren over SEO? Volg dan een op maat gemaakte workshop over SEO of over andere aspecten van online marketing. Ik breng je namelijk graag op de hoogte van alle laatste ontwikkelingen. En wat ik ook belangrijk vind: inspirerende praktijkvoorbeelden en toepasbare tips. Neem contact op en prik een datum!

Contact SEO specialist

Wil je aan de slag met SEO? Neem dan contact op via onderstaand formulier.

Wij gebruiken deze gegevens alleen om contact met je op te nemen, niet voor advertentiedoeleinden. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard.

nieuwsbrief

Afdeling Nieuwsbrief

Schrijf je hieronder in op onze nieuwsbrief! Wij gebruiken deze gegevens alleen om je de nieuwsbrief maandelijks te sturen, niet voor advertentiedoeleinden. Liever uitschrijven? Dat kan via deze pagina.

In contact komen?

Dirk staat voor je klaar!

Kan ik iets voor je betekenen op het gebied van SEO? Neem direct contact op. Dirk staat voor je klaar!

Dirk Schraven Senior Online Strateeg

Stuur Dirk een bericht