Skip to main content

SEO content

SEO content heeft als doel om beter gevonden te worden in zoekmachines. Hoe dit werkt? Zorg ervoor dat je teksten relevante keywords bevatten. Maar: voorkom overkill. SEO teksten moeten écht geschreven zijn voor de lezer. Hoe relevanter je teksten, hoe kwalitatiever je websiteverkeer. Aan de slag met SEO content? Wij zijn jouw collega-marketeer!

SEO content

Hoe schrijf je ideale SEO content?

  • Tekstlengte: de optimale tekstlengte is afhankelijk van de geselecteerde keywords en de kwaliteit van de content van je concurrenten. Belangrijk: vermijd duplicate content! 
  • Keyword dichtheid: laat de geselecteerde keywords meerdere keren voorkomen in je titels en bodytekst. Maar probeer een overdaad aan keywords te vermijden. 
  • Relevantie: SEO content wordt steeds meer beoordeeld op de inhoud. Zorg er daarom voor dat je teksten zo volledig mogelijk zijn. 
  • Concurrenten: voordat je aan de slag gaat met SEO copywriting is het slim om naar je concurrenten te kijken. Welke topics kun jij ook meenemen in jouw content strategie? 
  • Leesbaarheid: het allerbelangrijkste is dat de tekst leesbaar is voor de websitebezoeker. Zoekmachines beoordelen een pagina namelijk vanuit het oog van de bezoeker.

Je SEO-strategie verbeteren aan de hand van blogs? Nicky vertelt in zijn blog hoe je aan de slag gaat met SEO-blogging.

Projecten waar we trots op zijn

Op feestjes vertellen we met een grote glimlach over onze projecten.

SEO content laten maken

SEO content laten maken?

Het schrijven van SEO content is hartstikke belangrijk, maar neemt veel tijd in beslag. Daarnaast is het nogal een technische klus. Wij helpen je van A tot Z: van het zoekwoordenonderzoek tot het schrijven van goede SEO content. Wil je zelf SEO geoptimaliseerde teksten leren schrijven? Laat ons je coachen of vraag een SEO copywriting workshop aan.

Onze visie op AI

AI baant zich in razendsnel tempo een weg in onze (digitale) maatschappij. Als online marketeers omarmen we deze nieuwe technologie. We geloven er namelijk in dat AI ons slimmer, efficiënter, creatiever en vindingrijker maakt. Maar niet zonder dat we daar transparant over zijn. Daarom delen we 5 principes over hoe wij omgaan met AI. 

Kennismaken met een van onze copywriters?

Wil je vandaag nog aan de slag met relevante SEO content voor jouw website of webshop? Laten we kennismaken!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Afdeling Academy

Word je klant van Afdeling Online? Dan krijgen jij en je team gratis toegang tot onze online leeromgeving met meer dan 50 uur aan lesmateriaal over online marketing. Jij slimmer, wij blij.

Lees meer over onze academy >