Skip to main content

Online Marketing Begrippen

Duizelt het jou soms ook als je denkt aan alle online marketing vaktermen? Dat dachten wij al. Want hoewel we vakjargon proberen te vermijden in onze adviezen, ontkomen we er soms simpelweg niet aan. Daarom hebben wij een handig overzicht gemaakt van alle online marketing begrippen die wij vaak gebruiken. Doe er je voordeel mee!

Boek ThiemeMeulenhoff

Online Marketing Begrippen

Hieronder vind je per discipline de online marketing begrippen verzameld.

Website marketing

Een website is als het centrum van het universum, maar dan in de online marketing. Op een website vinden vaak de meeste interacties plaats. Daarom is het erg belangrijk om met een marketingbril naar een website of platform te kijken.

Analytics

Het succes van je online marketinginzet staat of valt met het uitvoeren van goede analyses. Meettools zoals Google Analytics maken onder andere inzichtelijk welke campagnes goed presteren, welke kanalen goed werken voor je organisatie en hoe mensen je website gebruiken.

E-mailmarketing

E-mail is een van de oudste online communicatievormen. Maar dat betekent niet dat zij haar beste tijd heeft gehad. Sterker nog: e-mail marketing is nog steeds in de bloei van haar leven. Het is een van de meest effectieve vormen van online marketing.

Zoekmachinemarketing

Zoekmachinemarketing staat voor alle online marketingactiviteiten die bijdragen aan een betere vindbaarheid van websites en webshops in de zoekmachine (dit heet SEM). Dit kan zonder te betalen aan de zoekmachine (SEO) maar het kan ook betaald, bijvoorbeeld via de betaalde zoekresultaten (SEA).

Online advertising

Advertenties op het internet: dat is online advertising. Je snapt zelf ook: advertenties kunnen geplaatst worden op allerlei plekken. Denk aan social media, Google, YouTube, apps en websites. Het is een mooie manier om snel zichtbaarheid te creëren van je merk.

Online marktonderzoek

Aan de basis van iedere succesvolle marketingstrategie ligt een gedegen online marktonderzoek. Online marktonderzoek helpt je om jouw doelgroep beter te leren kennen en zorgt ervoor dat je inzicht hebt in het gedrag van de mensen die relevant zijn voor je organisatie.

Afdeling Academy

Word je klant van Afdeling Online? Dan krijgen jij en je team gratis toegang tot onze online leeromgeving met meer dan 50 uur aan lesmateriaal over online marketing. Jij slimmer, wij blij.

Lees meer over onze academy >

Leer in de praktijk

Ben jij iemand die liever in de praktijk leert? Wij hebben een mooi aanbod aan incompany workshops op de plank liggen. Denk aan een workshop Social Advertising of een workshop Google Ads.

Bekijk alle incompany workshops

Nóg meer leren?

Wil jij graag meer weten over onze opleidings- en coachingsmogelijkheden? We praten je graag bij tijdens een kennismakingsgesprek. Maak een afspraak!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.