Skip to main content

Metesco langs de lat voor minder bounces en betere vindbaarheid

Metesco – moederbedrijf achter meetinstrumenten-verhuur.nl – bedient de bouwsector met hoogstaande meetapparatuur. Dat zijn in de regel klanten die al heel goed weten waar ze naar op zoek zijn. Goede vindbaarheid, top advies én supersnelle, doelgerichte dienstverlening zijn hierbij essentieel.

Webdevelopment

SEO

Linkbuilding

Meetinstrumentenverhuur.nl website foto
meetinstrumenten-verhuur logo

De opdracht

Meetinstrumenten-verhuur.nl bouwden we vanaf de grond af aan opnieuw op: de bounce-rate was namelijk nog aardig hoog. Met slimme, nieuwe categorieën en een klantvriendelijkere en logischere klantreis, zorgden we ervoor dat prospects langer op de verschillende webpages bleven. Leadgeneratie en customer service verhoogden we onder meer met een geavanceerde functionaliteit voor offerteaanvragen. Het gevolg? Websitebezoekers bleven gemiddeld 31% langer op de website dan daarvoor. Bovendien verbeterde de organische vindbaarheid van meetinstrumenten-verhuur.nl met maar liefst 150%. Resultaten die er mogen zijn, wat ons betreft!

“Een effectieve website bouwen kan niet zonder meteen een goede strategie voor online marketing uit te werken. Daar geloof ik echt in. En deze case is daar een enorm mooi voorbeeld van.

Wat je normaal vaak ziet bij de overgang van een oude naar een nieuwe website, is een dip in de vindbaarheid. Zonde, zeker als je website al best aardige resultaten heeft op dit vlak. Dat we dit door goed keyword onderzoek voorkwamen, toont aan dat je je website opnieuw op kunt bouwen zonder de vindbaarheid te schaden. Development en online marketing gaan daarbij hand in hand.”

Dirk Schraven

Senior online strateeg bij Afdeling Online

Usability first

Hoe zorg je ervoor dat klanten zo makkelijk en snel mogelijk door je catalogus heen lopen én tot een offerteaanvraag overgaan? Na grondig usability- en gebruikersonderzoek voor meetinstrumenten-verhuur.nl moesten wij meteen denken aan een webshop. Bestellen via een online winkel, dat hebben de meeste mensen namelijk al weleens gedaan.

In dit specifieke geval vervingen we het gangbare boodschappenmandje voor een geavanceerde offertemodule. En dat was nog best een klus. De producten die Metesco verhuurt, hebben namelijk een groot aantal nogal specifieke features. In het offerte-traject moesten prospects al die producten en hun unieke eigenschappen snel en makkelijk met elkaar kunnen vergelijken. Dat kregen we voor elkaar met een uitgekiende categoriserings- en filteringsystematiek. Eén en één is twee: het positieve effect op leadgeneratie van meetinstrumenten-verhuur.nl was een feit.

Meer weten?

Neem contact op met Jaap Schepers.

Stel je vraag aan Jaap
website-ontwikkeling

Website x Online marketing

Een website ontwerpen gaat wat ons betreft altijd hand in hand met een heldere visie op online marketing. Het liefst sluiten je teksten, links en categorisering zo goed mogelijk aan bij de termen die potentiële klanten gebruiken. Zo zag onze start voor meetinstrumenten-verhuur.nl er dus ook uit. 

SEO-teksten

De website was al een tijdje in de lucht toen wij ermee aan de slag mochten. En, vooruit, geïnteresseerden wisten de website al best aardig te vinden. Toch kon het nog beter, wisten we. En daarom startten we een uitgebreid keyword onderzoek, adviseerden we over linkbuilding en schreven we SEO-credible teksten. Bevindingen uit keyword research voerden we tot in de puntjes en haarvaten van de website door: van gebruikte categorieën tot en met productteksten. Niet alleen steeg de organische vindbaarheid van meetinstrumenten-verhuur.nl hierdoor flink, ook ontstond er geen dip bij de overgang van oude naar nieuwe website. Meten = weten, ook in ons vakgebied!

SEO credible teksten

Kans op conversie

Het aanvragen van een offerte voor de juiste apparatuur is een plat proces. Zeker als je al weet wat je wil hebben. Door meetinstrumenten-verhuur.nl slimmer en inituitiever in te richten, gaven we de gebruiker de regie in handen. Betere vindbaarheid in combinatie met minder bounces is meer kans op conversie. Eindgebruiker blij, opdrachtgever blij, wij blij.

Een Duitse uitbreiding

Inmiddels is Metesco zo enthousiast over de opgeleverde website, dat het bedrijf overweegt om de webshop te kopiëren voor de Duitse markt. Een mooier compliment kunnen we ons niet wensen, natuurlijk!

Meetinstrumenten-verhuur website screenshots

De scores!

Hieronder lees je nog eens wat we concreet bereikten: