Contentmarketing

Contentmarketing

Bij contentmarketing draait alles om het bieden van waardevolle content aan je doelgroep. Klanten binden doe je namelijk met content die de klant echt helpt. Wil jij de show stelen met verrassende content die opvalt tussen al je concurrenten? Wij helpen je verder met het ontwikkelen van je contentplan en verzorgen creatieve content die helemaal past bij jouw bedrijf en doelstellingen.

Waarom contentmarketing?

 • Met behulp van uitstekende content helpen we je een (nog) betere relatie op met je klanten op te bouwen.
 • Onze copywriters schrijven content die volledig aansluit op de interesses en behoeftes van je klant.
 • Verbeter je merkreputatie: de juiste content laat jij een onvergetelijke indruk achter.
 • Mond-tot-mond reclame: top-kwaliteit content die aansluit op de wensen van je doelgroep zal zich als een lopend vuurtje verspreiden.
 • Met de juiste content zorgen we ervoor dat jouw website sneller gevonden wordt in de zoekmachine.

Strategisch denken

Van social media post tot websitetekst, van blog tot advertentietekst: goede content is cruciaal. Maar wacht nog heel even met de contentcreatie, want voordat je begint is het goed om na te denken over je strategie. Door scherp te zijn over je doelstellingen en goed te kijken naar de specifieke eigenschappen en wensen van je doelgroep, maken we samen een contentstrategie die helemaal aansluit op de (toekomst)visie van je bedrijf.

Maak het concreet

Heb je al een prima beeld van jouw contentstrategie? Maar weet je niet hoe je dit vertaalt naar concrete acties? Ook hierbij kunnen we je helpen. Samen kijken we goed naar je doelen en denken we na over de KPI’s die je wil gaan meten en de kanalen die daar het beste bij passen. Zo formuleren we een duidelijk plan waarmee jij je strategie in de praktijk kunt toepassen.

We nemen het persoonlijk

Vanuit jouw doelgroep stellen we persona's op. Een persona is een denkbeeldig voorbeeld van een lezer uit jouw doelgroep die de typerende kenmerken heeft van de doelgroep. Denk hierbij bijvoorbeeld aan demografie, behoeften en voorkeuren. Handig, want een tekst die gericht is aan een manager vraagt bijvoorbeeld om een andere aanpak dan een tekst die je schrijft voor een administratief medewerker.

Alles op een rijtje

Een goede contentstrategie vergt wat plan-werk. Samen met jou maken we een duidelijke contentplanning, zodat je precies weet wat je kunt verwachten en wanneer.

Van plan tot uitvoering

Wat je meesterplan ook is; we kunnen ‘m voor je uitvoeren, monitoren en waar nodig bijsturen voor de beste resultaten. Van social media tot de content van een website: op alle vlakken van contentmarketing zijn wij er om je te ondersteunen. Laat ons bijvoorbeeld je nieuwsberichten of advertentieteksten voor je schrijven en plaatsen, je SEO teksten schrijven of je nieuwsbrief voor je invullen. Wat de uitdaging ook is, ons bevlogen team van copywriters staat voor je klaar.

Een gouden combinatie

Culturele instellingen hebben vaak prachtige en inspirerende content. Contentmarketing is daarom bij uitstek de vorm van online marketing die zich leent voor de online promotie van culturele instellingen. Onder de vlag van Afdeling Cultuur zetten we de kennis die we uit de commerciële wereld halen in voor de culturele sector. Wij helpen je om alles uit contentmarketing te halen, ook met krappe culturele budgetten.

Licht, camera, actie!

Video-content is booming! Meer dan 70% van de content op Facebook en Instagram is op video gebaseerd. Het is dan ook een feit dat deze kanalen video-content voorrang geven. Dus, wil je er nog toe doen als organisatie? Dan zul je aan de slag moeten met video's! Wij kunnen je daarbij helpen: van het maken van een storyboard, tot het schieten en monteren van de video!

Mercede van de Wiel
‘Contentmarketing is een van de meest effectieve vormen van online marketing.’ Mercede van de Wiel - Senior Social Strateeg
Aanpak

Wat gaan we precies doen?

Samen met onze klanten doorlopen we deze stappen.

 • 1. Strategie en doelen

  We beginnen de contentmarketing strategie altijd met het scherpstellen van je strategie. Wat is de doelstelling van je contentmarketing?

  1. Strategie en doelen
 • 2. Persona’s

  Als we je doelen op een rijtje hebben, bakenen we je doelgroep af. Deze splitsen we vervolgens op in persona’s waarop we je boodschap kunnen afstemmen.

  2. Persona’s
 • 3. Kanalenstrategie

  Welke kanalen passen het best bij jouw organisatie? En via welke kanalen gaan we de content communiceren? Dat bepalen we in een kanalenstrategie.

  3. Kanalenstrategie
 • 4. Plannen maar!

  Tijdens een creatieve brainstormsessie bedenken we rubrieken en creatieve posts. Deze verwerken we vervolgens in een duidelijke contentplanning.

  4. Plannen maar!
 • 5. Contentcreatie

  Tijd om de strategie in praktijk te brengen. We voeren de plannen helemaal uit, van concept tot een afgewerkt eindresultaat waarmee jij de show steelt.

  5. Contentcreatie
 • 6. Meten is weten

  Wat levert je contentmarketing strategie je eigenlijk op? Wij maken de resultaten inzichtelijk. Onze contentmarketing specialist praat je maandelijks bij over de vorderingen van het traject.

  6. Meten is weten
Contentmarketing

Ontmoet onze contentmarketing specialist Ilse

Wil je weten hoe je contentmarketing effectief inzet om je klanten te bereiken? Klik op de video en ontmoet onze contentmarketing specialist Ilse.

Cases

Projecten waar we trots op zijn

Op feestjes vertellen we met een grote glimlach over onze projecten.

Bekijk alle cases
nieuwsbrief

Afdeling Nieuwsbrief

Schrijf je hieronder in op onze nieuwsbrief! Wij gebruiken deze gegevens alleen om je de nieuwsbrief maandelijks te sturen, niet voor advertentiedoeleinden. Liever uitschrijven? Dat kan via deze pagina.

In contact komen?

Jaap staat voor je klaar!

Wil je graag kennismaken met jouw nieuwe Afdeling Online?

Jaap Schepers Directeur & Online Strateeg

Stuur Jaap een bericht