Copywriting SEO

Copywriter Mercede

Hoi! Ik ben Mercede, copywriter bij Afdeling Online. Met mijn schrijfskills zorg ik er ten eerste voor dat je website goed gevonden wordt in de zoekmachine. En als je doelgroep je website eenmaal heeft gevonden, is het natuurlijk van belang dat het taalgebruik aansluit op het niveau van je doelgroep. Hanteert je (potentiële) klant bepaalde vaktaal of leest hij liever een informele, overtuigende tekst? Kortom: als online copywriter schrijf ik teksten die perfect aansluiten bij jouw tone of voice.

De juiste snaar

Als online communicatie specialist schrijf ik creatieve teksten die de juiste snaar raken. Of het nu om formele of informele teksten gaat. Een copywriter schrijft teksten die naadloos aansluiten op de bestaande teksten op je website. Zo zorg ik ervoor dat de teksten op je website één geheel worden en goed leesbaar zijn. Maar voordat je jouw doelgroep écht kan boeien, is het van belang dat je website daadwerkelijk wordt gevonden in de zoekmachine. In dat geval zet ik mijn SEO copywriter pet op en verwerk ik relevante zoekwoorden in de webteksten. Met andere woorden: als SEO tekstschrijver stimuleer ik het verkeer naar je website.

SEO copywriter inschakelen?

Je las het al: het inschakelen van een SEO copywriter heeft zo zijn voordelen. Ik som er een paar voor je op:

 • Als copywriter zorg ik ervoor dat de teksten op je website in het oog springen, bij jouw tone of voice passen en het allerbelangrijkste: dat de teksten goed leesbaar zijn.
 • Wil je met je website informeren, verkopen, leads genereren of werken aan branding? Als SEO copywriter schrijf ik teksten met de juiste insteek, gebaseerd op het doel van jouw website.
 • Wanneer ik aan de slag als SEO copywriter, streef ik naar een hogere positie in de zoekmachine. Je website wordt dan beter gevonden op de voor jou relevante zoekwoorden.
 • Naast het schrijven van de content op je website, zorg ik ervoor dat je metadata voldoet aan alle SEO-eisen. Ook dat draagt namelijk bij aan een goede zoekmachine positie.

Vraag een Kennislunch aan!

Samenwerken met een online marketing bureau? Vraag een gratis kennislunch aan en ontdek de mogelijkheden!

Kennislunch aanvragen
Mercede van de Wiel
Ik schrijf teksten die perfect passen bij jouw tone of voice én waarmee jouw doelgroep je website snel kan vinden Mercede van de Wiel - Senior Social Strateeg
Aanpak

Een copywriter in actie

Denk je erover om een copywriter inschakelen voor je website, specifiek voor SEO of zelfs voor Social Marketing en E-mailmarketing? Hieronder zie je welke stappen ik als copywriter zet.

 • 1. Intake

  In een gesprek leer ik jou en je bedrijf beter kennen. Ik stel je vragen over je core business, je gewenste tone of voice en welke onderwerpen ik zeker moet belichten tijdens het schrijven van teksten.

  1. Intake
 • 2. Keyword research

  Wil je SEO geoptimaliseerde webteksten? Dan ga ik in een keyword research op zoek naar woorden waarop het meeste zoekvolume zit en waarop de concurrentie zo laag mogelijk is.

  2. Keyword research
 • 3. Copywriting

  Op basis van de geselecteerde zoekwoorden of onderwerpen ga ik aan de slag met creatieve copywriting, inclusief metadata. Ik begin met het schrijven van een proeftekst.

  3. Copywriting
 • 4. Intern linken

  Het is van belang dat je teksten relevante interne linkjes krijgen. Dit is belangrijk voor de SEO en voor de gebruiksvriendelijkheid van je tekst.

  4. Intern linken
 • 5. Proeftekst controle

  De proeftekst is geschreven en wordt voorgelegd aan jou. Op basis van jouw feedback gaan wij verder met de rest van de teksten.

  5. Proeftekst controle
 • 6. Implementatie van teksten

  Als de teksten zijn geschreven en goedgekeurd, is het tijd om ze te implementeren. Op je website, voor Social Marketing of E-mailmarketing.

  6. Implementatie van teksten

Workshop van een SEO copywriter volgen?

Wil je zelf leren hoe je een SEO geoptimaliseerde tekst schrijft voor op je website? In een één op één workshop leer ik je alle ins & outs over SEO copywriting. Als copywriter geef ik je allerlei tips en informatie over onder andere keywords, sitestructuur, content, koppen en metadata. Wil je zo’n workshop volgen? Neem gerust contact op en samen prikken we een datum!

Contact copywriter

Wil je aan de slag met een professionele copywriter? Neem dan contact op via onderstaand formulier.

Wij gebruiken deze gegevens alleen om contact met je op te nemen, niet voor advertentiedoeleinden. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard.

nieuwsbrief

Afdeling Nieuwsbrief

Schrijf je hieronder in op onze nieuwsbrief! Wij gebruiken deze gegevens alleen om je de nieuwsbrief maandelijks te sturen, niet voor advertentiedoeleinden. Liever uitschrijven? Dat kan via deze pagina.

In contact komen?

Mercede staat voor je klaar!

Klaar voor de start? Ik vertel je graag meer over wat ik als copywriter voor je kan betekenen. Schroom niet en neem contact op!

Mercede van de Wiel Senior Social Strateeg

Stuur Mercede een bericht