Skip to main content

Op zoek naar een Canva expert?

Canva, wat kan je er tegenwoordig niet mee?! Het ontwerpen van social media posts, presentaties, video’s, logo’s, visitekaartjes en nog veel meer was nog nooit zo makkelijk. Als Canva expert helpen wij je bij het beheersen van deze tool van A tot Z. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van Canva? Wil je indruk maken met jouw schitterende designs? Of werk je al met Canva maar heb je nog specifieke vragen? Kortom: kan jij wel wat hulp gebruiken met het inzetten van Canva voor jouw organisatie? Dan ben je bij ons aan het juiste adres.

Kunnen wij je ergens mee helpen?

Neem gerust contact op!
Tanneke in een museum, ze maakt foto's met haar telefoon.

Waarom kiezen voor Afdeling Online?

Op locatie

Wij komen graag naar jou toe. Binnen no time heb je alle kennis in huis!

Gespecialiseerd en gecertificeerd

Onze specialisten hebben de juiste certificaten én kennis op zak om jou te helpen met al je Canva vragen!

Coachen en opleiden

Naast dat we graag het werk uit handen nemen, coachen en leiden we je ook graag op!

Wat is Canva?

Een grafisch ontwerper worden in een aantal klikken? Wie wil dat nou niet! Het klinkt misschien onwerkelijk, maar met Canva is het mogelijk. Maar wat is Canva nu precies? Het is een veelgebruikte online tool waarmee gebruikers op een eenvoudige en effectieve manier aan de slag kunnen met het ontwerpen van verschillende soorten content. Wanneer je aan de slag gaat met Canva kom je erachter dat dit een ontzettend groot platform is met veel handige tools. Maar hier zit meteen ook een valkuil. Je moet natuurlijk wel weten hoe je efficiënt werkt met dit immense platform. Omdat we snappen dat dit overweldigend kan zijn, staan wij als Canva agency voor je klaar!

Wat kan je doen met Canva?

Als Canva specialist nemen we je graag mee in alle mogelijkheden die Canva te bieden heeft. En geloof ons… dat zijn er nogal wat.

Social media content

Aantrekkelijke content creëren die indruk maakt? Als Canva-gebruiker kun je ontwerpen maken voor platforms zoals Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn en meer. Canva biedt sjablonen voor posts, stories en kopafbeeldingen die zijn geoptimaliseerd voor de specifieke formaten van ieder platform.

Presentaties

Een belangrijke presentatie op de planning? Geen zorgen! Canva biedt sjablonen voor professionele presentaties die kunnen worden gebruikt voor zakelijke doeleinden of andere gelegenheden. Zo wordt het voorbereiden en geven van je presentatie een stuk leuker!

Posters en flyers

Ga aan de slag met creatieve posters, flyers en uitnodigingen voor evenementen, feesten of promotionele doeleinden.

Infographics

Canva biedt een breed scala aan infographic sjablonen om complexe gegevens en informatie visueel aantrekkelijk en gemakkelijk te begrijpen en te presenteren. Handig tijdens een presentatie aan bijvoorbeeld klanten, collega’s of misschien wel je baas. Maak het leuk om naar te kijken en je staat al gauw een streepje voor. 

Marketingmateriaal

Wil je je bedrijf of merk promoten? Gebruik Canva om brochures, visitekaartjes, logo’s, banners of andere marketingmaterialen op te maken.

En meer...

Maar Canva biedt ook nog zoveel meer. Denk aan video’s, fotocollage, diagrammen, mindmaps, boekomslagen, kalenders, achtergronden, rapportages…noem maar op. Bedenk het en Canva heeft het voor je!

Waarom je Canva wil inzetten voor jouw organisatie

Canva is de must-have tool voor organisaties die snel aantrekkelijke content willen creëren zonder een grafisch designer in te schakelen. Met sjablonen en templates kun je je huisstijl consistent doorvoeren en gepersonaliseerde content maken. Daarnaast biedt Canva de mogelijkheid om je content direct te delen op sociale media en resultaten te meten met inzichtelijke rapportage. Deze praktische handvatten automatiseren werkprocessen, waardoor je meer tijd overhoudt voor andere taken, zoals creatieve brainstormsessies of het verbeteren van klantrelaties. Canva helpt je bij het optimaliseren van je marketingstrategie en het automatiseren van werkprocessen. Laat ons als Canva-specialist je organisatie ondersteunen bij een succesvolle integratie van Canva.

Hoe werkt Canva?

Maar hoe werkt Canva dan precies? En hoe begin je hiermee? Als Canva bureau doorlopen we met jou de volgende stappen. 

Waarom een Canva consultant inzetten?

Canva is een tool met ontzettend veel mogelijkheden. Als je weet hoe je er goed gebruik van kan maken, kan deze tool je als content creator veel brengen. Dit platform door en door leren kennen? Dat kan nog best een uitdaging zijn. Daarom staan wij als Canva expert voor je klaar! Met jouw Canva agency kijk je naar de doelen van jouw onderneming en hoe we deze kunnen uitwerken met behulp van Canva.

Voor wie is dit interessant?

Op een efficiënte manier werken binnen jouw organisatie? Je collega’s alles leren over marketing automations? Of simpelweg Canva van A tot Z onder de knie krijgen? Als Canva expert delen wij graag onze kennis en ervaring over Canva. Of je nu al bekend bent met deze tool of nog helemaal niet. Wil je Canva uitbesteden voor jouw organisatie of heb je hulp nodig bij specifieke vragen? Onze Canva specialist staat voor je klaar!

Op zoek naar iets anders? Bijvoorbeeld een HubSpot consultant of MailChimp expert? Of wil je meer weten over SEO of SEA? Dat kan natuurlijk ook! Wij zijn graag jouw Afdeling Online.

Jaap achter laptop

FAQ - veelgestelde vragen

Als je nog meer vragen hebt voor een Canva-expert, bekijk dan onze veelgestelde vragen. Mogelijk vind je daar het antwoord dat je zoekt.

Wat is Canva Pro?

Canva is gratis te gebruiken, maar biedt ook een Canva Pro-abonnement. Dit abonnement bevat extra functies en voordelen, zoals toegang tot uitgebreide sjablonen en een grotere bibliotheek met premium foto’s, video’s en elementen. Ook biedt Canva Pro de mogelijkheid om ontwerpen te ‘resizen’ naar verschillende formaten en zijn er steeds meer mogelijkheden met betrekking tot artificial intelligence.

Wat is de Canva app?

De Canva app is de mobiele versie van Canva. Op deze manier is Canva makkelijk te gebruiken vanaf mobiele telefoons en tablets. De app is zowel beschikbaar voor iOS- als Android-apparaten. Goed om te weten: de app biedt dezelfde functies als de desktopversie, maar is geoptimaliseerd voor het gebruik op kleinere schermen.

Hoe werkt het maken van een CV op Canva?

Canva is een handige tool als je je CV wilt opfleuren. Geen saai document met alleen tekst, maar een mooi ontwerp dat past bij wie je bent als persoon. Maar hoe ga je hiermee aan de slag? Als Canva expert zetten we de stappen voor je op een rijtje:

  • Stap 1: Meld je aan bij Canva of log in.
  • Stap 2: Zoek op ‘CV’ en je krijgt talloze sjablonen. Kies er hiervan eentje uit.
  • Stap 3: Bewerk het sjabloon. Ga lekker aan de slag en ontdek alle mogelijkheden. Pas de tekst aan, voeg afbeeldingen toe en verander de indeling.
  • Stap 4: Zorg voor personalisatie. Een CV zegt veel over jou, laat dus ook in het ontwerp terugkomen wie jij bent.
  • Stap 5: Downloaden en delen. Klaar is kees…binnen no-time een spetterend CV om te gebruiken voor je volgende sollicitatie. Wedden dat je indruk maakt?

Is Canva niet meer gratis?

Canva is nog steeds gratis te gebruiken. Heel fijn, want hierdoor kun je zonder betaling aan de slag met het creëren van de mooiste visuals. Naast de gratis versie biedt Canva ook twee betaalde abonnementen aan. Namelijk Canva Pro en Canva for Teams. Bekijk de vraag hieronder voor meer informatie over deze abonnementen.

Hoe duur is Canva?

Zoals besproken biedt Canva 3 abonnementen aan. Dit zijn de volgende:

  • Gratis Canva | Gratis

Dit abonnement bevat gratis toegang tot sjablonen, de mogelijkheid tot het aanpassen van ontwerpen, gratis afbeeldingen en elementen en de mogelijkheid tot het downloaden en delen van ontwerpen. 

  • Canva Pro | €109,99 per jaar voor één persoon*

Dit abonnement is een aanvulling op het gratis abonnement. Hiermee krijg je toegang tot een uitgebreide bibliotheek aan foto’s, video’s en elementen en is het mogelijk om je ontwerp te ‘resizen’. Het is ook mogelijk om je merk kleuren en lettertypen op te slaan om consistentie in je ontwerpen te behouden. Verder kun je achtergronden verwijderen, zijn er meer mogelijkheden tot AI aangedreven ontwerptools en heb je meer cloudopslag. 

  • Canva for Teams | €139,90 per jaar in totaal voor de eerste 5 personen*

Dit abonnement is ideaal wanneer je in een team aan de slag gaat met Canva. Het abonnement biedt dezelfde mogelijkheden als Canva Pro, maar is meer gericht op samenwerkingen. Zo kun je realtime samenwerken door opmerkingen te plaatsen en taken toe te wijzen en is het mogelijk om je gehele huisstijl te integreren in een zogenoemde ‘Brand Hub’. Ook handig: je krijgt een overzicht van team rapporten en inzichten. 

*Prijzen kunnen veranderen en daardoor afwijken

Canva advies nodig?

Wil je alle ins & outs van Canva leren kennen en zelf een Canva expert worden? Dat kan bij Afdeling Online. Wil jij Canva uitbesteden of heb je hulp nodig bij specifieke vragen? Als jouw Canva bureau staan wij voor je klaar!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.