Skip to main content

Online Marketing voor Phoenix Cultuur

Phoenix Cultuur is hét centrum voor kunst- en cultuureducatie in Meierijstad. Op meerdere leslocaties in Meierijstad, waaronder op CHV Noordkade in Veghel, maakt jong en oud kennis met beeldende kunst, theater, muziek en dans. Met een gevarieerd aanbod aan cursussen, workshops en activiteiten, ontdekken en ontwikkelen ze hun talenten. Sinds 2018 mogen wij Phoenix Cultuur op locatie ondersteunen bij de professionaliseringsslag in hun online marketing. En dat vinden wij tof!

Social marketing

Community management

Google Analytics

phoenix cultuur website
phoenix cultuur logo

Expertise op locatie

Phoenix Cultuur is een jonge organisatie die druk bezig is met een professionaliseringsslag, onder andere in hun online marketing. Phoenix Cultuur heeft onze expertise ingeschakeld en ons uitgenodigd om een dag in de week bij hen op kantoor mee te werken ter versterking van de PR en communicatie afdeling. Op die manier kunnen we snel schakelen en zitten we (letterlijk) midden in de organisatie. Dat helpt ontzettend om content te maken die actueel, relevant en professioneel is.

"Heel fijn om Tanneke een dag in de week als online (social) expert en ter ondersteuning van PR & communicatie in huis te hebben. Ook het advies en de begeleiding van het traject naar een nieuwe website helpt ons enorm!"

Karin

Phoenix Cultuur

Professionaliseringsslag in online marketing

Het (online) marketingdoel van Phoenix Cultuur is om het cursusaanbod en de activiteiten onder de aandacht brengen bij de brede doelgroep. We helpen hen daarmee door het toepassen van social media marketing en community management, e-mailmarketing en Google Analytics. Met andere woorden: organische posts op hun social media kanalen, slimme advertenties op Facebook en scherpe nieuwsbrieven.

Too much information?

De docenten en cursisten van Phoenix Cultuur hebben veel te vertellen en te delen. Een overzichtelijke contentkalender kan daarom niet ontbreken. In deze contentkalender kiezen we voor een goede mix van ad hoc posts en informatieve posts over het cursusaanbod. Daarbij zorgen we er bewust voor een mooie mix in hero, hub en hygiene content.

Op naar een nieuwe website

Aan goede contentmarketing ligt een goede website ten grondslag. Daarom zijn wij gevraagd om de huidige website onder de loep te nemen. Ons advies werd: neem de huidige website op de schop en ga voor een nieuwe. Een voorbereidingstraject waarin wij hen stap voor stap helpen: welke pagina’s en functionaliteiten zijn er nodig, hoe moet de menustructuur eruit komen te zien, enzovoort. Uiteindelijk leveren wij een stappenplan op waarmee Phoenix Cultuur de stap kan zetten naar een webdesigner en -bouwer.

De scores!

Wat heeft dit alles tot nu toe opgeleverd? Sowieso al dit: