Skip to main content

Jouw Google Shopping uitbesteden?

Google Shopping is bij uitstek het middel om jouw producten te vertonen in zoekmachine. Google is immers vaak de plek waarop jouw (potentiële) klant zijn zoektocht begint. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw producten tussen al die Shopping-resultaten verschijnen? Het sleutel tot succes is: Google Shopping campagnes! Als expert op het gebied van online shopping kunnen we jou daarbij helpen. Lees gauw verder en kom erachter waar je ons voor kunt inschakelen!

Kan ik je ergens mee helpen?

Neem gerust contact op.

mathijs@afdelingonline.nl
0492 - 700 220
sea bureau mathijs presenteert

Google shopping uitbesteden: waarom?

  • Als online retailer wil je natuurlijk als eerste oppoppen in de zoekmachine. Maar voordat je dit voor elkaar krijgt, heb je een gedegen SEA-strategie nodig. Hierbij kunnen wij jou van A tot Z ondersteunen en adviseren. En daar blijft het niet bij. Als ervaren Google Shopping bureau weten we ook precies wat werkt en wat niet. Op die manier werken we toe naar een effectieve, kostenefficiënte e-commerce-strategie.
  • De strategie ligt er; tijd voor het uitrollen ervan. Dat betekent dat onze Google Shopping specialisten aan de slag gaan met het opbouwen van slimme Shopping campagnes. Na jarenlange ervaring kennen zij het Google advertentieprogramma van top tot teen, waardoor ze de meest effectieve campagnestructuren opzetten.
  • Om de campagnes live te zetten, zijn er eerst nog wat technische koppelingen nodig. Zo moet je Google Ads-account gekoppeld worden aan Google Merchant Center: een complex klusje dat we graag voor je uit handen nemen.
  • Alle koppelingen en instellingen zijn voltooid, de campagnestructuur staat als een huis en de advertenties zijn aangemaakt. We delen onze voorstellen met je ter goedkeuring. Ben jij tevreden? Dan zetten we je Google Shopping campagnes live!
  • En last but not least: Google Shopping uitbesteden heeft ook als voordeel dat je campagnes continu geoptimaliseerd worden. Onze ervaren Google Shopping consultants houden de campagnes nauwlettend in de gaten en sturen bij waar nodig. Zo werken ze continu aan de meest rendabele campagnes!

Vraag een second opinion aan!

Werk je nu samen met een ander online marketingbureau, maar vallen de resultaten keer op keer tegen? Vraag dan nu geheel kosteloos een Second Opinion aan!

Second opinion aanvragen

Ook expert in online shopping worden?

Wil je op korte termijn starten met Google Shopping en kun je wel wat hulp gebruiken? Dan zijn er twee opties. De eerste is: Google Shopping uitbesteden aan een Google Shopping agency. Hieronder lees je hoe wij te werk gaan. De tweede optie is: jezelf onderdompelen in de wereld van Google Shopping en een op maat gemaakte workshop volgen. Zo word jij ook een expert in online shopping!

Technische koppelingen

Om van start te gaan met Google Shopping, heb je een Google Ads account nodig. Deze maken we met alle liefde voor je aan. Heb je al een Ads account? Dan kunnen we direct verder met de volgende stap: het koppelen van je account aan Google Merchant Center. Vervolgens zorgen we ervoor dat je domein geverifieerd en geclaimd wordt.

Google Shopping Uitbesteden web

Productfeed inladen

Als alle technische koppelingen en instellingen zijn getackeld, laden we je productfeed in. De productfeed wordt vanuit je website geëxporteerd naar Google Merchant Center. Op die manier kan Google de nodige informatie over je producten uitlezen. Dan kun je denken aan prijzen, titels, beschrijvingen en afbeeldingen van je producten. Voor het uploaden van je productfeed maken we gebruik van de feed managementtool Channable.

Google Shopping Uitbesteden SEA

Campagnes opbouwen

Op basis van de ingeladen productfeed bouwen onze Google Shopping specialisten de campagnes op. Ze zetten een slimme campagnestructuur op en stellen biedingen in voor de productgroepen of producten. Uiteraard bespreken we onze keuzes eerst met jou, voordat we de campagnes live zetten.

Google Shopping Uitbesteden campagnes

Optimalisatie

Zodra de campagnes live staan, houdt ons werk niet op. Sterker nog: we optimaliseren de Shopping ads continu. We houden de resultaten met de grootste precisie in de gaten en sturen de campagnes bij waar nodig. Deze optimalisatie werkzaamheden bestaan onder andere uit het uitsplitsen van campagnes en het categoriseren van de producten. Alles voor dat ene doel: meer productverkoop tegen de laagste kosten!

Google Shopping uitbesteden uploads

Gecertificeerde Google Shopping consultants

Jouw Google Shopping ads zijn bij ons in goede handen. We hebben namelijk meerdere Google Shopping consultants in huis met actuele Google Ads-certificaten.

Google Partner Badge
Channable Silver Partner 2024

Jouw collega marketeers

Maak kennis met je nieuwe collega marketeers. Ieder met zijn of haar eigen unieke talenten en online marketing specialiteiten.

Bekijk alle collega's

Onze Google Shopping experts leren kennen?

Wil je het liefst vandaag nog werken aan de zichtbaarheid van jouw product(en) in Google? Schakel Afdeling Online dan in als jouw nieuwe Google Shopping agency! Laat hieronder jouw gegevens achter, dan bellen we je zo snel mogelijk terug om even kennis te maken.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.