Wie schrijft die blijft

Copywriting

Het schrijven van teksten die echt de juiste snaar raken is een hele kunst. Gelukkig is dit nou net het talent van ons team van copywriters! Wij weten precies hoe we creatieve content creëren waarmee we jouw organisatie op een unieke manier op de kaart zetten. Met copywriting brengen wij jouw boodschap effectief naar je doelgroep. Zo blijf jij je lezers boeien!

voordelen

Waarom je moet kiezen voor onze copywriters

Dit is waarom je jouw copywriting met een gerust hart aan ons kunt overlaten:

 • Wij schrijven foutloze teksten, die helemaal bij je doelgroep aansluiten;
 • Vaak blijft het schrijven van goede teksten lang liggen. Door ons je teksten te laten schrijven weet je zeker dat het snel en goed gebeurt;
 • Bespaar veel kostbare tijd, want we zijn efficiënte schrijvers (al zeggen we het zelf). We kunnen bovendien snel werken, omdat we vaak meerdere teksten tegelijk schrijven;
 • Een tekst in het Frans, Duits, Engels of iets anders? Geen enkel probleem, want we werken nauw samen met vertalers.
 • Mooi meegenomen: we houden bij het schrijven meteen rekening met de SEO regels. Inclusief meta titles, meta descriptions, etc.;
 • Een goede tekst begint bij goede input. Wij interviewen je collega’s voordat we zelf in de pen kruipen, zo weten we zeker dat alles inhoudelijk helemaal klopt.

doelen

Bereik je doelen met Copywriting

Copywriting kan je helpen om verschillende doelen te bereiken. Wil je bijvoorbeeld een sterkere binding met je doelgroep, duidelijke herkenbaarheid of een hogere vindbaarheid? Het is allemaal mogelijk met behulp van copywriting.

Afhankelijk van jouw doelen bepalen we voor welke kanalen we de teksten gaan schrijven. Natuurlijk houden ook meteen rekening met het verschil tussen de kanalen. De ene tekst is immers de andere niet. Voor social media mag een tekst vaak kort en to-the-point zijn, maar het schrijven van een vakkundige blog of artikel is bijvoorbeeld weer een heel ander verhaal.

De juiste toon voor jouw doelgroep

Wanneer we weten voor wie we precies schrijven, gaan we op zoek naar de juiste toon. Deze tone of voice is ontzettend belangrijk, want het zorgt voor herkenbaarheid en een band met de doelgroep!

Vindbaar in de zoekresultaten

Natuurlijk wil jij zo veel mogelijk mensen bereiken met jouw website. Daarom schrijven onze SEO copywriters teksten die niet alleen jouw doelgroep, maar ook de zoekmachines raken! Dit doen ze met behulp van een uitgebreid zoekwoordenonderzoek.

Lees meer over SEO

Culturele instellingen hebben vaak een prachtig verhaal te vertellen. Onze copywriter zet daarom graag haar creativiteit in voor de online promotie van culturele instellingen. Onze Afdeling Cultuur zet de kennis die we uit de commerciële wereld halen in voor de culturele sector. Kortom: wij helpen je om alles uit copywriting te halen, ook met krappe culturele budgetten.

Zo gezegd, zo geplaatst

Na het schrijven van de teksten moeten ze natuurlijk een goed plekje op je website krijgen. Wij weten dankzij onze ruime ervaring de weg in jouw CMS! Laat ons je teksten daarom niet alleen schrijven, maar ook plaatsen.

strategie

De juiste strategie

Weet jij al op welke doelgroepen jij je communicatie wil richten? Wij helpen je op weg met het bepalen van een passende contentmarketing strategie voor jouw product of dienst. Samen met jou stellen we een strategie op waarbij we nadenken over vragen zoals: wie is de doelgroep? Wat verwacht deze doelgroep van jou? Wat wil je bereiken met de teksten?

Na het bepalen van een strategie gaan we aan de slag met de realisatie. Het einddoel? Treffende teksten die jouw doelgroep raken op precies de juiste manier, aansluitend bij jouw bedrijfsdoelen.

Afhankelijk van jouw doelen bepalen we voor welke kanalen we de teksten gaan schrijven. Natuurlijk houden ook meteen rekening met het verschil tussen de kanalen. De ene tekst is immers de andere niet. Voor social media mag een tekst vaak kort en to-the-point zijn, maar het schrijven van een vakkundige blog of artikel is bijvoorbeeld weer een heel ander verhaal.

Mercede van de Wiel
‘Met mijn copywriting skills zorg ik er namelijk voor dat je doelgroep continu geboeid blijft.’ Mercede van de Wiel - Senior Social Strateeg
Aanpak

Wat gaan we precies doen?

Samen met onze klanten doorlopen we deze stappen.

 • 1. Kennismaken

  Tijdens ons eerste gesprek leren wij jou en je bedrijf beter kennen. We horen graag alles over je core business, je gewenste tone of voice en welke onderwerpen we zullen belichten bij het schrijven van je content.

  1. Kennismaken
 • 2. Keyword research

  Wil je dat jouw content ook nog eens helemaal SEO-proof is? Dan gaan we in een keyword research op zoek naar relevante zoektermen met voldoende zoekvolume en een zo laag mogelijke concurrentie.

  2. Keyword research
 • 3. Copywriting

  Op basis van de gekozen zoekwoorden of onderwerpen gaan we aan de slag met creatieve copywriting, waarbij we meteen ook de metadata meenemen. We beginnen altijd met een proeftekst.

  3. Copywriting
 • 4. Proeftekst controle

  Wanneer proeftekst is geschreven, leggen we hem aan je voor. Bij de rest van de teksten houden we natuurlijk rekening met je feedback.

  4. Proeftekst controle
 • 5. Intern linken

  Het is van belang dat je teksten relevante interne linkjes krijgen. Hiermee vergroten we jouw vindbaarheid (SEO) en de kans dat bezoekers langer op je website doorbrengen.

  5. Intern linken
 • 6. Implementatie van teksten

  Als de teksten zijn geschreven en goedgekeurd, is het tijd om ze te implementeren. Bijvoorbeeld op je website, voor social marketing of e-mailmarketing. Dit kunnen wij voor je doen!

  6. Implementatie van teksten
Contentmarketing

Ontmoet onze copywriter Mercede

Onze copywriter kan je alles vertellen over de mogelijkheden van copywriting. Klik op de video en ontmoet onze copywriter Mercede.

Cases

Projecten waar we trots op zijn

Op feestjes vertellen we met een grote glimlach over onze projecten.

Bekijk alle cases
nieuwsbrief

Afdeling Nieuwsbrief

Schrijf je hieronder in op onze nieuwsbrief! Wij gebruiken deze gegevens alleen om je de nieuwsbrief maandelijks te sturen, niet voor advertentiedoeleinden. Liever uitschrijven? Dat kan via deze pagina.

In contact komen?

Jaap staat voor je klaar!

Wil je graag kennismaken met jouw nieuwe Afdeling Online?

Jaap Schepers Directeur & Online Strateeg

Stuur Jaap een bericht