Hart voor cultuur

Afdeling Cultuurmarketing

Vanuit 't Patronaat in Helmond verenigen we het werken voor de commerciële én culturele sector. Bij Afdeling Online zien we het als onze missie om het beste te halen uit deze twee werelden. Want waar het in de profit sector vaak gaat om grote budgetten en geavanceerde campagnes, is er in de non-profit sector vaak weinig tijd, geld en kennis van online marketing. Andersom hebben culturele organisaties vaak prachtige en inspirerende content om mee te werken, iets waar grote bedrijven nog van kunnen leren.

Sanne Schepers
Waar ik blij van word? De combinatie van geavanceerde online marketing uit de commerciële sector en prachtige content uit de non-profit wereld. Sanne Schepers - Directeur
voordelen

Waarom cultuurmarketing door Afdeling Online?

 • De kennis die we uit de commerciële wereld halen, zetten we in voor de culturele.
 • We hebben veel online marketing ervaring opgedaan in de culturele sector.
 • Wij helpen je om alles uit online marketing te halen, ook met krappe culturele budgetten.
 • We werken met een speciaal cultureel tarief.

Geen ver-van-mijn-bed-show

Wij weten uit ervaring dat culturele instellingen met krappe budgetten werken. Daarom hebben wij een speciaal non-profit tarief. Op die manier zorgen wij ervoor dat online marketing geen ver-van-mijn-bed-show is voor cultuurinstellingen. In ons artikel op Frankwatching lees je alvast 8 (bijna) gratis tools voor non-profits.

Welke online strategie past bij jouw organisatie?

In de culturele sector draait het om het stimuleren van de kaartverkoop, het bereiken van hele specifieke doelgroepen, het genereren van meer websitebezoekers en het creëren van unieke, creatieve content. Maar hoe realiseer je jouw doelen? Wij helpen je graag met je online strategie en adviseren je welke online diensten het best bij jouw organisatie passen: Google Grants, community management op social media en/of Facebook adverteren.

Wist je dat...

... meer dan 20% van onze klanten uit de cultuursector komt? Niet alleen onze werkzaamheden, maar ook onze werkplek ademt kunst en cultuur: we werken namelijk vanuit het geheel gerenoveerd rijksmoment 't Patronaat. Sanne heeft een achtergrond als cultuurwetenschapper. De liefde die ze heeft voor de cultuursector, deelt ze graag met de rest van het team. Wij zijn namelijk fan én lid van We Are Public, maken vaak culturele uitstapjes met het team en werken we nauw samen met Cultuurmarketing. Kortom: Afdeling Online heeft een warm ♥ voor cultuur.

Goed nieuws!

Geen culturele instelling maar wel non-profit? Ook dan profiteer je van het speciale culturele tarief en kom je wellicht ook in aanmerking voor Google Grants (mits je een ANBI-status hebt). Google Grants is de non-profit versie van Google Adwords waarbij je maandelijks ongeveer €8.500 aan advertentiebudget cadeau krijgt van Google.

Lees meer over Google Grants

Al doende leert men

Wil je zelf meer leren over online marketing en dit direct kunnen toepassen voor jouw culturele organisatie? Ook dat kan! Door middel van concrete tips, voorbeelden uit de praktijk en interessante opdrachten krijg jij de juiste handvatten om de online marketing zelf op te pakken. We geven ook regelmatig workshops bij Cultuurmarketing. Eén van de voormalig deelnemers aan het woord: 'Dankzij de workshop ken ik niet enkel de theorie, maar weet ik ook hoe te beginnen aan Google Adwords. Ik durf ermee aan de slag te gaan voor mijn eigen organisatie.’ - Deelnemer aan Cultuurmarketing workshop SEA & social advertising

Ja, ik wil een workshop volgen
Cases

Projecten waar we trots op zijn

Op feestjes vertellen we met een grote glimlach over onze projecten.

Bekijk alle cases
samenwerken

Onze culturele klanten

We werken (en hebben gewerkt) met veel verschillende culturele en andere non-profit instellingen. Ook zijn we partner van Cultuurmarketing waar we regelmatig workshops geven.

 • Agnietenhof
  Agnietenhof

  Agnietenhof is een prachtig Schouwburg & Filmtheater in Tiel.

 • Babel Den Bosch
  Babel Den Bosch

  Muzerije, Bureau Babel en Bibliotheek ’s-Hertogenbosch e.o. gaan vanaf januari 2019 samen verder als BABEL.

 • Baroeg
  Baroeg

  Baroeg is hét Rotterdamse poppodium dat zich richt op harde en alternatieve muziek. Met meer dan 35 jaar ervaring in stijlen als metal, punk, rock, gothic, hardrock en industrial is Baroeg dé thuisbasis voor de underground muziekliefhebber.

 • Bibliotheek Midden-Brabant
  Bibliotheek Midden-Brabant

  Bibliotheek Midden-Brabant is met zestien vestigingen de grootste openbare bibliotheek van Noord-Brabant.

 • Bibliotheek Eindhoven
  Bibliotheek Eindhoven

  De Bibliotheek Eindhoven is er voor iedereen die zichzelf wil ontwikkelen in de regio Eindhoven.

 • Brabant Cultuur
  Brabant Cultuur

  bkkc, Brabant C, Cubiss, Kunstbalie en provincie Noord-Brabant zetten zich in om de zichtbaarheid van kunst en cultuur bij het Brabantse publiek te vergroten. Dit doen ze met de provinciale campagne Brabant Cultuur, waarin ze verschillende thema’s uitlichten.

 • Brabant Vertelt
  Brabant Vertelt

  Met gedichten, geluiden en animaties neemt de Brabantse Vertelt app je mee door de vele verhalen die Brabant rijk is.

 • Brabants Erfgoed
  Brabants Erfgoed

  Het platform Brabants Erfgoed is een initiatief van provincie Noord-Brabant en Erfgoed Brabant en biedt een podium voor ons Brabants erfgoed en aan alle mensen die hun verhalen over ons erfgoed willen delen.

 • Cacaofabriek
  Cacaofabriek

  De Cacaofabriek, de culturele hotspot van Helmond. Een plek om te genieten van muziek, film, kunst én lekker eten en drinken.

 • CHV Academy
  CHV Academy

  Meer creatieve talenten ontdekken en hen de kans geven zich te ontwikkelen van breedtekunst naar topkunst. Dat wil CHV Academy bereiken met de Circle of Talent.

 • Cultuurcollege
  Cultuurcollege

  CultuurCollege biedt praktijkgerichte bij- en nascholing voor professionals in de kunst, erfgoedsector en het cultuuronderwijs.

 • Cultuurmarketing
  Cultuurmarketing

  Cultuurmarketing is de community voor iedereen die publiek verbindt met kunst, cultuur en erfgoed.

 • Erfgoed Brabant
  Erfgoed Brabant

  Erfgoed Brabant is het kennis- en expertisecentrum voor erfgoed in Brabant. Erfgoed Brabant ondersteunt en verbindt erfgoedveld, onderwijs en beleidsmakers in het verkennen, behouden en doorgeven van het veelzijdige verhaal van Brabant. En maakt dat verhaal vervolgens ook bekend bij het brede publiek.

 • Erfgoed Gelderland
  Erfgoed Gelderland

  Erfgoed Gelderland is een koepelorganisatie voor musea en andere erfgoedinstellingen, zoals archieven, historische verenigingen en monumentenorganisaties.

 • Graphic Matters
  Graphic Matters

  Graphic Matters is een tweejaarlijks evenement in Breda, gehouden op diverse locaties in Breda, op het gebied van grafische vormgeving.

 • Het Zuidelijk Toneel
  Het Zuidelijk Toneel

  Het Zuidelijk Toneel maakt onder het artistiek leiderschap van Piet Menu diverse theatervoorstellingen. Het huis van het toneelgezelschap is geworteld in Brabant.

 • Holland Dance
  Holland Dance

  Holland Dance Festival is een toonaangevende internationale dansorganisatie.

 • Holland Opera
  Holland Opera

  Holland Opera is het operagezelschap van Midden-Nederland.

 • Introdans
  Introdans

  Introdans presenteert moderne balletvoorstellingen binnen de thema's Oude meesters, Eigentijdse partners, Nieuw talent. Tal van Nederlandse en buitenlandse choreografen creëren werk voor Introdans, waarin zij veelal elementen uit het klassieke ballet combineren met moderne danstechnieken.

 • Kazerne
  Kazerne

  Home of design in het centrum van Eindhoven. Kazerne is dé hot spot waar de werelden van wine, dine, design, kunst en technologie samenkomen.

 • Kunstloc
  Kunstloc

  Kunstloc Brabant wil zoveel mogelijk Brabanders deel laten nemen aan kunst en cultuur, want dat inspireert en verrijkt je leven.

 • Kröller-Müller Museum
  Kröller-Müller Museum

  In het Kröller-Müller Museum vind je de op één na grootste Van Goghverzameling ter wereld: bijna 90 schilderijen en ruim 180 tekeningen. In de Van Gogh Galerij zijn in wisselende opstelling circa 40 werken van Vincent van Gogh te zien.

 • Kwatta
  Kwatta

  Kwatta is een avontuurlijk jeugdtheatergezelschap uit Nijmegen.

 • Landkunst
  Landkunst

  Landkunst brengt land, stad, natuur, erfgoed, cultuurhistorie en hedendaagse kunst samen. Op eigentijdse en historische ontmoetingsplekken, op plaatsen waar bewoners en bezoekers, recreanten en passanten elkaar tegenkomen. Centraal staat de genius loci: de geest van de plek.

 • Marketing Leeuwarden
  Marketing Leeuwarden

  De doelstelling van Marketing Leeuwarden is het stimuleren van een positief imago van Leeuwarden zodat het aantal bezoeken stijgt, het aantal meerdaagse bezoeken toeneemt en dat bezoekers vaker terugkomen.

 • Mestmag
  Mestmag

  Mestmag.nl is hét online community platform voor cultuur in Brabant. Wekelijks met nieuwe artikelen, vacatures en heel veel inspiratie.

 • Museum Helmond
  Museum Helmond

  Museum Helmond is een museum voor stadshistorische, moderne en hedendaagse kunst in het centrum van Helmond.

 • Museum Klok & Peel
  Museum Klok & Peel

  Museum Klok & Peel is een museum in Asten in het oosten van Noord-Brabant. Het is gericht op twee thema's: het eerste is klokken en beiaards. Hiervan bezit het de grootste collectie ter wereld.

 • Phoenix Cultuur
  Phoenix Cultuur

  Phoenix Cultuureducatie verzorgt lessen, workshops en cursussen op het gebied van muziek, dans, theater, musical, kunstbeschouwing en beeldende kunst.

 • Pop&Co Bandcoaching
  Pop&Co Bandcoaching

  Pop&Co is het bandcoaching project van Phoenix Cultuur.

 • preHistorisch Dorp
  preHistorisch Dorp

  Het preHistorisch Dorp in Genneper Parken te Eindhoven is een historisch openluchtmuseum dat onderdeel is van Eindhoven Museum. Het behandelt zes tijdperken van de geschiedenis, van prehistorie tot aan de 80-jarige oorlog.

 • Stiltefestival
  Stiltefestival

  Het Internationaal Stiltefestival presenteert non-verbale voorstellingen voor jong en oud.

 • TextielMuseum
  TextielMuseum

  Het TextielMuseum staat bekend om haar inspirerende tentoonstellingen op het gebied van design, kunst en erfgoed.

 • Theater Speelhuis
  Theater Speelhuis

  Hét theater in Helmond.

 • Tilt
  Tilt

  Tilt is dé organisatie in Noord-Brabant voor schrijvers en hun publiek.

 • Toneelgroep Maastricht
  Toneelgroep Maastricht

  Toneelgroep Maastricht is één van de grote nationale toneelgezelschappen en het stadsgezelschap van Maastricht.

 • Zuiderwaterlinie
  Zuiderwaterlinie

  De Zuiderwaterlinie is de oudste, de langste én meest benutte van alle Hollandse waterlinies. Helemaal van Bergen op Zoom tot Grave. Een ketting van 160 kilometer die 11 gezellige vestingsteden en prachtige ommelanden aan elkaar verbindt met een prachtig, historisch verhaal.

 • Mezz Breda
  Mezz Breda

  Mezz is het podium voor live popmuziek en dance in Breda.

nieuwsbrief

Afdeling Nieuwsbrief

Schrijf je hieronder in op onze nieuwsbrief! Wij gebruiken deze gegevens alleen om je de nieuwsbrief maandelijks te sturen, niet voor advertentiedoeleinden. Liever uitschrijven? Dat kan via deze pagina.

In contact komen?

Jaap staat voor je klaar!

Wil je graag kennismaken met jouw nieuwe Afdeling Online?

Jaap Schepers Directeur & Online Strateeg

Stuur Jaap een bericht