Skip to main content

Op zoek naar een Semrush expert?

Semrush, het is één van de grootste en bekendste SEO tools. Dit hulpmiddel is ontzettend handig als je aan de slag wil met het verbeteren van de online zichtbaarheid van jouw website. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van Semrush? Wil je je collega’s omverblazen met deze interessante tool? Of werk je al met Semrush maar heb je nog specifieke vragen? Kortom: kan jij wel wat hulp gebruiken met het inzetten van Semrush voor jouw organisatie? Dan ben je bij ons aan het juiste adres.

Kunnen wij je ergens mee helpen?

Neem gerust contact op!
Gratis SEO analyse

Waarom kiezen voor Afdeling Online?

Op locatie

Wij komen graag naar jou toe. Binnen no time heb je alle kennis in huis!

Gespecialiseerd en gecertificeerd

Onze specialisten hebben de juiste certificaten én kennis op zak om jou te helpen met al je Canva vragen!

Coachen en opleiden

Naast dat we graag het werk uit handen nemen, coachen en leiden we je ook graag op!

Wat is Semrush?

Semrush is een alles-in-één platform. Het helpt jou als online marketeer om handige tools en inzichten verkrijgen op het gebied van SEO (Search Engine Optimization). Het helpt je bij het verbeteren van je online zichtbaarheid en het ontdekken van marktinzichten die interessant zijn voor jouw organisatie. Met Semrush kom je meer te weten over zoekwoorden, content, concurrentie, linkbuilding en nog veel meer online marketing gegevens. Kortom: een handige tool die je niet wilt missen in je online marketing strategie. Omdat we snappen dat een tool zoals Semrush ook overweldigend kan zijn, staan wij als Semrush agency voor je klaar! 

semrush certificaat internet marketing bureau

Wat kan je doen met Semrush?

Semrush is een krachtig hulpmiddel bij het begrijpen van SEO en je online aanwezigheid. Deze handige tool is niet voor niets zo geliefd bij ons, maar ook in de wereld van digital marketing. Semrush biedt voor gebruikers verschillende mogelijkheden. Deze lichten we voor je uit.

SEO uitbesteden

Waarom een Semrush expert inzetten voor jouw organisatie?

Semrush  is een uitgebreide en interessante tool als je aan de slag wilt gaan met SEO.. Als je weet hoe je er goed gebruik van kan maken, kan deze tool je veel brengen. Maar dat kan nog best een uitdaging zijn. Daar helpt een van onze specialisten je graag mee. Met jouw Semrush consultant kijk je naar de SEO-doelen van jouw onderneming en hoe we deze kunnen bereiken met behulp van Semrush.

Voor wie is dit interessant?

Als online marketeer weet je hoe belangrijk het is om goed vindbaar te zijn in zoekmachines als Google. Wil je op een efficiënte manier aan de slag met het verbeteren van jouw SEO-strategie? Je collega’s alles leren over het schrijven van goede SEO-teksten? Of simpelweg Semrush van A tot Z onder de knie krijgen? Als Semrush agency delen wij onze kennis en ervaring over deze handige tool. Of je nu al bekend bent met Semrush of juist nog helemaal niet, onze Semrush consultant staat voor je klaar! 

Op zoek naar iets anders? Bijvoorbeeld een WCAG expert of Canva expert? Of wil je meer weten over SEO of SEA? Dat kan natuurlijk ook! Wij zijn graag jouw Afdeling Online.

Jaap achter laptop

FAQ - veelgestelde vragen

Als je nog meer vragen hebt voor een Semrush expert, bekijk dan onze veelgestelde vragen. Mogelijk vind je daar het antwoord dat je zoekt.

Is Semrush gratis?

Semrush is zowel gratis als betaald te gebruiken. Hierbij moet wel gezegd worden: de gratis versie biedt minder uitgebreide functies en er is minder data beschikbaar dan bij het betaalde abonnement. Met de gratis versie kun je slechts een aantal zoekopdrachten per dag uitvoeren en krijg je toegang tot een aantal basisfuncties. Hierbij horen zoekwoord suggesties, het uitvoeren van een concurrentieanalyse en het verkrijgen van inzicht in organische zoekresultaten. Zouden we dit aanbevelen? Nee, maar het gratis abonnement is handig als je Semrush op een laagdrempelige manier wil leren kennen. Wil je deze tool echt gaan inzetten voor het verbeteren van jouw SEO-strategie? Dan adviseren wij om het betaalde abonnement aan te schaffen.

Wat kost Semrush?

Wil je meer geavanceerde en uitgebreide functies? Kies dan voor een betaald abonnement. Met een betaald abonnement krijg je toegang tot volledige concurrentieanalyses, diepgaande zoekwoordonderzoeken, technische SEO-audits, geavanceerde marketing inzichten en nog veel meer. De prijs van het abonnement is afhankelijk van de functies en het niveau van toegang dat je nodig hebt. Voor meer informatie over de verschillende prijzen raden wij aan om de officiële website van Semrush te bekijken.

Wat zijn de voordelen van Semrush?

Overweeg je om Semrush in te zetten voor jouw organisatie. Dan wil je de volgende voordelen vast meenemen in je overweging. 

 • Semrush is een bekend programma dat al lang wordt gebruikt door online marketeers. Hierdoor weet je zeker dat je met een erkende tool werkt. 
 • Inzicht in de techniek, content en autoriteit van je website? Semrush helpt je hierbij!
 • Maak makkelijk koppelingen met je social media kanalen en Google Ads account. Op deze manier zie je al je prestaties in één handige tool. 
 • Semrush heeft een databestand waar je ‘u’ tegen zegt. Handig, want hierdoor zijn er heel veel gegevens om te analyseren. 
 • Zeg maar ‘doei’ tegen langdurige downloads, alles is online te vinden. 

Wat zijn de nadelen van Semrush?

Maar aan voordelen kleven vaak ook nadelen… 

 • Zo kost Semrush best wat geld, wil je het goed gebruiken. Er bestaat een gratis versie, maar de mogelijkheden hiervan zijn beperkt.
 • Sommige gebruikers beweren dat de Traffic Numbers van Semrush niet helemaal kloppen. In werkelijkheid liggen de cijfers vaak hoger dan aangegeven in Semrush.

Waarom is SEO belangrijk?

In de wereld van online marketing is SEO een onmisbaar deel. Waarom SEO zo belangrijk is? Wij geven je een aantal redenen:

 • Wie gebruikt er tegenwoordig geen zoekmachines? Even googlen en je hebt binnen een paar seconden antwoord op je prangende vraag. SEO is belangrijk als je wilt profiteren van de miljarden zoekopdrachten die dagelijks worden uitgevoerd in zoekmachines.
 • Wil je bovenaan in de zoekresultaten verschijnen zonder te betalen? Werk aan je SEO strategie en ontdek dat je ook zonder advertenties hoger in de zoekresultaten kan verschijnen.
 • Met SEO speel je in op de behoefte en zoekintentie van de klant. Het gevolg? Een betrouwbaar merk en een klantenbestand met loyale consumenten.

Kun je SEO zelf doen?

Ja, dit kan. Want: waar een wil is, is een weg. Wil je zelf aan de slag met je SEO-strategie? Dan zijn er wel enkele dingen om te overwegen. Zo moet je rekening houden met kennis, tijd, budget en de grootte van je website. Heb je basiskennis van SEO en een klein budget? Probeer dan zelf aan de slag te gaan. Voor diepgaande expertise, tijdsbesparing en snellere resultaten is het uitbesteden van online marketing aan een Semrush consultant met ervaring en kennis van de nieuwste trends een slimme keuze. Dit is vooral handig als je zelf een grote website hebt of je wilt concentreren op je kernactiviteiten. Laat ons als Semrush expert jou helpen! 

Wat zijn de drie belangrijkste pijlers van SEO?

De ranking factoren waarmee Google webpagina’s beoordeeld staan nergens omschreven. En met een reden: zo wordt manipulatie voorkomen. Als SEO specialist weten wij dat er wel drie belangrijke pijlers zijn om mee rekening te houden:

 • Techniek | Hierbij gaat het om de technische staat van de website. Het is belangrijk om de juiste informatie te leveren en een fijne gebruikerservaring te bieden. Hierbij horen onder andere een snelle laadtijd, responsive design en een fijne leesbaarheid. 
 • Content | Goede SEO bestaat niet zonder sterke content. Hierbij is het belangrijk om relevante content te delen die gericht is op de lezer. Ook kan het gaan om content in de vorm van video’s, afbeeldingen, audio of tekst. Richt je vooral op de tekst, want zoekmachines kunnen dit het makkelijkste lezen. 
 • Autoriteit | De mate van autoriteit wordt voornamelijk bepaald door de hoeveelheid links naar jouw website. Ook de kwaliteit en relevantie van deze links is van invloed.

Semrush expert nodig?

Wil je alle ins & outs over Semrush leren kennen en zelf een Semrush expert worden? Dat kan bij Afdeling Online. Heb je nog specifieke vragen? Als jouw Semrush agency staan wij voor je klaar!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.