Skip to main content

Werk samen met een Power BI consultant

Als Power BI consultant dompel wij ons in de wereld van data-analyse en visualisatie om jouw online marketing naar een hoger niveau te tillen. Door de kracht van Microsoft Power BI te benutten, zorgen wij voor waardevolle inzichten uit complexe datasets, afkomstig van uiteenlopende marketingkanalen. Of het nu gaat om het optimaliseren van campagnes, het verbeteren van klantsegmentatie of het nauwkeurig meten van jouw ROI. Met ons als Power BI consultant aan je zijde is geen data-uitdaging te groot. 🙌

Kunnen wij je ergens mee helpen?

Neem gerust contact op!
Mathijs geeft uitleg aan collega's over marketing automation

Waarom kiezen voor Afdeling Online?

Hulp op locatie

Wij komen graag naar jou toe voor het opzetten en inrichten van Microsoft Power BI. Binnen no time heb je alle kennis in huis.

Gespecialiseerd en gecertificeerd

Onze Power BI experts hebben de juiste certificaten én kennis op zak om jou te helpen met al je Power BI vragen.

Coachen en opleiden

Naast dat we graag het werk uit handen nemen, coachen en leiden we je ook graag op.

Wat is Microsoft Power BI?

Als online marketing bureau zijn wij fan van marketing automation tools. Een goed voorbeeld hiervan is Microsoft Power Business Intelligence (BI). Deze tool stelt je in staat om data vanuit verschillende online (marketing)kanalen effectief te analyseren en visualiseren. Power BI maakt het mogelijk om intuïtieve dashboards en rapportages te creëren die inzicht bieden in campagne prestaties en klantgedrag. Deze gegevens zijn ideaal als je aan de slag wilt gaan met besluitvorming, het optimaliseren van marketingstrategieën en het verbeteren van klanttevredenheid. Benieuwd wat deze tool jouw organisatie kan bieden? Lees dan snel verder!

Logo Microsoft Power BI
Nienke luistert naar de uitleg van Mathijs over marketing automation

Wat is marketing automation? 🦾

Wist je dat Power BI een marketing automation tool is? Maar wat is marketing automation precies? Marketing automation verwijst naar het gebruik van software en technologieën om marketingprocessen en – taken te automatiseren en optimaliseren. Het doel van marketing automation is om anonieme websitebezoekers om te zetten tot kwalitatieve leads waarvan je zoveel mogelijk weet. Al die verzamelde informatie zorgt ervoor dat je deze leads heel gericht kunt benaderen. Met als einddoel: sales!

Waarom je Power BI wil inzetten voor jouw organisatie

Power BI inzetten voor jouw organisatie? Een slimme keuze als je het ons vraagt! Deze interactieve data-analyse tool transformeert jouw rauwe data in heldere inzichten. Erg waardevol als je op het punt staat om belangrijke beslissingen te nemen. Microsoft Power BI stelt jou in staat om verder te kijken dan de cijfers, patronen en trends te identificeren die cruciaal zijn voor groei binnen jouw organisatie. Dankzij marketing automations krijg je handige data-gedreven Power BI dashboards die een krachtig hulpmiddel bieden voor het innoveren van jouw organisatie! 💡

Wat zijn de mogelijkheden van Power BI?

Maar wat is er dan allemaal mogelijk met Microsoft Power BI? Bereid je voor op een waslijst aan mogelijkheden. Als Power BI agency lichten we ze voor je uit:

SEA specialist Dirk

Waarom een Power BI consultant inzetten? 💡

Microsoft Power BI  is een tool met ontzettend veel mogelijkheden en ontzettend efficiënt als je aan de slag wil gaan met het visualiseren van data. Wil je deze interactieve tool door en door leren kennen? Dan kan dat nog best een uitdaging zijn. Daarom staan wij als Power BI  expert voor je klaar! Samen kijken we naar jouw behoeften en zorgen we ervoor dat Power BI oplossingen een waardevolle toevoeging zijn aan jouw online marketing strategie.

Voor wie is dit interessant?

Data op een visuele manier zichtbaar maken? Handige rapporten en dashboards ontwikkelen die voor al jouw collega’s bruikbaar zijn? Of leren hoe je Power BI inricht op jouw manier? Als Power BI consultant delen wij graag onze kennis en ervaring over deze tool. Of je hier nu al bekend mee bent of nog helemaal niet, wij staan voor je klaar! Neem contact op om jouw wensen te bespreken! 📩

Meer weten over andere tools? Bijvoorbeeld over Hotjar of Mautic? Ook dat kan! Wij zijn graag jouw Afdeling Online.

FAQ - veelgestelde vragen

Heb je nog andere vragen over Power BI? Neem een kijkje tussen onze veelgestelde vragen, misschien staat jouw vraag hier wel tussen. 👇

Wat is Business Intelligence?

Business Intelligence (BI) omvat een scala aan technologieën die gericht zijn op het verzamelen, integreren, analyseren en presenteren van bedrijfsgegevens. Het ultieme doel van BI is om je te ondersteunen bij het nemen van doordachte beslissingen door data-inzichten helder en visueel weer te geven. Met BI kun je operationele efficiëntie verbeteren, markttrends doorgronden, klanttevredenheid verhogen en winstgevendheid stimuleren. Kortom, onmisbaar voor elke organisatie! 😉

Wat zijn de kosten van Microsoft Power BI?

De kosten van Microsoft Power BI zijn afhankelijk van de versie die je kiest. Hier zijn de verschillende opties:

  • Power BI Desktop (gratis versie): ideaal voor individuele gebruikers om rapporten en dashboards te maken.
  • Power BI Pro: geschikt voor organisaties met een maandelijks abonnementsmodel, waarmee gebruikers gegevens kunnen delen en samenwerken binnen de organisatie.
  • Power BI Premium: ook geschikt voor organisaties, met uitgebreide capaciteiten zoals grotere dataschaal, meer opslag en de mogelijkheid om rapporten te delen met een breed publiek zonder dat zij een Pro-licentie nodig hebben.

Prijzen variëren afhankelijk van de grootte van de organisatie en specifieke behoeften. Het is daarom verstandig om de meest recente prijsinformatie op de website van Microsoft te raadplegen.

Waarom Power BI in plaats van andere tools?

Waarom zou je kiezen voor Power BI in plaats van andere business intelligence tools? Microsoft Power BI biedt veel voordelen: gebruiksgemak, diepe integratie met andere Microsoft-producten en kosteneffectiviteit. Het is een intuïtieve tool die het zelfs voor niet-technische gebruikers eenvoudig maakt om complexe datasets te analyseren en aantrekkelijke rapporten te maken. Dankzij de naadloze integratie met Microsoft 365-applicaties zoals Excel en Teams is samenwerking en gegevensuitwisseling met collega’s en andere organisaties moeiteloos. Bovendien is Power BI betaalbaar voor zowel kleine bedrijven als grote ondernemingen.

Kan Power BI helpen bij het voorspellen van toekomstige trends?

Absoluut! Power BI gaat verder dan alleen rapportage; het is een krachtige tool voor het voorspellen van toekomstige trends. Met geavanceerde analytics en machine learning aan boord, kunnen gebruikers zich voorbereiden op wat er komt. De AI-functionaliteiten zijn hierbij van onschatbare waarde, waarmee prognoses kunnen worden gegenereerd voor vraagvoorspellingen, financiële planningen en diepgaande marktanalyses. Door gebruik te maken van historische gegevens kunnen gebruikers modellen bouwen die een scherp inzicht bieden in toekomstige prestaties.

Hoe veilig zijn mijn gegevens in Power BI?

Microsoft Power BI is een betrouwbare tool die uitgebreide beveiligingsfuncties bevat. Dit omvat data-encryptie, netwerkbeveiliging en strikte toegangscontroles. Ook kunnen gebruikers het beveiligingsbeleid zelf instellen en beheren wie toegang heeft tot gegevens en wat ze kunnen zien. Bovendien voldoet Power BI aan belangrijke internationale normen en regelgevingen, waaronder GDPR, waardoor het een veilige keuze is voor organisaties die bezorgd zijn over de bescherming van hun gegevens.

Werk samen met een Power BI specialist 🤝

Wil je alle ins & outs van Power BI leren kennen? Dat kan bij ons! Het liefste Power BI uitbesteden of heb je juist hulp nodig bij specifieke vragen? Onze Microsoft BI specialisten staan voor je klaar!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.