Skip to main content

Op zoek naar een Mautic expert?

Marketing automation is niet meer weg te denken uit de wereld van digital marketing. Het implementeren van een handig platform in jouw marketing automation strategie is daarom onmisbaar. Mautic is een goed voorbeeld van zo’n platform. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van Mautic? Wil je je collega’s omverblazen met deze interessante tool? Of werk je al met Mautic maar heb je nog specifieke vragen? Kortom: kan jij wel wat hulp gebruiken met het inzetten van Mautic voor jouw organisatie? Dan ben je bij ons als Mautic expert aan het juiste adres.

Kunnen wij je ergens mee helpen?

Neem gerust contact op!
Maud laptop

Waarom kiezen voor Afdeling Online?

Hulp op locatie

Wij komen graag naar jou toe voor het opzetten en inrichten van Mautic. Binnen no time heb je alle kennis in huis.

Gespecialiseerd en gecertificeerd

Onze Mautic experts hebben de juiste certificaten én kennis op zak om jou te helpen met al je Mautic vragen.

Coachen en opleiden

Naast dat we graag het werk uit handen nemen, coachen en leiden we je ook graag op.

Wat is Mautic?

Mautic is een marketing automation tool die sinds 2015 bestaat. Misschien heb je wel eens gehoord van vergelijkbare tools zoals HubSpot, Pardot en ActiveCampaign. Nou, Mautic is net als deze tools, maar met één groot verschil: het is open source. Dit betekent dat je gratis toegang hebt tot het platform. Als je op een laagdrempelige manier met marketing automation voor jouw organisatie aan de slag wilt, dan is Mautic een uitstekende keuze. Het enige wat je moet weten, is hoe je met dit technische platform omgaat. Omdat we snappen dat dit overweldigend kan zijn, staan wij als Mautic expert voor je klaar. 

Mautic
marketing automation

Wat is marketing automation?

Marketing automation verwijst naar het gebruik van software en technologieën om marketingprocessen en – taken te automatiseren en optimaliseren. Het doel van marketing automation? Dat is anonieme websitebezoekers omtoveren tot kwalitatieve leads waarvan je zoveel mogelijk weet. Al die verzamelde informatie zorgt ervoor dat je deze leads heel gericht kunt benaderen. Met als einddoel: sales!

Waarom je Mautic wil inzetten voor jouw organisatie

Mautic biedt tal van mogelijkheden die je organisatie ten goede komen. Met onder andere geautomatiseerde e-mail- en social flows kunnen jij en je collega’s je concentreren op andere belangrijke taken. Denk aan e-mailcampagnes die automatisch worden uitgevoerd, waardoor jij meer tijd hebt om waardevolle klantrelaties (MQL en SQL’s) op te bouwen. Of resultaten die automatisch worden bijgehouden, waardoor jij meer tijd hebt voor creatieve brainstormsessies. Deze marketing automations vereenvoudigen werkprocessen en zorgen voor meer efficiëntie. Hierdoor krijgt jouw organisatie de kans om aanzienlijk te groeien en tegelijkertijd een uitzonderlijke klantervaring te bieden. Een win-winsituatie!

Wat zijn de mogelijkheden van Mautic?

Maar wat is er dan allemaal mogelijk met Mautic? Bereid je voor op een waslijst aan mogelijkheden. Als Mautic experts lichten we ze voor je uit:

SEA specialist Dirk

Waarom een Mautic consultant inzetten?

Mautic is een handig marketing automation systeem. Als je weet hoe je er goed gebruik van kan maken, kan het platform je veel brengen. Maar dat kan nog best een uitdaging zijn. Daar helpt een van onze specialisten je graag mee. Met jouw Mautic expert kijk je naar de doelen van jouw onderneming en hoe we deze kunnen bereiken met behulp van Mautic.

Voor wie is dit interessant?

Op een efficiënte manier werken binnen jouw organisatie? Je collega’s alles leren over marketing automations? Of simpelweg Mautic van A tot Z onder de knie krijgen? Als Mautic agency delen wij graag onze kennis en ervaring over Mautic. Of je nu al bekend bent met deze tool of nog helemaal niet. Wil je Mautic uitbesteden voor jouw organisatie of heb je hulp nodig bij specifieke vragen? Onze Mautic consultant staat voor je klaar!

Op zoek naar iets anders? Bijvoorbeeld een Hubspot consultant of Canva expert? Of wil je meer weten over SEO of SEA? Dat kan natuurlijk ook! Wij zijn graag jouw Afdeling Online.

FAQ - veelgestelde vragen

Heb je nog andere vragen over Mautic? Neem een kijkje tussen onze veelgestelde vragen, misschien staat jouw vraag hier wel tussen. Toch nog andere vragen? Neem gerust contact met ons op.

Is Mautic veilig?

Mautic, als open source marketing automation tool, is qua veiligheid afhankelijk van haar gebruikers. De beveiliging van het platform is alleen afhankelijk van hoe het wordt geconfigureerd, onderhouden en beheerd.  Dit neemt niet weg dat het platform streeft naar veiligheid. Om de veiligheid van het platform te waarborgen, voert Mautic regelmatig updates uit. Ook voeren ze een sterk wachtwoordbeleid en is er beperkt toegang voor geautoriseerde gebruikers tot het platform. Mautic implementeert firewallregels en andere beveiligingsmaatregelen. Denk hierbij aan gegevensversleuteling en het monitoren van verdachte activiteiten.

Wat kost Mautic?

Mautic is een gratis marketing automation platform. Dit houdt in dat er geen licentiekosten worden berekend. Helaas betekent dit niet dat de tool kosteloos te gebruiken is. Zo moet je ook rekening houden met de hosting, het onderhoud en het toevoegen van een mailprovider. Dit zijn onderdelen die essentieel zijn voor jouw organisatie en dus geld kosten. Wat wel goed is om te benoemen: Mautic is veruit de goedkoopste tool in tegenstelling tot andere marketing automation software.

Wat zijn de voordelen van Mautic?

Als Mautic consultant lichten wij graag de belangrijkste voordelen voor je uit. 

  • Mautic is een all-in-one tool, wat betekent dat al jouw marketingactiviteiten vanuit een programma te beheren zijn
  • De software is aan te passen naar jouw wensen
  • Ook heeft Mautic een handige WordPress plugin, zo plaats je eenvoudig content op jouw website
  • Er zijn veel integraties mogelijk met andere CRM-systemen, e-mail marketing tools en sociale media
  • Mautic is gebaseerd op open source. Hierdoor is het toegankelijk voor iedereen, een flexibele oplossing voor organisaties én goedkoper dan andere marketing automation tools.

Wat zijn de nadelen van Mautic?

Aan voordelen kleven vaak ook nadelen en dat is hierbij helaas ook het geval. Als Mautic expert zetten wij ze voor je op een rijtje

  • Om Mautic goed te gebruiken, is het noodzakelijk om enige technische kennis te beheersen. Vooral voor het installeren, configureren en beheren van Mautic is het handig om technische expertise in huis te hebben. Hier helpen wij je graag bij.
  • Mautic is over het algemeen een lastig te gebruiken platform. De gebruikersinterface heeft enige toelichting nodig voordat je er goed mee aan de slag kan. 
  • Omdat Mautic open source gebruikt, is er weinig tot geen ondersteuning. Vragen worden over het algemeen gesteld in een forum. Een goed antwoord vinden op je vraag kan dus wat meer tijd vragen. 
  • In vergelijking tot andere grote platformen zoals Hubspot is Mautic vrij simpel. Veel extra handigheden zul je op dit platform niet snel vinden. 
  • Ook is het belangrijk om Mautic regelmatig te updaten om beveiligingslekken te dichten en nieuwe functies toe te voegen. Heb je zelf weinig tot geen technische kennis? Dan is het handig om een Mautic agency met je mee te laten kijken.

Wat zijn de verschillen tussen Mautic en Hubspot?

Hebben we het over marketing automation tools, dan wordt Hubspot al snel benoemd. Maar waar zitten de grootste verschillen en hoe kies je het juiste platform voor jouw bedrijf? De keuze tussen Mautic en Hubspot hangt af van de specifieke behoeften, technische vaardigheden en het budget van een organisatie. Ben je op zoek naar een kostenbesparende en schaalbare oplossing? Kies dan voor Mautic. Heb je meer budget en geef je de voorkeur aan een alles-in-één-platform met uitgebreide ondersteuning? Kies dan voor Hubspot.

Mautic advies nodig?

Wil je alle ins & outs van Mautic leren kennen? Dat kan bij Afdeling Online. Wil jij Mautic uitbesteden of heb je hulp nodig bij specifieke vragen? Als jouw Mautic agency staan wij voor je klaar!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.