Skip to main content

Op zoek naar een MailChimp expert?

MailChimp, één van de grootste e-mailmarketing platforms van dit moment. Deze tool is ontzettend handig als je aan de slag wil met e-mailmarketing voor jouw organisatie. Het stelt je in staat om e-mailcampagnes te ontwerpen, te verzenden en te beheren. Ben je benieuwd naar alle mogelijkheden van MailChimp? Wil je leren hoe je aantrekkelijke en professionele e-mails opstelt voor jouw doelgroep? Of werk je al met MailChimp maar heb je nog specifieke vragen? Kortom: kan jij wel wat hulp gebruiken met het inzetten van MailChimp voor jouw organisatie? Dan ben je bij ons aan het juiste adres!

Kunnen wij je ergens mee helpen?

Neem gerust contact op!
cursus mailchimp

Waarom kiezen voor Afdeling Online?

Op locatie

Wij komen graag naar jou toe. Binnen no time heb je alle kennis in huis!

Gespecialiseerd en gecertificeerd

Onze specialisten hebben de juiste certificaten én kennis op zak om jou te helpen met al je MailChimp vragen!

Coachen en opleiden

Naast dat we graag het werk uit handen nemen, coachen en leiden we je ook graag op!

Wat is MailChimp?

MailChimp is één van de meest toonaangevende e-mailmarketingplatforms van dit moment. Het platform is ooit ontstaan puur om een makkelijk alternatief te bieden voor alle ingewikkelde e-mail-tools. Tegenwoordig is het echter veel meer dan dat. Je kunt MailChimp op verschillende manieren inzetten voor jouw e-mail- en online marketing. Denk aan nieuwsbrieven en aan- en afmeldmails, maar ook om het versturen van postkaartjes aan je klanten. Afdeling Online is jouw MailChimp agency!

Silvy-daantje-samenwerken

Wat kan je allemaal doen met MailChimp?

MailChimp is ooit begonnen als e-mailplatform. De meest voor de hand liggende functie van MailChimp is dan ook het versturen van nieuwsbrieven en andere mails. Het platform bestaat inmiddels al ruim 20 jaar, dus de functies zijn ook flink uitgebreid. Inmiddels is MailChimp inzetbaar voor CRM, landingspagina’s, digitale advertenties, social media, post en meer. Je kan een kalender bijhouden, je publiek overzien en filteren en content creëeren. Eigenlijk dus alles in één! Onze MailChimp-consultant vertelt je er alles over.

Welke functies biedt MailChimp?

MailChimp heeft een uitgebreid platform opgesteld om het jou zo makkelijk mogelijk te maken bij het opstellen en versturen van je e-mailcommunicatie. Inmiddels is dit uitgebreid tot een breder concept.

 • E-mail: je kan niet alleen met gemak je e-mails versturen en inplannen, maar ook kijken hoe deze het doen met optimalisatie-opties zoals A/B tests.
 • Publiek: MailChimp biedt Marketing CRM, een audience dashboard, segmentatie en personalisatie, en predicted demographics.
 • Landingspagina’s: MailChimp heeft handige templates waarmee je binnen no time een professionele website opzet die bij jouw merk past.
 • Digitale advertenties: je kan via MailChimp advertentiecampagnes runnen op Facebook en Instagram. Ook kun je in de gaten houden hoe deze advertenties het doen.
 • Social media: met MailChimp maak je binnen een paar klikken een social media post. Ook kun je deze posts inplannen en inzicht krijgen in de interactie.
 • Postkaarten: stuur met MailChimp een klassieke kaart naar je klanten om bijvoorbeeld een aankondiging te doen of loyale klanten te belonen.
Google Display Ads training
Jaap

Waarom je MailChimp wil inzetten voor jouw organisatie

Jouw organisatie kan met MailChimp op een efficiënte én effectieve manier communiceren met de doelgroep. Het platform biedt diverse opties om aantrekkelijke content te creëren, zoals eerder beschreven. Gedetailleerde analyses helpen om de prestaties van e-mailcampagnes te meten en te verbeteren. Bovendien maakt MailChimp naadloze integraties met andere tools mogelijk voor het koppelen van marketingkanalen. Het gebruiksvriendelijke platform biedt tevens verschillende mogelijkheden tot het automatiseren van werkzaamheden. Een voorbeeld: dankzij geplande berichten op basis van specifieke gebeurtenissen kunnen organisaties klantinteracties verbeteren en tegelijkertijd tijd besparen. Handig toch? 

MailChimp: stap voor stap

Maar hoe werkt MailChimp dan precies? Wij doorlopen met jou de volgende vijf stappen.

MailChimp certified

Zoals eerder al benoemd ben ik MailChimp certified! Dat betekent dat ik de juiste kennis bezit om jou te helpen met al je MailChimp vragen!

Voor wie is dit interessant?

Wil jij e-mailmarketing inzetten om jouw onderneming een boost te geven of je marketing te ondersteunen? Dan is een MailChimp expert interessant voor jou. Als je op zoek bent naar een social marketing expert, dan kunnen we je daar ook mee helpen! Ook op het gebied van SEA en SEO weten wij raad.

email marketing bureau strategie

FAQ - veelgestelde vragen

Heb je nog andere vragen over Mailchimp? Neem een kijkje tussen onze veelgestelde vragen, misschien staat jouw vraag hier wel tussen. Toch nog andere vragen? Neem contact met ons op.

Hoe werkt MailChimp?

Dat leggen wij je graag uit! Samen met onze MailChimp expert bekijk jij alle functies van MailChimp die voor jou belangrijk zijn. Ook kunnen we je adviseren over de manieren waarop je het programma in kunt zetten voor jouw organisatie.

Is MailChimp gratis?

Ja, er is een gratis versie van MailChimp. Er zijn ook verschillende abonnementen die je kunt afsluiten. De kosten hiervan verschillen, afhankelijk van het abonnement. 

 • Het “Free”-abonnement is gratis, maar beperkt. Je kunt hiermee 1.000 e-mails per maand sturen. Er is 1 user seat en je kunt van de meeste basisfuncties gebruik maken, maar van de meer geavanceerde functies zoals A/B testen niet.
 • Met het “Essentials”-abonnement kun je meer. Dit abonnement kost 13 dollar per maand. Hiermee kun je al 5.000 mails per maand versturen, 3 gebruikers toelaten en gebruik maken van onder andere A/B testing. 
 • Het “Standard”-abonnement kost 20 dollar per maand. 6.000 e-mails per maand, 5 gebruikers en toegang tot bijna alle MailChimp functies behalve Multivariate Testing, Comparative Reporting en Advanced Segmentation.
 • Met het “Premium”-abonnement heb je uitgebreid toegang tot alle functies die MailChimp biedt. Je hebt 24/7 ondersteuning beschikbaar, per chat en over de telefoon. Je hebt onbeperkte gebruikers en 150.000 e-mails per maand. Dit abonnement kost 350 dollar per maand.

Wat kan je allemaal doen met MailChimp?

MailChimp is een breed platform. Mails versturen is zeker niet het enige waar je het voor in kunt zetten. Zo kun je bijvoorbeeld ook gebruik maken van de website templates van MailChimp. Er is zelfs de mogelijkheid om fysieke kaartjes aan je contacten te sturen! Onze expert is 100% op de hoogte van alle functies en helpt jou graag gebruik te maken van de dingen die jouw bedrijf ondersteunen. Je bent er zo als onze specialist je MailChimp leert!

Is MailChimp AVG-proof?

Nee, recentelijk is gebleken dat MailChimp niet voldoet aan alle vereisten van de AVG/GDPR. Dit komt, kort samengevat, doordat de software uit de VS afkomstig is. Volgens MailChimp wordt er binnenkort een datacentrum geopend in Europa. Dit zou de problemen in principe moeten ondervangen. Lees ook eens dit artikel in de FAQs van MailChimp zelf.

Wat zijn de nadelen van MailChimp?

Elk populair platform heeft uiteraard ook nadelen. Bij MailChimp is dat niet anders.

 • MailChimp is, zoals benoemd, niet AVG-proof.
 • MailChimp is door de uitgebreide functies relatief ingewikkeld in gebruik.
 • Ook is het platform redelijk prijzig bij professioneel gebruik.

Wat zijn de beste MailChimp alternatieven?

Hier een lijstje alternatieve platforms die voldoen aan de AVG/GDPR-wetgeving:

 • Newsletter2Go
 • Laposta
 • MailerLite
 • Sendinblue
 • Your Mailinglist provider

Deze bedirjven hebben allemaal datacentra in Europa, waardoor het gebruik ervan automatisch in lijn is met de AVG.

Wat is marketing automation?

Wil jij meer over marketing automation weten? Ook daar kunnen we je mee helpen. Marketing automation of marketingautomatisering is het automatiseren van het proces rondom marketing. Hiervoor wordt software zoals MailChimp ingezet. Onze experts kennen dit proces van achter naar voor uit hun hoofd en helpen je hier dus ook graag mee!

mailchimp expert

Cursus MailChimp volgen?

Wil jij liever zelf de ins en outs van MailChimp leren? Dat kan ook bij Afdeling Online. Wij bieden namelijk verschillende incompany workshops aan en MailChimp is daar één van. 

MailChimp advies nodig?

Wil je alle ins & outs van MailChimp leren kennen? Dat kan bij Afdeling Online. Wil jij MailChimp uitbesteden of heb je hulp nodig bij specifieke vragen? Als jouw MailChimp bureau staan wij voor je klaar!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.