Skip to main content

Het professionaliseren van je online overheidscommunicatie

Jaap is eigenaar van Afdeling Online en daarnaast hoofddocent bij onze Opleiding Online Overheidscommunicatie. Hij zet hier 3 stappen op een rijtje die jij kunt nemen om jouw online overheidscommunicatie te versterken. Tijdens de opleiding komen deze onderwerpen natuurlijk nog veel uitgebreider aan bod.

incompany_opleiding_overheidscommunicatie_jaap

1. Ga aan de slag met zoekmachine optimalisatie

Mensen beginnen hun zoektocht meestal in een zoekmachine zoals Google. Daarom wil je als organisatie natuurlijk goed gevonden worden in zoekmachines. Als je goed vindbaar bent kun je er namelijk voor zorgen dat jouw doelgroep zo snel mogelijk van A naar B komt. Binnen de publieke sector is er vaak nog veel te verbeteren wat betreft de online vindbaarheid. Een bureau, zoals Afdeling Online, kan helpen met het opstarten en uitvoeren van de zoekmachine optimalisatie.

zoekmachine optimalisatie bureau google zoekopdracht

2. Ben digitaal toegankelijk

Ruim 2,5 miljoen Nederlanders hebben behoefte aan een digitaal toegankelijke website. De WCAG 2.1-richtlijn die in 2020 inging maakt het nog urgenter. Deze richtlijn is, met name voor publieke organisaties, enorm belangrijk.

De richtlijn focust zich erop dat websites toegankelijk zijn voor mensen met visuele, auditieve of andere beperkingen. Heb jij behoefte aan praktische tips rondom het digitaal toegankelijk maken van je website? Dit topic komt uitgebreid aan bod tijdens de opleiding online overheidscommunicatie.

3. Analyseer je data

Een website van een publieke organisatie is vaak een grote bron aan informatie. Maar wordt deze informatie eigenlijk wel gelezen? Kunnen websitebezoekers hun weg op de website wel vinden? En vinden ze antwoorden op hun vragen? Je kunt deze statistieken grondig analyseren middels programma’s zoals Google Analytics.

funnel analyse analytics

Contact

Het blijft natuurlijk niet bij deze 3 stappen, maar hiermee is het begin gemaakt. Heb je behoefte aan wat hulp of wil je graag meer weten over de opleiding online overheidscommunicatie? Bel naar 0492-700220 of mail naar contact@afdelingonline.nl

Incompany opleiding

Graag individueel of met je team een op maat gemaakte incompany opleiding volgen? Dat kan!

werken bij opleiden