Skip to main content

Terugblik op het eerste Afdeling Online Café

Iets nieuws organiseren is altijd spannend, maar de eerste editie van ons kennis-event “Afdeling Online Café” zat meteen helemaal vol! Met een cappuccino in de ene hand en een brownie in de ander, luisterden de twintig deelnemers geboeid naar de masterclass van social media strateeg Mercede. Ze werd zelfs beoordeeld met een 8,4! Lees je mee?

Gedragsbeïnvloeding

Strategie

Social marketing

Afdeling Online Café

Kennis moet rollen

Een leven lang leren is een van onze grootste passies. Dat is maar goed ook, want in de online marketingwereld moet je wel bijblijven. Tijdens het “Afdeling Online Café” duiken we daarom elk kwartaal in een actueel marketing topic. Mercede beet de kop af met een topic waar ze dagelijks mee bezig is; Gedragsverandering via Social Media.

"Van elkaar kun je leren en met elkaar kun je groeien. Afdeling Online Café maakt dit mogelijk d.m.v. deze masterclasses."

Merijn Verberne

Onderwijs Maak Je Samen

Waar ging de masterclass over?

We weten allemaal dat een stukje komkommer beter is dan chocolade, maar waarom is het dan toch zo moeilijk om gedrag te veranderen? Niet alleen jij en ik lopen hier dagelijks tegenaan, maar ook organisaties die er baat bij hebben dat hun doelgroepen gewenst gedrag vertonen. Zij zijn bijvoorbeeld afhankelijk van particuliere donaties of kunnen jouw afval goed gebruiken als grondstof voor een duurzaam product. Of heb je een webshop en wil je dat jouw doelgroep je producten koopt? Ook dan wil je bepaald gedrag aansporen.

Afdeling Online Café Mercede

Beïnvloeden doe je zo

Wist je dat mensen een boodschap 10 tot 20 keer moeten zien voordat ze er naar handelen? Social media lenen zich uitstekend om mensen aan te zetten tot gedragsverandering. Mensen spenderen immers heel veel tijd online, waardoor ze boodschappen herhaaldelijk voorbij zien komen. Ook zijn social-media een sociale omgeving, waardoor er beïnvloeding kan plaatsvinden vanuit de community. Oftewel: de mensen in jouw kringen, die jij vertrouwt.

"Mercede was een erg goede en enthousiaste spreker. Ik heb genoten van het Afdeling Online Café en ben er de volgende keer zeker weer bij!"

Manon

Internetwerk

8 tips

Om gedragsverandering te stimuleren, volgde Mercede het CASI (Communicatie Activatie Strategie Instrument) stappenplan dat is opgezet door de Rijksoverheid. Dit kun je toepassen in de praktijk. Was je niet aanwezig bij het Afdeling Online Café? We hebben de 8 belangrijkste tips voor gedragsbeïnvloeding via social media voor je op een rijtje gezet.

Afdeling Online Café Mercede Spreekt

De resultaten

De eerste editie werd afgesloten met een gezellige borrel en daarna stapten de deelnemers naar buiten met een hoofd vol ideeën. Wat vond men van de eerste editie? *Trommelgeroffel*.

En de volgende?

We hebben met al onze specialisten en disciplines ontzettend veel kennis in huis, dus er valt een hoop te vertellen. Tijdens de volgende editie van het Afdeling Online Café bespreken we weer een actueel topic uit de wereld van online marketing en communicatie. Misschien gaat het wel over The Cookieless Era, Marketingrecht, Audio Advertising of UX. Ben jij erbij?

rondje-maudi

Meer weten?

Neem contact op met Maudi Philipsen

Stel je vraag aan Maudi