Skip to main content

Online marketing voor de Zuiderwaterlinie

Weet jij wat de de oudste, de langste én meest benutte van alle Nederlandse waterlinies is? De Zuiderwaterlinie! Deze linie is een unieke ketting van historische vestingsteden en hun ommeland, verbonden door het typisch Nederlandse verhaal van verdedigen met het water. Benieuwd naar de historie van de Zuiderwaterlinie? Klik dan hier!

Een paar jaar geleden is de provincie Noord-Brabant het project gestart om de zichtbaarheid en beleefbaarheid van de Zuiderwaterlinie te vergroten. Zo kwam zij voor online marketing en Google Grants advies bij Afdeling Online terecht. We hebben ons verdiept in de Zuiderwaterlinie: interessante weetjes en leuke plekken voor toeristen hebben we omgetoverd tot online campagnes. Ben je benieuwd wat er nog meer te beleven valt langs de linie? In dit artikel vertellen wij wat we voor de Zuiderwaterlinie hebben gedaan.

Online marketing

Social marketing

SEO en SEA

De website van Zuiderwaterlinie te zien op een computerscherm
Logo Zuidwaterlinie

De opdracht

Voor de Zuiderwaterlinie verzorgen wij de complete online marketing. Het grootste deel van onze tijd besteden we aan social marketing, zowel organisch als adverteren. Daarnaast geven we de teksten op de website een SEO-sausje en houden we ons bezig met Grants.

Binnen het project valt veel te ontdekken: gezellige vestingsteden met stoere forten, stadsmonumenten en groene buitengebieden. Ook zijn er allerlei leuke activiteiten aan verbonden. Er is altijd wel een interessant verhaal te delen, daarom posten we ook minstens twee keer per week op social media. Ook lopen er meerdere campagnes per maand op Facebook en Instagram.

"Ze zijn snel, denken heel actief mee en hebben in no time voeling gekregen met de diverse inhoud van de Zuiderwaterlinie. We kijken uit naar het vervolg van onze samenwerking!"

Zuiderwaterlinie

Een schat aan foto's

De opdracht voor de Zuiderwaterlinie is heel uitgebreid. Daardoor kunnen we echt in het project duiken en optimaal resultaat bereiken. Alle online communicatie sluit naadloos op elkaar aan. Ook zijn er veel foto’s van de Zuiderwaterlinie beschikbaar die het beeld bij het woord voegen.

Aan de slag!

Aan de hand van creatieve contentplannen voor social media, SEO en SEA analyse zijn wij online marketing campagnes voor dit project gestart!

De scores!

Maar wat heeft onze samenwerking tot nu toe dan opgebracht? Hier zie je de online resultaten.