Skip to main content

Op maat gemaakte SEO cursus volgen? 🔍

Op zoek naar de ultieme sleutel tot online zichtbaarheid? Dan is onze SEO cursus iets voor jou! Duik met ons mee in de nieuwste SEO trends, waaronder het revolutionaire voice search. Van de essentiële basistheorie tot praktijkvoorbeelden en direct toepasbare tips, deze cursus biedt jou de complete gereedschapskist voor het versterken van je online vindbaarheid. Nieuwsgierig? Lees dan snel verder. 👇

STUDIEDUUR

1 dag of dagdeel

WANNEER

op aanvraag

LESTIJDEN

op aanvraag

LOCATIE

bij jou op locatie

DEELNEMERS

maximaal 16 deelnemers

online marketing uitbesteden lisa achter pc

Offerte

Ontvang een op maat gemaakte offerte in je mailbox.

Vraag offerte aan

Terugbelverzoek

Laat je nummer achter en wij bellen je op.

Bel mij op

Waarom kiezen voor een incompany SEO workshop?

Bij jou op locatie

De training SEO wordt gegeven bij jou op locatie. Scheelt een hoop reistijd voor jou en collega’s. 

Voor je hele team

We geven zowel individueel les als groepsles. Het is allemaal mogelijk tot een maximum van 16 collega’s per lesdag. 

Op maat gemaakt

Het lesprogramma is op maat gemaakt. Dat wil zeggen dat de training zoekmachineoptimalisatie geheel afgestemd is op jouw leerwensen, topics en samenstelling van het team.

Daantje zoekt via een telefoon Afdeling Online op, op Google

Wat is SEO? 🔍

SEO staat voor Search Engine Optimization, oftewel zoekmachineoptimalisatie. Het is een strategie die wordt toegepast om de zichtbaarheid van een website te vergroten in de zoekresultaten van zoekmachines zoals Google. Door relevante inhoud te creëren, technische aspecten te optimaliseren en de autoriteit van de site te versterken, kan SEO helpen om hogere posities in de zoekresultaten te bereiken. Het doel van SEO is om meer organisch verkeer naar de website te leiden en daarmee de online aanwezigheid en het bereik te vergroten. Ofwel, een onderdeel dat niet in jouw marketingstrategie mag ontbreken. 😉

Wat zijn de 3 belangrijkste pijlers van SEO?

Maar wat zijn precies de overwegingen van een zoekmachine bij het beoordelen van jouw webtekst? De rankingfactoren waarmee Google webpagina’s evalueert worden niet expliciet vermeld, en dit is geen toeval – het voorkomt manipulatie. Als SEO-experts weten we echter dat er 3 belangrijke pijlers zijn waar rekening mee gehouden moet worden:

  • Techniek:  Dit omvat de technische staat van de website. Het is essentieel om de juiste informatie te bieden en een prettige gebruikerservaring te garanderen. Dit omvat onder andere snelle laadtijden, responsive design en leesbaarheid.
  • Content: Sterke SEO vereist hoogwaardige content. Het delen van relevante content die gericht is op de lezer is cruciaal. Dit kan variëren van tekst tot video’s, afbeeldingen en audio, maar tekst verdient de meeste aandacht omdat zoekmachines dit het gemakkelijkst kunnen verwerken.
  • Autoriteit: De autoriteit van een website wordt voornamelijk bepaald door het aantal links naar de site. De kwaliteit en relevantie van deze links zijn ook van invloed.

Ben je werkzaam bij een culturele organisatie? Lees meer over het belang van een sterke SEO strategie in de culturele sector in Julians blog!

Wat leer je in de cursus? 🧠

Tijdens de cursus zoekmachineoptimalisatie komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Google trends en updates
  • Zoekwoordenonderzoek en concurrentieanalyse
  • Website architectuur en technisch ontwerp
  • SEO teksten en meta data inschrijven
  • SEO tools en onderhoud

En goed om te weten: onze SEO training wordt geheel op maat gemaakt. Dat betekent dat we rekening houden met jouw leerwensen en doelen bij het opstellen van de workshop. Klinkt goed, toch? Neem contact met ons op en geef je voorkeur door.

Linkbuilding Lisa

Referenties

icm logo
google cert educator level2
factor-c

8,5 beoordeling op Springest

Op Springest verzamelen we de ervaringen van onze studenten.

Bekijk de ervaringen >
cursus seo teksten schrijven

Hoe gaat deze cursus in zijn werk?

Voordat je begint aan onze SEO cursus houden we samen een intakegesprek. Het doel van dit gesprek is om je doelen en verwachtingen helder te krijgen. Hiermee kunnen we een op maat gemaakte workshop ontwikkelen. De workshop zelf duurt 3 uur of 6 uur, afhankelijk van jouw wensen. Tijdens de SEO workshop is er plek voor maximaal 16 deelnemers. Ook wordt de cursus compleet afgestemd op jouw organisatie. Er is persoonlijke begeleiding en aan het einde van de workshop is er genoeg ruimte om vragen te stellen. Ook krijg je de presentatie mee naar huis zodat je deze rustig kunt nalezen. Vervolgens kun jij al je opgedane kennis gebruiken om op jouw eigen tempo je webteksten te schrijven. ✏️

Voor wie is deze cursus?

Ben jij voornamelijk bezig met het creëren van webcontent? Werk je in de wereld van contentmarketing? Heb je een passie voor copywriting en wil je deze vaardigheden gebruiken om beter vindbaar te worden in zoekmachines? Dan is deze SEO training perfect voor jou! Hoewel deze cursus in het bijzonder geschikt is voor (online) marketeers, webredacteuren en content marketeers, zijn alle enthousiaste deelnemers van harte welkom!

cursus seo teksten schrijven

Wat neem je mee naar huis? 🎒

Na het volgen van deze SEO workshop, ben jij een meester in het produceren van webcontent. Je kan aan de slag met het schrijven van krachtige SEO-webteksten en het uitvoeren van zoekwoordenonderzoek. Bovendien kun je essentiële keywords direct integreren in je teksten en ken je diverse creatieve benaderingen om je content te optimaliseren. Onze SEO training voorziet jou van alle essentiële kennis en vaardigheden over SEO-schrijven. Kortom: een onmisbare toevoeging voor jouw digitale marketingstrategie. 🙌

Vraag een offerte aan

Heb je interesse in een SEO training? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan! Of liever eerst jouw wensen bespreken en kennismaken? Dat kan natuurlijk ook. Vul onderstaand formulier in, wij doen de rest. 👇

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ervaringen van cursisten

Zelf zijn we natuurlijk heel enthousiast, maar we laten liever anderen voor ons spreken.

“Ik zou de workshop aanraden omdat je er vakkundige kennis opdoet, die je ook echt kunt toepassen op jouw praktijksituatie en in je dagelijkse werkzaamheden.”
Deelnemer
“Wanneer je creatief aan de slag gaat met zoekwoorden, krijg je klanten op je pagina die gericht hebben gezocht naar de dienst en dat is fijn.”
Marijke

Quadrifolium Fondsenwerving

"Duidelijke uitleg, handige voorbeelden en praktische tips om zelf mee aan de slag te gaan"
Steffie van der Horst

Freelance marketeer

online copywriting checklist

Handig: onze online copywriting checklist ✔️

Schrijf je regelmatig webteksten en kun je wel wat houvast gebruiken? Download dan deze checklist en controleer je tekst op schrijfstijl, structuur & inhoud, metadata en interne links. Deze checklist is speciaal geschikt voor webteksten. Of dat nu gaat om SEO-teksten, vacatures, cases, blogs, productpagina’s, dienstenpagina’s of over-ons-pagina’s. Doe er alvast je voordeel mee! ✍️

Over Afdeling Online

Deze cursus wordt gegeven door Afdeling Online: een ervaren online marketing bureau, gevestigd in Helmond. We zijn gespecialiseerd in online marketing strategie, zoekmachine adverteren, zoekmachine optimalisatie, social marketing, e-mailmarketing, Google Analytics en ga zo maar door. Naast online marketing werkzaamheden voor een heel scala aan klanten, bieden we ook verschillende online marketing workshops aan. En daar is deze SEO cursus er één van.

opleiding omscholing kantoor

Meer weten?

Neem contact op met Jaap

Stel je vraag aan Jaap