Skip to main content

SEO bureau inschakelen? Zoek niet verder!

SEO, oftewel zoekmachineoptimalisatie, is niet meer weg te denken uit de wereld van online marketing. Zoekmachines zorgen voor veel gebruiksgemak, maar ze kunnen behoorlijk veeleisend zijn. Er zijn namelijk ontzettend veel criteria die bepalen op welke positie jij komt te staan. Gelukkig weten wij als SEO bureau als geen ander wat zoekmachines tevreden stelt. Onze SEO specialisten zullen jouw website tot een zo hoog mogelijke plek in de organische zoekresultaten tillen. Klinkt goed, toch?

SEO bureau inschakelen Dirk en Mercede

Wat doet een SEO bureau?

Voordat je start met SEO is het belangrijk om te weten wat het precies inhoudt. SEO staat voor Search Engine Optimization, oftewel zoekmachineoptimalisatie. Gedurende dit proces verbeter je je website met als doel een hogere positie te krijgen in de organische zoekresultaten van zoekmachines. Wat is organisch? Dit zijn de niet-gesponsorde zoekresultaten die zoekmachines op basis van relevantie aan je voorstellen. Het gaat hierbij om alle zoekresultaten met uitzondering van de betaalde zoekresultaten of advertenties. Wil je meer weten over SEO en de werkzaamheden van een SEO bureau? Lees dan vooral verder!

strategie sanne laptop

Waarom een SEO marketing bureau inschakelen?

Wat kan deze SEO consultancy mij bieden?

Het doel van SEO is het verhogen van je organische verkeer: meer gratis bezoekers op je website. Google gebruikt een algoritme dat nagaat welke pagina’s het meest relevant zijn en matchen met jouw zoekterm. Er zijn honderden rankingfactoren, ieder met zijn eigen gewicht en waarde. Het algoritme kijkt dus naar alle factoren die de relevantie beïnvloeden, bijvoorbeeld: content op de pagina, het aantal websites dat naar jouw pagina linkt en de algemene kwaliteit van de website. Met een SEO agency werk je aan die relevantiescores. Het doel is om pagina’s te creëren die het antwoord op de vraag (de zoekterm) zo goed mogelijk beantwoorden. Meer weten over SEO? Dat kan met onze SEO cursus of andere workshops op maat.

Onze SEO diensten

Zoekmachine optimalisatie bestaat uit heel veel verschillende aspecten. Als gespecialiseerde SEO agency kunnen wij je ondersteunen in alle SEO services.

Zoekwoordenonderzoek

Zoekwoorden vormen de basis voor een groot deel van je SEO strategieën. Een goed zoekwoordenonderzoek, ook wel keyword research genoemd, is daarom van groot belang. Het geeft je inzicht in welke zoekwoorden populair zijn en welke de meeste potentie hebben. Ook bekijken we wat de concurrentie is op de zoekwoorden. Laat ons als SEO marketing bureau de juiste woorden voor je vinden. 

SEO Bureau zoekwoorden onderzoek

SEO analyse

Tijdens de SEO analyse nemen we je website onder de loep. Waar staat je website nu? Hoe zien je on-page SEO en je organische verkeer eruit? En wat kunnen we allemaal verbeteren om je huidige vindbaarheid te vergroten en jouw doelgroep beter te bereiken?

SEO bureau SEO analyse

Een technische SEO scan

Technische SEO speelt een belangrijke rol voor je vindbaarheid in zoekmachines. Technische SEO elementen zijn bijvoorbeeld: een optimale pagespeed en de juiste inrichting van de canonical tags, hreflang tags en structured data. We voorkomen technische issues zoals 404 errors, broken links en onjuist ingestelde tags. Zorg je er ook voor dat de XML sitemap en Robots.txt file op orde zijn? Wat ons betreft zijn dit echte quick wins, maar we begrijpen het als dit je te technisch wordt. Wil je je SEO uitbesteden? Wij adviseren je graag!

SEO bureau inschakelen technische scan

Structuur

Een duidelijke structuur in je website en URL’s helpt je bezoekers en zoekmachines beter te begrijpen waar je website over gaat. Hoe duidelijker de structuur van je website, hoe beter Google de relevantie van je pagina’s schat. Als zoekmachine optimalisatie bureau zorgen we ervoor dat je website structuur tiptop in orde is. Zo weet iedereen de weg te vinden op je site.

SEO bureau website structuur

SEO Copywriting

Zijn de zoekwoorden geselecteerd? Dan gaat onze copywriter aan de slag met het schrijven van SEO geoptimaliseerde teksten. Copywriting is een belangrijk onderdeel van content marketing. Hierbij wordt rekening gehouden met de zoekwoorden, maar ook worden interne links meegenomen. We zorgen voor goed geschreven teksten die ook nog eens SEO ondersteuning bieden. Bovendien zijn de teksten niet alleen goed geschreven voor Google, maar spreken ze ook je doelgroep aan! Want als je tekst niet goed leesbaar is, zijn je websitebezoekers zo weer weg. Gelukkig zijn de experts van ons SEO bureau op de hoogte van alle SEO best practices. Zo voorzien wij onze klanten van de beste SEO!

Conversie optimalisatie

Met SEO zorgen we ervoor dat bezoekers op je website belanden. Het is echter ook een uitdaging om bezoekers op je website te houden en om ze over te halen om actie te ondernemen. Volgens ons is Conversion Rate Optimization (CRO) daarom ook een belangrijk onderdeel voor de beste SEO. Door goede copywriting en de juiste Call to Actions op je website, neem je je website bezoeker aan de hand om de juiste stappen te zetten op het juiste moment. Hierdoor zal het percentage mensen dat een conversie (zoals een nieuwsbrief inschrijving of aankoop) uitvoert, stijgen. En je omzet uiteindelijk ook!

SEO bureau CRO specialist

Linkbuilding

Een ander belangrijk onderdeel van goede SEO is linkbuilding. In een periode van 12 maanden zorgen wij ervoor dat jouw website linkverwijzingen ontvangt. Dit is gunstig voor de linkwaarde van je website en daarmee je score in Google. Hoe meer kwalitatieve websites naar jouw website doorlinken, hoe beter.

SEO bureau inschakelen linkbuilding

Vindbare websites ontwerpen

Is je website toe aan verbetering of heb je nog geen website? Onze webdeveloper zorgt ervoor dat je bestaande site wordt geoptimaliseerd of dat je een spiksplinternieuwe website krijgt. Hierbij is de technische SEO meteen geïntegreerd zodat Google je perfect weet te vinden. We werken vaak met WordPress zodat je je website zelf makkelijk kunt gebruiken en aanpassen. Ons zoekmachine marketing bureau helpt je dus echt met elke stap. Ook de technische kant is voor ons geen probleem.

vindbare websites ontwerpen met een SEO bureau

SEO aanvullen met betaalde advertenties

Met SEO ga je voor een hoge organische plek in de zoekmachine. Het heeft even tijd nodig, maar zorgt voor een plekje dat niet makkelijk weg te slaan is. Wil je ook direct resultaat? Met Search Engine Advertising sta je in één klap bovenaan. Nog een voordeel van deze combi: goede SEO landingspagina’s leiden tot een hogere kwaliteitsscore in Google Ads, wat mogelijk leidt tot lagere advertentiekosten. Je kunt je SEO strategie dus perfect aanvullen met betaalde advertenties in de zoekmachine. Onze SEA experts staan voor je klaar.

Ook benieuwd hoe je met SEO en SEA je online zichtbaarheid optimaliseert? Lees ons blog hierover. 

SEO bureau google ads

“Als SEO bureau onderhouden we elke maand meer dan 1.300 top 5 posities in Google.“

Lisa van der Westen

SEO specialist bij Afdeling Online

Wil je je SEO uitbesteden? Wij staan voor je klaar!

Wil jij het meeste halen uit zoekmachine optimalisatie, maar mis je de kennis of tijd? Geen enkel probleem, want dankzij onze SEO agency scoor jij in de zoekresultaten. Wij weten alles van online marketing en kunnen je volledige SEO campagne voor je verzorgen: van strategie tot uitvoering.

Wij maken je beter vindbaar in 8 stappen

Om je beter vindbaar te maken in zoekmachines verdelen we onze SEO werkzaamheden in 8 stappen. We leggen deze stappen graag voor je uit!

De voordelen van Afdeling Online als SEO bureau

Als je Afdeling Online inzet als SEO advies bureau, profiteer je van de volgende voordelen:

  • Je eigen contactpersoon
  • Korte lijnen 
  • Transparante communicatie
  • Kennis van alle online marketingdisciplines
  • Ervaring met 200+ klanten
  • Maandelijkse rapportage
  • Maandelijks opzegbaar
Google-Display-ads-training

Veelgestelde vragen aan een SEO bureau

Zit je nog met andere vragen? Bekijk of jouw vraag tussen onze veelgestelde vragen staat. Staat je vraag er niet tussen, neem vooral contact met ons op!

Hoe kan ik de resultaten van SEO zien?

De resultaten van SEO zijn terug te vinden in de vorm van hogere posities in zoekmachines. Daarnaast is er resultaat af te lezen uit het toenemende organische verkeer naar jouw website. Als SEO bureau rapporteren wij alle belangrijke resultaten en gegevens, zodat jij een goed beeld krijgt van de effecten van onze SEO werkzaamheden. Handig toch?

Hoe lang heeft een SEO marketing bureau de tijd nodig om resultaat te behalen?

SEO is een natuurlijk proces dat tijd nodig heeft. Vandaar dat het moeilijk te zeggen is wanneer er precies resultaten zichtbaar worden. Bij Afdeling Online gaan we ervan uit dat er minimaal 3 maanden tijd nodig is om zoekmachines onze werkzaamheden te laten opmerken. Dit is geen garantie. Afhankelijk van de domeinautoriteit, kan het weken, maar ook maanden of zelfs een jaar duren voordat de eerste effecten zichtbaar zijn. Daarmee doelen we op hogere posities in de organische zoekresultaten van zoekmachines. Dit leidt automatisch ook tot meer organisch verkeer naar jouw website. 

Wat is het verschil tussen SEO en SEA?

Zoals al eerder benoemd staat SEO voor Search Engine Optimization (zoekmachineoptimalisatie) en heeft te maken met je organische, onbetaalde zoekresultaten. SEA is hierin het tegenovergestelde. Het staat voor Search Engine Advertising (zoekmachine adverteren) en heeft te maken met je betaalde zoekresultaten. Je kunt deze zoekresultaten herkennen aan het woord ‘gesponsord’ boven je zoekresultaat.

Wat zijn andere diensten die jullie aanbieden?

Naast onze SEO werkzaamheden kunnen wij je ook helpen met andere online marketing onderwerpen. Geen enkel online marketingmiddel is heilig. Wij geloven in een slimme mix van kanalen die passen bij jouw visie en wensen. Daarom kunnen wij je ook helpen met SEA, social marketing, e-mailmarketing, contentmarketing, copywriting en nog veel meer! Bekijk onze diensten voor meer informatie.

Wie zijn wij?

Ben je op zoek naar een zoekmachine marketing bureau? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Afdeling Online is een ervaren online marketing bureau, gevestigd in Helmond. Onze specialisten 

weten alles van SEO, online marketing strategie, social marketing, e-mailmarketing et cetera. Op zoek naar ondersteuning op het gebied van online marketing? Kijk eens naar onze diensten. We helpen je graag!

Neem contact met ons op!

Wil je graag kennismaken met jouw SEO bureau? Laat het ons weten en neem contact op!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.