Skip to main content

Copywriting bureau inzetten voor creatieve teksten?

Welke boodschap wil je als bedrijf overbrengen? En met welke tone of voice wil je jouw doelgroepen aanspreken? Dat zijn vragen die wij als copywriting bureau aan je stellen. Als ervaren specialisten begrijpen we dat het niet alleen gaat om pakkende teksten, maar ook om het behalen van een hoge positie in de zoekmachines. We schrijven creatieve, maar vooral inhoudelijk goede teksten voor jouw website, webshop, nieuwsbrief of andere online kanalen. Wil jij je online teksten uitbesteden aan een ervaren copywriting bedrijf? Lees verder! 👇

Kunnen wij je ergens mee helpen?

Neem gerust contact op.

contact@afdelingonline.nl
0492 - 700 220
copywriting bureau sanne

Wij zijn gecertificeerd

google partner badge
copywriting-typen

Wat is copywriting? ✍️

Copywriting  is het schrijven van pakkende online teksten die verschillende doeleinden kunnen hebben. Denk aan informeren, overtuigen, inspireren, vermaken etc. Belangrijk is dat de tekst de vraag, de behoefte of het pijnpunt van de lezer beantwoordt. De teksten zijn to the point, goed gestructureerd en scanbaar, zodat de lezer snel vindt wat hij zoekt. Daarbij weet een copywriting specialist ook hoe je teksten optimaliseert voor SEO.  Zo is jouw website, webshop of online platform altijd organisch goed zichtbaar. Als SEO copywriting bureau kennen wij alle trucjes om een tekst zo leesbaar en vindbaar mogelijk te maken.

Wat is de taak van een copywriter? 👩‍💻

Een online copywriter is anders dan een ‘traditionele’ tekstschrijver. Het is iemand die gespecialiseerd is in het schrijven van goed converterende teksten voor het web. Vaak werken copywriters als freelancers of bij een online marketing bureau zoals Afdeling Online. Een copywriter is gespecialiseerd in het beïnvloeden van gedrag door middel van woorden. Hij of zij weet goed de behoeftes van de doelgroep te achterhalen en deze te verwerken in de tekst. Copywriters schrijven daarom ook vaak teksten aan de hand van persona’s. Bijkomend voordeel: online copywriters weten hoe ze SEO-keywords op een natuurlijke manier kunnen verwerken in hun teksten. Daardoor wordt je tekst niet alleen lekker leesbaar, maar ook goed vindbaar in de zoekmachine.

Een SEO copywriting bureau inzetten. Waarom eigenlijk?

  • Wanneer je de expertise van ons als copywriting bedrijf inzet, kun je rekenen op creatieve en inhoudelijk correcte teksten. Onze copywriting specialist duikt in het onderwerp, vraagt de nodige input op en klimt vervolgens in de pen! 
  • Weinig tijd en handjes tekort? Dan is het inschakelen van een copywriting bureau een slimme zet. Zo blijft het schrijven van goede teksten niet langer op je eeuwige to-do lijstje staan. 
  • Mooi meegenomen is dat wij bij het schrijven van online teksten óók rekening houden met SEO. Dat wil zeggen dat je door middel van de teksten beter gevonden wordt in de zoekmachine. We leveren de teksten namelijk standaard aan met meta-titles, meta descriptions, alt titles, H1’s, H2’s en interne linkjes. Zo zijn wij tegelijkertijd ook jouw SEO copywriting bureau.
  • De tekstschrijvers binnen ons SEO copywriting bureau hebben heel veel ervaring met teksten schrijven. Inmiddels hebben ze kennis over héél veel verschillende onderwerpen: van vrachtwagenonderdelen tot dierenvoeding. En weten onze copywriters nog helemaal niets over jouw business? Dan duiken ze maar al te graag in jouw  product of dienst.
  • Tenslotte moeten de online teksten natuurlijk ook iets opleveren: meer websitebezoekers, meer leads, meer verkopen, meer nieuwsbriefinschrijvingen, ga zo maar door. Ook daar zijn wij als copywriter bureau erg bedreven in: we schrijven iedere tekst met de juiste insteek en voegen altijd een call to action toe.

Vraag een second opinion aan!

Werk je nu samen met een ander copywriting bureau, maar vallen de resultaten keer op keer tegen? Vraag dan nu geheel kosteloos een second opinion aan!

Second Opinion aanvragen

Gecertificeerd SEO copywriting bedrijf

Kies je voor teksten die bijdragen aan de vindbaarheid van je website of webshop? Dan noemen we dat met een chique woord: Search Engine Optimization (SEO). Als SEO copywriting agency hebben wij een aantal collega’s die we SEO experts mogen noemen. Zij helpen bij het bepalen van de juiste SEO-strategie en het schrijven van goede SEO teksten die aansluiten bij jouw bedrijf. Ook zijn onze experts allemaal in het bezit van de nodige certificaten:

copywriting bureau jaap
Google Partner Badge
semrush logo
moz logo
seranking logo
online copywriting checklist

Download onze online copywriting checklist! ✅

Wil je zelf al meteen een vliegende start maken? Download onze online copywriting checklist alvast voor wat houvast over hoe je je tekst structureert, een schrijfstijl toepast, metadata schrijft en interne links verwerkt. Handig toch? Een gratis tip van jouw copywriting specialist! 😉

Zo gaan wij als copywriting bureau te werk

Denk je erover om Afdeling Online in te zetten als jouw nieuwe copywriting bedrijf? Dan wil je natuurlijk inzicht in onze werkwijze. Hieronder lees je hoe wij tot de meest effectieve teksten komen. 👀

Input verzamelen

Om inhoudelijk kwalitatieve teksten te kunnen schrijven, willen wij graag het naadje van de kous weten. Dat wil zeggen dat we ons helemaal verdiepen in jouw core business. En hebben we ondanks jouw aangeleverde input tóch nog een aantal vragen, dan plannen we een interview in. Ook stellen we wat meer overkoepelende vragen als: wat wil je als organisatie uitstralen? Welke boodschap wil je overbrengen? En welke tone of voice hanteren jullie? We maken ook steeds vaker gebruik van AI-tekstrobots (zoals ChatGPT) om input te verzamelen. Die robots fungeren slechts als assistent; we nemen nooit klakkeloos content over 😉

Organische vindbaarheid

Wil je dankzij je teksten ook hoog scoren in de zoekresultaten en je SEO teksten uitbesteden? Dan gaat onze SEO specialist aan de slag met een keyword research. Daarin doen we onderzoek naar relevante zoektermen met voldoende zoekvolume en een lage concurrentie. Per topic selecteren we vervolgens de meest relevante zoekwoorden en verweven deze zoekwoorden in de lopende tekst, titels en meta data. Zo werken we aan jouw online presence en ben je beter vindbaar voor potentiële klanten. 📈

professionele website laten maken met SEO

Copywriting

Het moment is daar: we klimmen in de pen. Of ja, we kruipen achter ons toetsenbord. We gaan aan de slag met teksten die goed leesbaar zijn en direct in het oog springen. Dát is namelijk het specialisme van ons als SEO copywriting agency. Om te verifiëren of we op de juiste weg zitten, sturen we natuurlijk altijd eerst een proeftekst op.

copywriting bureau handen op toetsenbord

Implementatie

Je nieuwe online teksten zijn geschreven en door jou goedgekeurd. En dan volgt natuurlijk de onmisbare stap: het implementeren van je teksten. Ook dit kunnen wij voor je oppakken, mits we toegang hebben tot het CMS van je website of webshop. Deze teksten zijn uiteraard ook bruikbaar voor social media marketing, Google Ads of e-mailmarketing.

copywriting laptop sanne

FAQ | Veelgestelde vragen

Heb je nog meer vragen over copywriting? Bekijk dan onze veelgestelde vragen, mogelijk vind je daar het antwoord dat je zoekt. Staat je vraag er niet tussen? Neem gerust contact met ons op. 📞

Hoe verschilt SEO copywriting van traditioneel schrijven?

SEO copywriting richt zich op het optimaliseren van content voor zoekmachines zoals Google, terwijl traditionele copywriting vooral gericht is op het creëren van boeiende en informatieve content voor de lezer. Bij SEO copywriting integreren specifieke zoekwoorden en zoektermen strategisch in de tekst om de zichtbaarheid en ranking van de website in zoekresultaten te verbeteren.

Wat is het belang van SEO copywriting voor mijn website of webshop?

SEO copywriting is van essentieel belang voor websites en webshops omdat het de zichtbaarheid en vindbaarheid in zoekmachines verbetert. Door SEO vriendelijke content te creëren, vergroten we de kans dat potentiële klanten jouw website ontdekken wanneer ze relevante zoekopdrachten uitvoeren. Dit kan leiden tot meer organisch verkeer, hogere rangschikkingen in zoekresultaten en uiteindelijk tot meer conversies en omzet. En dat is precies wat je wilt bereiken natuurlijk. 🚀

Hoe bepalen jullie de juiste zoekwoorden en zoektermen voor mijn bedrijf?

We bepalen de juiste zoekwoorden en zoektermen voor je bedrijf door een zoekwoordonderzoek uit te voeren. Hierbij identificeren we relevante zoekwoorden die jouw doelgroep gebruikt, analyseren we zoekvolumes en bekijken we je concurrentie. Op basis van deze informatie selecteren we zoekwoorden met de meeste potentie om organisch verkeer naar je website of webshop te sturen. 🔍

Welke strategieën gebruiken jullie om SEO-vriendelijke content te creëren?

Om SEO-vriendelijke content te creëren, hanteren we verschillende strategieën:

  • We integreren relevante zoekwoorden en zoektermen op een natuurlijke manier in de tekst.
  • We creëren boeiende en informatieve content die zowel zoekmachines als gebruikers aanspreekt.
  • We optimaliseren meta-tags voor verbeterde zoekmachine-indexering.
  • We verbeteren de algehele structuur en navigatie van de website om de gebruikerservaring te optimaliseren.

Hoe lang duurt het voordat ik resultaten zie van SEO-copywriting?

SEO is een proces dat tijd nodig heeft voor je resultaat ziet. Het is vooraf niet precies te zeggen wanneer de resultaten zichtbaar worden. Bij Afdeling Online gaan we ervan uit dat het minimaal 3 maanden tijd nodig is om zoekmachines onze werkzaamheden te laten opmerken. Het is geen garantie dat dit ook daadwerkelijk al binnen 3 maanden zichtbaar zal zijn, het kan namelijk ook langer duren voordat de eerste effecten, zoals hogere posities in de organische zoekresultaten van Google, zichtbaar zijn.

Ontmoet jouw nieuwe copywriting bureau

Wil je het schrijven van SEO teksten uitbesteden aan een ervaren SEO copywriting agency? Wie weet zijn wij een match! Laat hieronder jouw gegevens achter, dan bellen we je zo snel mogelijk terug om kennis te maken. 📞

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.