eCommerce

eCommerce specialist Dirk

Hoi, ik ben Dirk! Ben jij bezig met de ontwikkeling van je webshop strategie? Concentreer je je volledig op het vergroten van je online sales? Hierbij kan ik je als eCommerce specialist helpen. Als Google Partner ben ik namelijk gespecialiseerd in het optimaliseren van webshops. Hoe beter deze zijn geoptimaliseerd, hoe hoger ze ranken in Google. En hoe beter je webshop in Google scoort, hoe meer transacties er zullen plaatsvinden. Wil je een webshop opstarten? Daarbij kan ik je als eCommerce consultant ook helpen. Samen met jou kijk ik kritisch naar je eCommerce strategie en het online doel van je webwinkel. Op basis daarvan ontwerp en bouw ik jouw droomwebshop!

eCommerce specialist voor jouw webshop

Als eCommerce specialist heb ik twee doelen. 1. ervoor zorgen dat jouw doelgroep je webshop vindt via je online kanalen. En als deze potentiële klanten dan eenmaal je website bereikt hebben, is mijn tweede doel: hen met een gevulde winkelwagen de webshop te laten verlaten (up selling & cross selling). Best hoog gegrepen doelen, toch? Maar ik kan je verzekeren dat ik met de juiste online marketingtechnieken je webshop tot een succes maak. Afhankelijk van jouw wensen en doelen, kies ik de optimale kanaal strategie die het best bij jou past. Denk hierbij dan aan: SEA, SEO, en Social Marketing. Neem contact met me op, ik vertel je er graag meer over!

eCommerce consultant inhuren?

Ben je klaar voor meer transacties voor je webshop? Zoals ik hierboven als zei kan ik je webshop op diverse manieren optimaliseren. Ik licht ze één voor één uit:

 • Analytics: ik duik in de statistieken van je webshop. Dat doe ik met Google Analytics. Aan de hand van deze statistieken en funneloptimalisatie geef ik advies over de optimalisatie van je webshop.
 • SEA: dat is adverteren in de zoekmachine (Search Engine Optimazation). Hierdoor heb je een voorsprong op de concurrentie. SEA zorgt ervoor dat je webshop bij de juiste doelgroep beter zichtbaar wordt.
 • SEO: met Search Engine Optimazation verhoog ik je vindbaarheid in Google op organische wijze. Als eCommerce specialist doe ik dat door middel van een keyword research en het schrijven van teksten gebaseerd op die keywords.
 • Social Marketing: het voordeel van adverteren op social media is dat je super specifiek kan targeten op jouw doelgroep. Mijn doel als eCommerce consultant is om zoveel mogelijk conversies binnen te halen!

Dirk Schraven
Voordat je jouw eCommerce doel kan behalen, zul je ervoor moeten zorgen dat jouw bezoekers hun doel behalen. Dirk Schraven - Online Marketeer
Aanpak

Stappenplan volgens de eCommerce specialist

Ja? Ben geïnteresseerd in het samenwerken met een eCommerce specialist? Lees dan even de onderstaande stappen van een eCommerce optimalisatie traject door.

 • 1. Inrichten Google Analytics

  Om te meten hoeveel transacties je via welke kanalen binnenhaalt, richt ik Analytics in. Samen bepalen we de targets en bijbehorende funnels.

  1. Inrichten Google Analytics
 • 2. Nulmeting

  Daarna ga ik na hoeveel conversies je vóór de eCommerce optimalisatie binnenhaalt. Op die manier bepaal ik de benchmarks, targets en kunnen we na afloop van het traject meten wat het effect was.

  2. Nulmeting
 • 3. Bepalen eCommerce optimalisatie technieken

  Waar wil je op sturen? En wat wordt je eCommerce strategie? Op basis van die vragen bepalen we samen welke optimalisatie technieken we toepassen.

  3. Bepalen eCommerce optimalisatie technieken
 • 4. Optimalisatie

  Ik ga aan de slag met het optimaliseren van je webshop op basis van usability, A/B testing en funnel analyse. Deze vormen de basis om zowel je webshop als de inzet van je kanalen te optimaliseren.

  4. Optimalisatie
 • 5. Maandelijks rapporteren

  Elke maand rapporteer ik de cijfers van de vorige maand en kijk ik of we de gestelde doelen hebben behaald. Hiermee maak ik inzichtelijk wat het eCommerce traject heeft opgeleverd.

  5. Maandelijks rapporteren

Workshop van een eCommerce specialist

Zelf aan de slag met eCommerce optimalisatie. Dat kan tijdens een op maat gemaakte workshop van Afdeling Online. Ik vertel je met enthousiasme over de kneepjes van het eCommerce vak. Ook geef ik workshops over allerlei andere vormen van online marketing: SEO, SEA, Google Analytics, social marketing, content marketing en e-mailmarketing. Tijdens zo’n workshop neem ik je webshop onder de loep en geef ik praktische tips. Neem contact op voor meer informatie.

Workshops
Contact

Contact eCommerce specialist

Wil je aan de slag met eCommerce? Neem dan contact op via onderstaand formulier.

nieuwsbrief

Overal (ja echt overal) van op de hoogte blijven?

Schrijf je hieronder in op onze nieuwsbrief!

In contact komen?

Dirk staat voor je klaar!

Klaar voor de start? Ik adviseer je graag hoe je meer transacties krijgt op jouw webshop. Neem direct contact op.

Dirk Schraven Online Marketeer

Stuur Dirk een bericht

Of bel met ons kantoor
0492-700220