Skip to main content

Marketing automation bureau inschakelen?

Leadgeneratie op basis van geautomatiseerde en gepersonaliseerde marketingactiviteiten. Dat is Marketing Automation in het kort. Te mooi om waar te zijn? Nee hoor! Wij hebben als marketing automation bureau al veel ervaring als het gaat om slimme automatische leadgeneratie. Zo ontwikkelen we samen met jou een passende mix van kanalen die aansluit bij jouw organisatie. Wil je bijvoorbeeld aan de slag met (een combinatie van) SEA, SEO, e-mailmarketing en/of social marketing? Wij zijn je graag van dienst!

Kunnen wij je ergens mee helpen?

Neem gerust contact op.

contact@afdelingonline.nl
0492 - 700 220
marketing automation bureau jaap presenteert

Wij zijn gecertificeerd

google partner badge
Certified_Google_partner_Analytics
mautic logo wit
Jaap

Wat houdt marketing automation in?

We snappen dat de term marketing automation je niet meteen heel veel zegt. Geen probleem, we leggen het voor je uit. De naam zegt het al, marketing automation maakt het mogelijk om marketing- en communicatie processen te automatiseren, aan te sturen en te beheren. Denk aan e-mail automatisering, social media beheer, gedragsanalyses en het voorspellen van toekomstig koopgedrag. Het stelt je in staat om je doelgroep persoonlijk te benaderen op de juiste plek en op het juiste moment. Hierdoor worden jouw marketinginspanningen efficiënt ingericht, waardoor je tijd overhoudt voor andere zaken. Ideaal als je het ons vraagt!

Waarom is marketing automation belangrijk?

Als marketing automation dienst zijn wij ervan overtuigd dat marketing automation software onmisbaar is voor jouw organisatie. Marketing automation maakt het immers mogelijk om zonder extra moeite in te spelen op de verschillende fasen van de customer journey. Het stelt je in staat om slimmer en efficiënter jouw doelgroep te bereiken (lead scoring) en te behouden (lead nurturing). Dit zorgt op den duur voor betere resultaten en het behalen van jouw marketing doelstellingen. Kortom: win-win! 🙌

opleiding omscholing jaap presenteert

Vraag een Second Opinion aan!

Werk je nu samen met een ander marketing automation bureau, maar vallen de resultaten keer op keer tegen? Vraag dan nu geheel kosteloos een second opinion aan!

Second opinion aanvragen >

Gecertificeerd marketing automation bureau

Wij van Afdeling Online staan niet alleen bekend als marketing automation bureau: we hebben alle online marketing disciplines in huis. En voor al die disciplines hebben wij de nodige certificaten op zak. Daarnaast zijn we officieel Google Premier Partner.

Google Partner Badge
google analytics logo
Hubspot Certified Partner als internet marketing bureau
mautic logo

De voordelen van marketing automation

Het doel van marketing automation? Dat is anonieme websitebezoekers omtoveren tot kwalitatieve leads waarvan je zo veel mogelijk te weten komt. Al die verzamelde informatie zorgt er namelijk voor dat je deze leads heel gericht kunt benaderen. Andere voordelen van samenwerken met een marketing automation dienst zijn: 

  • Meer kwalitatieve leads. Op basis van de kwaliteitsscore bepaal je wanneer een bepaalde lead aantrekkelijk genoeg is om op te volgen. Zo verspil je geen tijd aan leads die toch geen potentie hebben om klant te worden. 
  • Meer inzicht in persoonlijke informatie over leads. Zo kun je bijvoorbeeld hun 1 NAW-gegevens inzien en hun online gedrag meten. Deze informatie komt vervolgens weer goed van pas tijdens het salesgesprek. 
  • Online campagnes direct bijsturen. De verzamelde informatie over potentiële klanten maakt het voor ons als automation dienst mogelijk om online campagnes direct bij te sturen. Aan de hand van je resultaten zien we namelijk wat wél werkt, en wat niet. 
  • Werken vanuit één systeem. Nog een voordeel is dat we zoveel mogelijk vanuit één systeem werken. En het prettige daarvan is: flinke kosten- en tijdbesparing.

Een marketing automation agency inschakelen voor...

Wil je stappen maken met marketing automation? En zoek je naar een ervaren automation agency zoals Afdeling Online om dit voor je op te pakken? Dan ben je vast en zeker benieuwd naar hoe onze marketing automation specialisten aan de slag gaan. Benieuwd? Je leest het hieronder! 👇

Strategie

Voordat we aan de slag kunnen met marketing automation, is het belangrijk om terug naar de basis te gaan. Wat is de missie en de visie van jouw bedrijf? Hoe zien jouw huidige klanten eruit? Wat is de boodschap die jij wilt uitdragen? En natuurlijk: wat wil je bereiken met marketing automation?

marketing automation bureau mercede geeft workshop

Klantprofielen

Het in kaart brengen van je klanten is een cruciale stap bij het opzetten van een marketing automation strategie. Welke eigenschappen hebben ze? En hoe kunnen we ze op basis van die eigenschappen indelen in klantprofielen (ofwel: persona’s)?  

Alvast aan de slag met het opstellen van een persona? Gebruik ons persona-template. Deze handige downloadable helpt je om een vliegende start te maken.

marketing automation bureau workshop mercede

Contentcreatie

De klantprofielen zijn in kaart gebracht. Tijd om na te denken over het overbrengen van je boodschap. We organiseren een brainstormsessie waarin we samen zoveel mogelijk creatieve ideeën genereren. Deze ideeën gebruiken wij als input om de gekozen in de praktijk te brengen.

marketing automation bureau tanneke maakt foto

Kanalenstrategie

Er zijn sterke, creatieve ideeën ontwikkeld tijdens de brainstormsessie. De volgende stap is het structureren van de ideeën op de verschillende marketingkanalen. Wat is het juiste moment? Wat communiceer je wanneer? En belangrijker nog: wat communiceer je via welk kanaal? Samen met jou stellen we een kanalenstrategie op die past bij jouw marketing automation strategie.

marketing automation bureau sanne presenteert

Monitoren en bijsturen

Het mooie aan marketing automation is dat je continu kunt bijsturen op basis van je resultaten. Je hebt meteen inzicht in wat wel en niet werkt. Die resultaten delen we natuurlijk met jou in de vorm van een maandelijkse rapportage.

marketing automation bureau dirk presenteert

Voor wie is marketing automation interessant?

Over het algemeen kunnen alle organisaties profiteren van marketing automation tools, ongeacht de sector en de grootte van het bedrijf. Streef je naar efficiënte, schaalbaarheid, meetbare resultaten en klantbetrokkenheid? Dan zijn marketing automation services een must-have voor jouw marketingactiviteiten.

Samenwerken met een marketing automation agency?

Wil je meer weten over de voordelen van marketing automation? Of ben je benieuwd naar de samenwerkingsmogelijkheden? Wij stellen ons graag aan je voor als jouw nieuwe automation agency! Want met onze hulp scoor jij de leads van je dromen. Waar wacht je nog op? 🚀

Dirk & Jaap

Jouw automation agency

Neem een kijkje in ons marketing automation bureau en maak kennis met je nieuwe collega marketeers. Ieder met zijn of haar eigen unieke talenten en online marketing specialiteiten.

Bekijk ons hele team >

Ontmoet jouw marketing automation agency

Wil je het liefst vandaag nog aan de slag met marketing automation? Of wil je simpelweg wat meer weten over marketing automation? Neem contact met ons op.  Laat hieronder jouw gegevens achter, dan bellen we je zo snel mogelijk terug om even kennis te maken. 👋

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.