Skip to main content

Cursus schrijven voor het web volgen?

Webteksten schrijven die werken: het is nog niet zo makkelijk. Let jij tijdens het schrijven van een tekst op het belang van heldere taal? Weet jij hoe jouw websitebezoekers navigeren op jouw pagina’s en of ze doorklikken? En hoe kies je steeds weer creatieve en verrassende insteken? Tijdens deze cursus webteksten schrijven leer je alle ins en outs. Zo kun jij alle theorie en praktische tips meteen toepassen in jouw eigen organisatie. ✍️

Wil je zelf al meteen een vliegende start maken? Download onze online copywriting checklist dan alvast voor wat houvast over hoe je je tekst structureert, een schrijfstijl toepast, metadata schrijft en interne links verwerkt.

STUDIEDUUR

1 dag of dagdeel

WANNEER

op aanvraag

LESTIJDEN

op aanvraag

LOCATIE

bij jou op locatie

DEELNEMERS

maximaal 16 deelnemers

ondersteunen sanne laptop

Offerte

Ontvang een op maat gemaakte offerte in je mailbox.

Vraag offerte aan

Terugbelverzoek

Laat je nummer achter en wij bellen je op.

Bel mij op

Waarom kiezen voor een cursus schrijven voor het web?

Op jouw locatie

Wij geven de workshop op een locatie naar keuze. We komen graag naar je toe, maar hebben ook opleidingsruimte beschikbaar als jij geen passende ruimte hebt.

Voor het hele team

We geven graag individueel, maar ook in groepen les. Alles is mogelijk tot een maximum van 16 collega’s per lesdag.

Op maat gemaakt

Ons lesprogramma wordt op maat gemaakt. Zo kunnen we rekening houden met al jouw wensen!

Waar moet een goede webtekst aan voldoen?

Benieuwd naar het geheim van een effectieve webtekst? We delen graag onze kennis met je. Als je aan de slag gaat met het schrijven van webcontent, is het cruciaal dat je tekst duidelijk en leesbaar is, maar dat je ook werkt met koppen en tussenkopjes. Verder is een goede dosis SEO onmisbaar, zodat jouw landingspagina’s bovenaan in de zoekmachines verschijnen. Maar vergeet ook de toegankelijkheid van jouw teksten niet; volg de WCAG-richtlijnen om je website voor iedereen toegankelijk te maken. Over dit onderwerp vertellen we je hieronder meer. 👇

Wat zijn de WCAG-richtlijnen?

Naast dat we ons volledig gaan focussen op sterke webteksten schrijven, nemen we ook de Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) mee. Met deze richtlijnen wordt jouw website digitaal toegankelijk voor iedereen en zorg je ervoor dat jouw content voor iedereen bruikbaar is. Daarbij maakt het je website ook beter vindbaar. Een win-win situatie dus.

copywriting-typen

Wat een training schrijven voor het web volgen?

We geven enkele redenen waarom onze cursus schrijven voor het web van toegevoegde waarde is op jouw online marketingstrategie.

social media agency jaap geeft presentatie

Wat leer je in de cursus?

Tijdens de cursus webschrijven komen de volgende onderwerpen aan bod:

In deze interactieve workshop schrijven voor het web leer jij hoe je heldere en goed vindbare teksten schrijft. Ook duiken we in website analyses en de webredactie richtlijnen. Verder geven we je praktische tools & tips. En wist je dat het ook mogelijk is om dieper in te gaan op de WCAG-richtlijnen? De training wordt afgestemd op de wensen van jouw organisatie.

Referenties

icm logo
google cert educator level2
factor-c

8,5 beoordeling op Springest

Op Springest verzamelen we de ervaringen van onze studenten.

Bekijk de ervaringen >

Hoe gaan we te werk voor deze curus?

​​Voordat we van start gaan met de cursus webteksten schrijven houden we altijd een intake om je doelen en verwachtingen helder te krijgen. De cursus schrijven voor het web heeft plek voor maximaal 16 personen en duurt 3 uur (bij een dagdeel) of 6 uur (voor een hele dag). Er is genoeg ruimte om vragen te stellen en te sparren over mogelijke ideeën. Na afloop zorgen wij dat de presentatie van de workshop jouw kant op komt zodat je er nog eens rustig naar kunt kijken.

digitaal toegankelijk sanne laptop
online bureau mercede geeft workshop

Voor wie is deze cursus?

Ben jij copywriter, marketing- of communicatiemedewerker, content bedenker of webredacteur? Of ben jij simpelweg verantwoordelijk voor het schrijven van webteksten voor jouw organisatie? Dan is deze cursus echt iets voor jou. Heb je al ervaring met het schrijven van webteksten of ben je nog onervaren? Geen probleem! Wij bieden namelijk workshops op maat. Aan het eind van deze cursus weet jij alles over webteksten schrijven. 

Na afloop...

Na afloop van deze workshop schrijven voor het web weet jij precies hoe je aan de slag kan gaan met het schrijven van effectieve webteksten. Zo kan je een goede, leesbare webtekst schrijven aan de hand van de webredactie richtlijnen. Ook weet je hoe je jouw eigen website digitaal toegankelijk maakt door middel van de WCAG-richtlijnen. En ook belangrijk: je weet hoe je verschillende tools gebruikt om je website nog meer te optimaliseren. Aan het einde van deze cursus neem je een rugzak boordevol kennis en praktische tips mee naar huis!

incompany opleiding daantje voor groep

Vraag nu een offerte aan

Wil je graag een offerte ontvangen? Of liever eerst kennismaken? Kan allemaal. Vul dit formulier in, wij doen de rest.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
opleiding omscholing kantoor

Over Afdeling Online

Deze cursus webschrijven wordt gegeven door Afdeling Online: een ervaren online marketing bureau, gevestigd in Helmond. We zijn gespecialiseerd in online marketing strategie, zoekmachine adverteren, zoekmachine optimalisatie, social marketing, e-mail marketing, Analytics en ga zo maar door. Naast online marketing werkzaamheden voor een heel scala aan klanten, bieden we ook een aantal online marketing workshops aan. En daar is deze training schrijven voor het web er één van.

Meer weten?

Neem contact op met Jaap

Stel je vraag aan Jaap