Skip to main content

Thought Leader Ads op LinkedIn maken in 5 stappen

Jojanneke

Content marketeer

Hand met telefoon en daarop Thought Leader Ad

Social media advertenties vliegen je om de oren. Hoe val je op als bedrijf? Tja, da’s nogal een uitdaging. Het liefst wil je je advertentie verspreiden zónder dat het reclame-achtig overkomt. Maar hoe? Met Thought Leader Ads op LinkedIn! Dat zijn advertenties die je pusht vanuit naam van een individu: jezelf of je collega bijvoorbeeld. Benieuwd hoe je Thought Leader Ads op LinkedIn inzet voor jouw organisatie? Ik deel een 5-stappenplan. Lees snel verder. 🙌

Wat zijn Thought Leader Ads?

Het klinkt misschien ouderwets, maar mond-tot-mondreclame is nog steeds ontzettend belangrijk. Vooral in een wereld waarin advertenties o-ver-al aanwezig zijn. Geloof het of niet, maar gemiddeld zie je tussen de 6.000 en 10.000 advertenties per dag. Dat is een heleboel, toch? Het grootste gedeelte hiervan gaat onbewust langs je heen. Gelukkig maar. Maar hoe val je als merk tóch op? De key is: menselijkheid. En dat is precies waar Thought Leader Ads op inspelen.

Maar wat zijn Thought Leader Ads? Met deze vorm van adverteren op LinkedIn sponsort jouw organisatie de bijdragen van ’thought leaders’, oftewel invloedrijke personen binnen jouw bedrijf. Het zijn als het ware persoonlijke advertenties. En het mooie is: je ziet amper dat het om een advertentie gaat. Daar zit ook meteen de kracht van zo’n Thought Leader Ad.

Deze advertentievorm is bedoeld om de expertise en inzichten van specifieke personen te benadrukken. Daardoor kan jouw organisatie zich profileren als autoriteit binnen een bepaald vakgebied. Via een Thought Leader Ad kun je waardevolle kennis delen in de vorm van artikelen, video’s, whitepapers, ga zo maar door. Dit draagt bij aan je sociale marketingstrategie omdat je op een krachtige manier werkt aan de geloofwaardigheid en vertrouwen bij je doelgroep.

De kracht van LinkedIn als advertentieplatform

Laten we eens kijken waarom LinkedIn zo’n krachtig platform is voor Thought Leader Ads. Met meer dan 700 miljoen gebruikers wereldwijd is LinkedIn een waar paradijs voor professionals en bedrijven die zich willen richten op een zakelijk publiek. Wat LinkedIn als social media platform echt onderscheidt, is de persoonlijke aanpak. Het draait niet alleen om bedrijven, maar vooral om de mensen erachter. Dit maakt LinkedIn de perfecte plek voor Thought Leader Ads, waarbij de focus ligt op het delen van persoonlijke expertise en inzichten.

Bovendien biedt LinkedIn een uitgebreide weergave van statistieken en doelgroepinzichten. Daardoor kunnen adverteerders precies zien wie hun advertenties bekijken en hoe deze presteren. En met al die inzichten kun je je contentstrategie optimaliseren, trends spotten en je bereik steeds vergroten. Al deze mogelijkheden maken LinkedIn een onmisbaar platform voor het opbouwen van thought leadership en het betrekken van je publiek, of het nu via advertenties of organische content is.

De voordelen van Thought Leader Ads

Om het overzichtelijk te houden, heb ik de voordelen van Thought Leader Ads op een rijtje gezet:

Versterk de geloofwaardigheid met een betrouwbare stem

Door het delen van authentieke content van jouw medewerkers, vergroot je het vertrouwen in jouw merk. Je communiceert op een betrouwbare manier, wat de band met jouw doelgroep versterkt.

Positioneer jezelf als autoriteit binnen jouw vakgebied

Geef een uniek inkijkje in de gedachten van experts (ofwel thought leaders) binnen jouw bedrijf. Zo laat je zien dat jouw medewerkers echt weten waar ze het over hebben en onderscheid je jezelf van concurrenten.

Bouw aan een levendige community

Door de berichten van thought leaders te sponsoren, vergroot je niet alleen het aantal volgers, maar ook de betrokkenheid van je publiek. Op deze manier geef je jouw thought leaders nog meer persoonlijke invloed en bouw je een sterke community op.

Stappenplan: hoe zet je een Thought Leader Ad op?

Wil je aan de slag met het inzetten van Thought Leader Ads op LinkedIn voor jouw organisatie? Volg dan onderstaand stappenplan!

Stap 1 | De thought leader plaatst post

Ga je vanuit jezelf als thought leader adverteren? Of zet je één van je collega’s in het zonnetje? Het is belangrijk om hier van tevoren goed over na te denken. Houd ook rekening met onderstaande ‘regels’:

 • Het is belangrijk dat de thought leader zijn of haar huidige functie op het LinkedIn profiel heeft staan. Hieraan herkent LinkedIn dat de thought leader werkzaam is bij jouw bedrijf.
 • Zorg ervoor dat je bericht persoonlijk is en echt past bij de persoon die het plaatst. Dit komt ten goede aan de prestaties van je campagne. 
 • Gebruik één afbeelding of video bij de post. Wil je meerdere afbeeldingen gebruiken? Dan is het helaas niet mogelijk om te adverteren met deze post.
 • Wil je verwijzen naar je website of een belangrijke landingspagina? Plaats dan een link met een UTM-tag in het tekstbericht. 
 • Klaar? Laat de thought leader het bericht organisch posten. 

Stap 2 | Campagne opzetten

 • Vervolgens ga je de campagne opzetten. Je hebt de keuze uit 2 optimalisaties: bereik of betrokkenheid. Kies je een andere optimalisatie? Dan is het niet mogelijk om deze vorm van LinkedIn Ads in te zetten. 
 • Kies vervolgens voor ‘Één afbeelding’ of ‘Video’.
 • Zorg ervoor dat je bij plaatsingen ‘Audience Network’ uitsluit. 
 • Stel de targeting in zoals je gewend bent. Hier zitten geen restricties aan. 

Stap 3 | Advertentie instellen

 • Kies bij advertenties voor ‘Door bestaande content bladeren’.
 • Klik op ‘Medewerker’ en typ de naam van de thought leader in. 
 • Kies de post die de thought leader in stap 1 heeft geplaatst. 
 • Klik op ‘Verzoeken om goedkeuring’, daarbij wordt een mail ter goedkeuring gestuurd naar de thought leader.
 • Stuur de thought leader een e-mail met daarin de vraag om het toestemmingsverzoek goed te keuren.
  Tip: je kunt in deze e-mail ook de verzoeklink plakken door te klikken op ‘Verzoek weergeven’ > ‘Verzoeklink kopiëren’. Dit is ook handig als je de thought leader een reminder wilt sturen. 

Stap 4 | De thought leader geeft goedkeuring

 • De thought leader heeft een e-mail gekregen van LinkedIn (en van jou) om het verzoek goed te keuren.
 • Als de thought leader het verzoek heeft goedgekeurd, ontvang je hiervan een mail.
  Tip: de thought leader kan bij het verzoek aangeven voortaan alle verzoeken automatisch goed te keuren. Dan kun je deze stap in het vervolg overslaan. Handig, toch?

Stap 5 | Campagne afmaken en starten

 • Ga terug naar de gemaakte LinkedIn campagne. Ga vervolgens naar: ‘Advertentie instellen’ > ‘Door bestaande content bladeren’ > ‘Medewerker’.
 • Selecteer bij de thought leader de post(s) die je wil inzetten als advertentie. Hierbij staat nu ‘goedgekeurd’,
 • Klik op ‘Toevoegen aan campagne’.
 • Maak zo de campagne af en start de campagne zoals je gewend bent.

Best practices voor impactvolle Thought Leader Ads

Om je op weg te helpen met het creëren van Thought Leader Ads heb ik wat best practices voor je op een rijtje gezet. Zo kun je direct aan de slag met het creëren van Thought Leader Ads. 

Zorg voor actuele en relevante content

Je bericht hoeft niet perfect te zijn. Zorg ervoor dat het relevant is voor de lezer en aansluit op de actualiteit. Wat is het snijpunt tussen jouw expertise, jouw interesses en de interesses van je doelgroep?

Deel een uniek perspectief

Deel een uniek perspectief en een scherp standpunt over een trend in de sector, best practices of recent nieuws. Wat zijn belangrijke topics in jouw branche en hoe kan je een vooruitstrevend perspectief bieden?

Voeg een afbeelding of video toe

Posts die een afbeelding of video bevatten, hebben meer klikratio en engagement. Ze worden positiever ontvangen. Bij Thought Leader Ads is het mogelijk om één afbeelding of video toe te voegen, doe dit dus vooral!

Zorg voor interactie

Stel een vraag en ga het gesprek aan met je publiek. Dit bevordert de relatie met je doelgroep omdat zij zich gehoord en gezien voelen. Ook zorgt het voor meer engagement en wellicht brengt het nieuwe inzichten voor jouw organisatie. Win-win, dus!

Maak het persoonlijk

Berichten die authentiek en eerlijk zijn, krijgen het meeste engagement op LinkedIn. Zorg er dus voor dat jouw content menselijk is, hierin mag je je best kwetsbaar opstellen.

Zorg voor relevantie informatie die waarde toevoegt

Wat voor informatie je ook deelt, zorg ervoor dat je publiek iets heeft aan de informatie die je deelt. Wat zijn wijze woorden of handige adviezen die jouw doelgroep wil horen?

En…het werkt!

Thought Leader Ads zijn niet alleen interessant, maar ook effectief. Bij Afdeling Online hebben we al mooie resultaten behaald door deze strategie toe te passen. Zo heb ik deze advertentievorm al eerder ingezet voor onze opleiding ‘Digitale communicatie in de publieke sector’, maar ook voor onze evenementen en vacatures. Thought Leader Ads zijn het proberen waard voor elke organisatie, zoals blijkt uit onze campagnes met hogere CTR’s en betrokkenheidspercentages.

Benieuwd naar de resultaten? Kijk eens mee naar onderstaande LinkedIn advertenties voor onze opleidingscampagne.

Bericht van Daantje & Jaap op LinkedIn als Thought Leader Ad

Hier hebben we onze collega’s Jaap en Daantje neergezet vanuit hun rol als docent. De optimalisatie die we hiervoor hebben gebruikt is betrokkenheid. Maar, wel zo belangrijk, wat leverde het op?

Allereerst, heel veel interacties! Veel meer in vergelijking met onze ‘normale advertenties’. Daarnaast een gemiddelde Click Through Rate (CTR) van 8,9% (ten opzichte van 1,2% van de normale advertenties). Ook konden we goed in Microsoft Clarity zien dat er vanuit de Thought Leader Ads veel serieuze klikken waren op de website. Kortom, hele mooie resultaten, waardoor het zeker de moeite waard is om eens te testen met deze vorm van LinkedIn adverteren voor jouw organisatie!

Bekijk hier een overzicht van onze resultaten:

Resultaten Thought Leader Ads

Wat je niet moet vergeten!

Thought Leader Ads op LinkedIn bieden voor bedrijven een unieke kans om op te vallen in de overvloed aan digitale advertenties. Deze vorm van adverteren benadrukt de menselijke kant van jouw organisatie door invloedrijke personen als gezicht van jouw advertenties te laten fungeren. Hierdoor worden waardevolle inzichten en expertise gedeeld, waarmee jouw bedrijf zich kan positioneren als autoriteit binnen je vakgebied.

De uitdaging ligt in het creëren van relevante en boeiende content, die aansluit bij de interesses van je doelgroep. Maar daartegenover staan ook tal van voordelen. Thought Leader Ads versterken de geloofwaardigheid van je bedrijf, positioneren jouw organisatie als een autoriteit en bouwen aan een betrokken community. Vooral op LinkedIn, met zijn zakelijke focus en uitgebreide targeting mogelijkheden, zijn Thought Leader Ads bijzonder effectief.

Als LinkedIn bureau staan wij voor je klaar om je te ondersteunen bij het benutten van Thought Leader Ads op LinkedIn. Of wil je meer leren over LinkedIn in het algemeen? Kijk dan eens naar onze LinkedIn adverteren training of overkoepelende LinkedIn training. Meer weten? Neem gerust contact op.

Meer weten?

Ik help je graag bij vragen over Thought Leader Ads op LinkedIn. Neem contact met me op.

Stel je vraag aan Jojanneke >