Skip to main content

Cursus MailChimp: E-mailmarketing

De meeste nieuwsbrieven die jij in je inbox krijgt komen vanuit MailChimp. MailChimp is namelijk hét platform voor automatiserings- en e-mailmarketing. Door MailChimp kun je niet alleen gemakkelijk branded nieuwsbrieven versturen, maar ook een automation flow instellen én je audiences gemakkelijk bijhouden. Kortom: het perfecte platform voor e-mailmarketing. Wij leren je er graag meer over tijdens deze MailChimp workshop.

STUDIEDUUR

1 dag of meerdere dagdelen

WANNEER

op aanvraag

LESTIJDEN

op aanvraag

LOCATIE

bij jou op locatie

DEELNEMERS

maximaal 16 deelnemers

cursus mailchimp

Offerte

Ontvang een op maat gemaakte offerte in je mailbox.

Vraag offerte aan

Terugbelverzoek

Laat je nummer achter en wij bellen je op.

Bel mij op

Voordelen van een MailChimp workshop bij Afdeling Online

Op jouw locatie

De locatie van de workshop is naar keuze. We komen graag naar jouw gewenste locatie. Geen ruimte beschikbaar? Geen probleem. Wij beschikken over een opleidingsruimte waar jij en je collega’s van harte welkom zijn.

Individueel of met collega's

We geven niet alleen individueel les, maar ook in groepen. Alles is mogelijk tot een maximum van 16 collega’s per lesdag.

Volledig op maat

Het lesprogramma is volledig op maat gemaakt. Dat wil zeggen: afgestemd op jouw leerwensen, topics en samenstelling van het team.

cursus mailchimp

Wat is MailChimp?

MailChimp is een van de meest gebruikte nieuwsbriefsystemen op het internet. Met MailChimp kun je eenvoudig professionele nieuwsbrieven versturen in je eigen huisstijl, e-mailadressen beheren, segmenteren én labelen en MailChimp houdt ook nog eens statistieken bij zoals de open-rate en CTR. Daarbij is een andere waardevolle functie van MailChimp email marketing automation. Hier vertellen we je tijdens de workshop ook graag alles over. 

Alles leren over MailChimp

Tijdens de MailChimp training ga je aan de slag met de volgende onderwerpen:

 • MailChimp e-mailcampagnes opzetten voor jouw organisatie
 • Een nieuwsbrief maken en versturen
 • Audiences maken – verschillende tags en segmenten instellen
 • De do’s en don’ts van E-mailmarketing
 • Tips waar je op moet letten bij nieuwsbrief teksten
 • E-mailmarketing automation flow
 • De resultaten meten

Tijdens deze MailChimp cursus gebruiken we jouw vraagstuk als uitgangspunt. We gaan aan de slag met MailChimp en aan het einde van de dag weet jij precies wat je aan het E-mailplatform hebt. Belangrijk om te weten: De workshop wordt geheel op maat gemaakt. het kan dus zijn dat de lesdag afwijkt van bovenstaande onderwerpen. Dit is afhankelijk van jouw wensen. 

Google Ads workshop geavanceerd

Referenties

icm logo
google cert educator level2
factor-c

8,5 beoordeling op Springest

Op Springest verzamelen we de ervaringen van onze studenten.

Bekijk de ervaringen >
cursus mailchimp

Zo gaan we te werk

Het is voor ons belangrijk om voor de start van de workshop een helder beeld te hebben van jouw doelen en verwachtingen. Daarom houden we altijd eerst een intakegesprek. De MailChimp workshop zelf duurt drie uur bij een dagdeel of zes uur voor een hele dag. Er is plek voor maximaal 16 deelnemers. We stemmen daarbij de workshop af op jouw organisatie. Uiteraard is er genoeg ruimte om vragen te stellen en sturen we de presentatie naar je op zodat je alles nog eens rustig kan nalezen. 

Na de workshop...

Na de MailChimp training weet jij: 

 • Hoe je een nieuwsbrief moet maken in MailChimp
 • Hoe je audiences kan maken en deze kan segmenteren
 • Welke statistieken belangrijk zijn en hoe je ze bij kunt houden
 • Hoe je een goede nieuwsbrief-tekst schrijft
 • Hoe je een marketing automation flow aanmaakt in MailChimp
cursus mailchimp
omscholing samenwerken

Voor wie is deze workshop geschikt?

Deze workshop is geschikt voor iedereen die dieper wil duiken in de wereld van MailChimp. Over het algemeen is deze cursus geschikt voor online marketeers, ondernemers en iedereen die zich bezighoudt met e-mailmarketing en het automatiseren hiervan. 

Ben je werkzaam bij een theater? Lees dan eens Lola’s blog met tips over het maken van een goede nieuwsbrief voor theaters.

Vraag een offerte aan

Graag eerst kennismaken? Of wil je direct een offerte ontvangen voor deelname aan de MailChimp cursus? Het kan allemaal. Vul dit formulier in, wij doen de rest.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Over Afdeling Online

Deze  MailChimp training wordt gegeven door Afdeling Online: een ervaren online marketing bureau, gevestigd in Helmond. We zijn gespecialiseerd in werkzaamheden als online marketing strategie, zoekmachine adverteren, zoekmachine optimalisatie, social marketing, e-mail marketing, Analytics et cetera. We bieden niet alleen online marketing werkzaamheden aan een scala klanten, maar ook een aantal online marketing workshops aan. Daar is deze cursus MailChimp er één van.

opleiding omscholing kantoor

Meer weten?

Neem contact op met Jaap

Stel je vraag aan Jaap