Skip to main content

Tips voor online overheidscommunicatie

Werk je bij een (semi-)overheidsinstelling en wil je meer leren over online overheidscommunicatie? Dan is onze opleiding Online (semi-)Overheidscommunicatie een schot in de roos! In de onderstaande video’s geeft docent Jaap je alvast wat handige tips & tricks. Veel kijkplezier en: wie weet tot in de les!

incompany_opleiding_online_overheidscommunicatie

Tip 1 | SEO

Wat wij heel vaak zien binnen de publieke sector is dat de online vindbaarheid van websites ver te zoeken is. Hoe zorg je ervoor dat je de juiste zoektermen gebruikt? Hoe maak je zo goed mogelijk gebruik van het CMS? En hoe schrijf je nu SEO-geoptimaliseerde teksten? Kortom: hoe zorg je ervoor dat jouw doelgroepen zo snel mogelijk het antwoord op hun vragen vinden? Jaap geeft je in deze eerste video een aantal belangrijke tips omtrent SEO.

Tip 2 | Digitale toegankelijkheid (WCAG 2.1)

De digitale toegankelijkheid van websites is een heel belangrijk topic op de kalender van publieke organisaties. De WCAG 2.1-richtlijn die in 2020 inging maakt het nog urgenter. Heb jij behoefte aan praktische tips rondom het digitaal toegankelijk maken van de website? Jaap geeft je in deze video alvast een aantal tips over de nieuwe WCAG 2.1-richtlijn.

Tip 3 | Data-analyse

Een website van een publieke organisatie is vaak een grote bron aan allerlei informatie. Maar wordt deze informatie eigenlijk wel gelezen? Kunnen websitebezoekers hun weg op de website wel vinden? En vinden ze antwoorden op hun vragen? Je kunt deze statistieken grondig analyseren middels programma’s als Google Analytics 4. In deze video vertelt Jaap hoe je alvast een begin kunt maken aan jouw data-analyse.

Tip 4 | Cialdini's beïnvloedingsprincipes

Als publieke organisatie heb je veel te maken met burgerparticipatie- en gedragsbeïnvloedingscampagnes. Maar hoe zet je deze campagnes slim in, zodat jouw doelgroep ook écht geactiveerd wordt? Binnen onze opleiding nemen wij de beïnvloedingsstrategieën van Cialdini als uitgangspunt. In deze video geeft Jaap je een voorbeeld van zo’n strategie.

Tip 5 | Test je kennis!

De bovenstaande tips zijn slechts een héél klein voorproefje op onze opleiding. Ben je benieuwd hoeveel kennis jij al in huis hebt over online communicatie en marketing? Doe dan deze quiz en test je kennis!

Start de quiz >

Meer weten?

Wij helpen je graag met overheidscommunicatie. Neem contact met ons op.

Neem contact op >