Vraag & Antwoord

Wat zijn SEO geoptimaliseerde teksten?

SEO geoptimaliseerde teksten zijn website teksten die uitblinken in relevantie voor de zoeker. Dat wil zeggen dat ze goed vindbaar zijn in de zoekmachine, dankzij het gebruik van zogenaamde zoekwoorden (keywords). SEO staat dan ook voor Search Engine optimization, ofwel zoekmachine-optimalisatie. Op basis van een zoekwoorden onderzoek bepaal je welke zoekwoorden relevant zijn voor jouw website. Deze zoekwoorden ga je verwerken in de teksten met het doel om beter vindbaar te zijn in de organische zoekresultaten. Dat wil zeggen dat je website niet getoond wordt in de zoekmachine door ervoor te betalen, ofwel Google Adwords.

Hoe schrijf je SEO geoptimaliseerde teksten?

SEO bestaat uit verschillende onderdelen, denk aan: de technische inrichting van je website, een zoekwoorden onderzoek en linkbuilding. Maar dus ook: SEO geoptimaliseerde teksten.

Voordat je SEO geoptimaliseerde teksten kunt gaan schrijven, is het belangrijk om te kunnen bouwen op een gedegen zoekwoordenonderzoek. Uit dit onderzoek komt naar voren welke zoekwoorden relevant zijn voor jouw merk, ofwel: waar zoeken jouw klanten naar in de zoekmachine en hoe kun je het verschil maken met je concurrent?

Uiteindelijk schrijf je dus een SEO geoptimaliseerde tekst die geplaatst wordt op een zogenaamde landingspagina. Deze tekst voldoet aan de voorwaarden van Google: het belangrijkste zoekwoord staat bijvoorbeeld in de belangrijkste titel (H1 genoemd), er is een meta title aanwezig, een meta description en de tekst linkt door naar andere relevante pagina’s op je website. SEO teksten worden veelal geschreven door een copywriter.

Meer weten over SEO?

Wil je meer weten of advies over jouw SEO teksten? Neem dan contact met onze SEO specialist op.

Contact
In contact komen?

Jaap staat voor je klaar!

Wil je graag kennismaken met jouw nieuwe Afdeling Online?

Jaap Schepers Directeur & Online Strateeg

Stuur Jaap een bericht