Vraag & Antwoord

Wat is een online marketing strategie?

Een goede online marketing strategie bepaal je door concrete vragen te stellen aan jezelf. Bijvoorbeeld: Wat wil ik bereiken? Meer naamsbekendheid, meer online verkeer, misschien wel conversies op jouw website of een mooi bezoekersaantal op jouw event of bij jouw activiteit? Wie is mijn doelgroep en op welke kanalen kan ik hen bereiken? In welke fasen van de customer journey bevinden zij zich en met welke middelen zorg ik dat ze met me in contact komen, op het juiste moment? Wat wil ik uitstralen als merk en sluit dat aan op de behoeften, activiteiten en zorgen van de doelgroep? Als je de antwoorden helder voor ogen hebt, dan kun je hier doelstellingen aan verbinden. Daarna kun je een stappenplan opstellen om je doelstellingen te realiseren. In het stappenplan staat naar welke doelstellingen wordt gestreefd, welke middelen daarvoor worden ingezet en wie welke taken op zich neemt.

Online marketing strategie als rode draad

Het plan dient als leidraad voor de online marketing binnen jouw bedrijf. De strategie geeft een duidelijk overzicht van alle online activiteiten die ingezet worden om de doelstellingen te bereiken. Deze doelstellingen zijn vastgesteld voor de lange termijn. Geen enkel bedrijf heeft dezelfde doelstellingen. Een online marketing strategie wordt dus altijd op maat gemaakt voor jouw situatie.

Voorbeelden van online marketing doelstellingen

  • Beter gevonden worden op Google.
  • Meer websitebezoekers genereren.
  • Meer volgers op social media.
  • Een nieuwe of grotere doelgroep bereiken.
  • Meer inschrijvingen voor de nieuwsbrief ontvangen.

Maar, kunnen deze doelstellingen worden behaald? Om dat te kunnen bepalen, is het van belang om het startpunt te analyseren. Op basis van deze analyse en de het helder krijgen van de doelstellingen wordt de strategie bepaald. Ben jij benieuwd hoe jouw organisatie er online voor staat en welke online marketing strategie er het best bij past? Neem dan contact op met onze online marketing specialist Dirk

Wil je meer weten over online marketing strategieën?

En weten welke online marketing strategie het best bij jouw bedrijf past? Neem dan contact met ons op!

Contact
In contact komen?

Jaap staat voor je klaar!

Wil je graag kennismaken met jouw nieuwe Afdeling Online?

Jaap Schepers Directeur & Online Strateeg

Stuur Jaap een bericht