Vraag & Antwoord

Wat is contentmarketing?

Contentmarketing is het bieden van waardevolle content aan je doelgroep. Hierbij is de content afgestemd op de behoeften van je klant. Denk bijvoorbeeld aan relevante informatie die antwoord geeft op een probleem of een vraag, of waardevolle informatie die je klant inspireert. Met contentmarketing versterk je bestaande relaties tussen organisatie en klanten en bouw je aan nieuwe relaties met potentiële klanten.

Wil je meer weten over contentmarketing? Onze contentmarketing specialist legt je meer uit over dit onderwerp.

Je kunt hieronder meer informatie over contentmarketing vinden. Lees dus vooral verder!

Doelen

De verschillende doelen van contentmarketing

Contentmarketing kan ingezet worden om jouw bedrijfsdoelstellingen te behalen. Hiervoor bepaal je een contentmarketing strategie. Je kunt hieronder lezen voor welke doelen contentmarketing wordt ingezet:

  • merkbekendheid;
  • klantwerving;
  • klantbehoud/loyaliteit;
  • websitebezoek;
  • lead management;
  • sales.

Heb jij hulp nodig bij contentmarketing?

Onze contentmarketing specialist helpt je verder met het bepalen van je contentstrategie en het creëren van unieke en waardevolle content voor jouw doelgroep.

Hoe richt je contentmarketing op een specifieke doelgroep?

Contentmarketing is effectief als de communicatieboodschap gericht is op een doelgroep. Door je doelgroep aan te spreken met content die hen aanspreekt, is de kans dat de communicatieboodschap aanslaat groter. Maar hoe krijg je dit voor elkaar? Je kunt contentmarketing afstemmen op je doelgroep door gebruik te maken van contenttypen. Contenttypen zijn communicatieboodschappen die verschillen in opmaak en inhoud. Ook worden ze gepubliceerd over verschillende marketing kanalen zoals social media. Door je content in de juiste contenttypen op te maken, stem je de communicatieboodschap af op je doelgroep en bereik je zoveel mogelijk mensen in die doelgroep.

Wil je meer weten over contentmarketing? Lees dan verder in veelgestelde vragen over contentmarketing.

Neem contact op!

Wil je weten wat Afdeling Online voor je kan betekenen? Neem dan contact op met onze Contentmarketing specialist.

Contact
In contact komen?

Jaap staat voor je klaar!

Wil je graag kennismaken met jouw nieuwe Afdeling Online?

Jaap Schepers Directeur & Online Strateeg

Stuur Jaap een bericht