Vraag & Antwoord

Wat betekent SEO?

SEO (Search Engine Optimization) betekent: goed gevonden worden in de zoekmachine door gebruik te maken van de juiste zoekwoorden. Deze techniek zorgt ervoor dat websites die het meeste relevant zijn voor de zoeker bovenaan in de zoekresultaten staan. Het gaat hierbij dus om organische zoekmachine-optimalisatie, waarbij geen SEA-advertenties aan te pas komen. Je gaat namelijk op onderzoek uit naar zoekwoorden die jouw doelgroep gebruikt om zijn doel te bereiken. Deze zoekwoorden worden ook wel keywords genoemd. Op basis van de geselecteerde zoekwoorden kun je aan de slag gaan met SEO copywriting. Doordat je de belangrijkste zoekwoorden in de website content verwerkt, wordt je website steeds relevanter en beter vindbaar in de zoekmachine.

Maar, relevante content creëren op je website is slechts een onderdeel van SEO. Want wat volgens onze SEO specialist is het technische aspect evenzo belangrijk. Het gaat er namelijk om dat je de teksten sterke metadata meegeeft, dat de teksten goed leesbaar zijn en dat de teksten titels (H1, H2 en H3) krijgen.

Weer een ander aspect van SEO is linkbuilding. Dat houdt in dat je actief gaat bouwen aan een netwerk van relevante externe websites die linken naar je website. In het kort: linkbuilding is belangrijk voor het opbouwen van de linkwaarde van je website.

Meer weten over SEO?

Ben je benieuwd of de SEO specialist van Afdeling Online iets voor je kan betekenen? Neem dan contact met ons op!

Contact
In contact komen?

Jaap staat voor je klaar!

Wil je graag kennismaken met jouw nieuwe Afdeling Online?

Jaap Schepers Directeur & Online Strateeg

Stuur Jaap een bericht