Skip to main content

Online marketing stagiair inschakelen?

Ben je werkzaam bij een organisatie in de regio Helmond en Eindhoven? En wil je je online bereik en zichtbaarheid vergroten en professionaliseren? Dan komt ondersteuning van een online marketeer in opleiding goed van pas! Wij kunnen je koppelen aan een geschikte stagiair die – na het volgen van onze online marketing opleiding – de arbeidsmarkt gaat verkennen. Klinkt interessant toch?

STAGEDUUR

3 tot 5 maanden

WANNEER

vanaf voorjaar 2020

STAGE-UREN

24 tot 40 uur per week

TIJDSINVESTERING

gemiddeld 2 uur per week

KOSTEN

€195 per stagiair per maand

Download flyer

Meer weten?

Wil je meer weten over de mogelijkheden? Neem gerust contact op met Anne. Zij vertelt je graag meer over dit traject!

Mail Anne

Deel deze oproep

Ken je iemand die op zoek is naar een stagiair voor op de afdeling marketing en/of communicatie? Tip diegene dan en deel deze pagina via social media!

Wat is het doel van deze opleiding?

De online marketingwereld is dynamisch. De markt groeit en daarmee ook de behoefte aan goede online marketeers met praktische kennis en vaardigheden. Wij zien het als onze plicht om nieuwe online marketeers op te leiden en onze kennis in huis bij onze klanten een plek te geven. In samenwerking met het UWV en Servicepunt Leren en Werken hebben we daarom een online marketing opleiding opgezet, gericht op uitkeringsgerechtigden. In een traject van zes weken leren zij de basisbeginselen van online marketing en krijgen zij handvaten om vervolgens praktisch aan de slag te gaan met een vijf maanden durende stage op de marketing- en communicatieafdeling van een bedrijf.

Aan bod komt…

Tijdens de opleiding gaan de studenten aan de slag met de volgende onderwerpen: 

 • Online marketing: de basis
 • Social media
 • SEO en copywriting
 • Website en Analytics 
 • E-mailmarketing 
stagebedrijf groep

Stagebedrijf worden?

Maximaal 24 studenten krijgen de kans om deze online marketing opleiding te volgen. Dit doen zij vanuit het scholingsbudget dat beschikbaar kan worden gesteld door de uitkerende instantie. We zijn dan ook op zoek naar geschikte stagebedrijven, waar de studenten hun kennis en vaardigheden vervolgens in de praktijk kunnen brengen. Werk jij bij een organisatie in de regio Helmond en Eindhoven en zie jij kansen om een van onze studenten een werkplek te bieden? Laat dan van je horen! 

8 redenen om je aan te melden als stagebedrijf

 • Je wilt investeren in een extra collega op het gebied van online marketing en communicatie, maar je wilt dit ook graag testen en goed begeleid laten verlopen. 
 • Goede online marketeers en communicatiemedewerkers zijn schaars. En als je ze vindt, zijn ze vaak duur. Op deze manier kun je de kennis toch in huis halen, omdat de stagiairs begeleid worden door een ervaren online marketing bureau. 
 • Er wordt met een frisse blik gekeken naar jouw marketing en samen met de stagiair kun je de functie vormgeven zodat hij past in jouw organisatie. 
 • Je kunt een praktisch opgeleide stagiair verwachten die les krijgt van een online marketeer die al meer van 15 jaar in het vak zit.
 • Je online marketing wordt op een logische, maar vooral pragmatische wijze opgepakt. 
 • De stagiair heeft volledige aandacht voor jouw online marketing werkzaamheden waar jij misschien niet aan toekomt. 
 • De stagiair wordt intensief begeleid door een professioneel en ervaren marketing bureau. Daardoor kan de stagiair direct zeer praktisch aan de slag. 
 • Tot slot: je helpt uitkeringsgerechtigden bij het opdoen van praktijkervaring, zodat zij sneller weer aan een baan komen.

Wat je nog moet weten

Stagebedrijf worden? Lees hieronder hoe het in zijn werk gaat.

Wat zijn de voorwaarden?

 • Je werkt bij een bedrijf in de regio Helmond en Eindhoven. 
 • Je hebt behoefte om je online marketing en communicatie uitingen verder te ontwikkelen. 
 • Er is al minstens één marketeer of communicatiemedewerker werkzaam binnen je organisatie. Dit is belangrijk voor de begeleiding van de stagiair. 
 • Er ligt al een online strategie, zodat de stagiair praktisch aan de slag kan. 

Wat kun je verwachten van een stagiair?

Gedurende de opleiding leren de studenten vaardigheden die ze nodig hebben om de dagelijkse online marketing en communicatie voor jouw organisatie te verzorgen. Verder kun je het volgende van de stagiair verwachten:

 • De stagiair weet invulling te geven aan een bestaande marketingcommunicatiestrategie door de juiste kanalen in te zetten en te combineren.
 • De stagiair heeft de nodige praktische kennis van het vak en weet waar hij/zij informatie kan ophalen. Zo kunnen de stagiaires altijd een beroep doen op de kennis die wij als bureau in huis hebben.
 • De stagiair is op de hoogte van de trends en ontwikkelingen binnen het vakgebied en kijkt met een frisse blik naar jouw huidige marketing- en communicatiewerkzaamheden.
stagebedrijf samen achter computer

Investering

Deze online marketing opleiding wordt vergoed door het scholingsbudget vanuit de uitkerende instantie. Daartegenover staat wel een stagevergoeding van €195 per stagiair per maand. In ruil daarvoor krijg je ondersteuning van een online marketing stagiair, gedurende 3 tot 5 maanden. Deze stagiaire loopt mee op je communicatie en/of marketingafdeling en gaat zelfstandig te werk. Reken er wel op dat je de stagiair ongeveer twee uur per week begeleiding biedt. Het stagecontract verloopt overigens automatisch na 3 tot 5 maanden. Wil je je stagiair daarna in dienst nemen, omdat jullie allebei tevreden zijn over de samenwerking? Dan is dat heel fijn, maar uiteraard niet verplicht.

Strippenkaart

Ook krijg je als stagebedrijf de mogelijkheid om een strippenkaart aan te schaffen. Deze is ervoor bedoeld dat je stagiair de specialisten binnen ons bureau kan inzetten bij het tackelen van complexe problemen. Denk aan een eenmalige inrichting van Google Analytics: dit moet goed gebeuren, maar in de toekomst gaat een online marketing medewerker dit nooit meer zelf doen. Daarom helpt een specialist hem of haar, en kunnen leerlingen zich tijdens de opleiding focussen op de stof die ze wél dagelijks zullen gebruiken in de praktijk. De stagiair bepaalt altijd in overleg met het stagebedrijf wanneer en waarvoor de strippenkaart ingezet wordt. Het afnemen van de strippenkaart is niet verplicht, maar wordt wel geadviseerd.

Opleiding in samenwerking met UWV en Servicepunt Leren en Werken

Wij van Afdeling Online zijn een online marketing bureau, gevestigd in Helmond. We zeggen ook wel eens: wij zijn de online marketing afdeling die je zelf niet hebt, maar die je wel kunt inzetten voor je online strategie en uitvoering. We ontzorgen en ondersteunen onze klanten onder andere op het gebied van zoekmachine adverteren, social media, Google Analytics, ga zo maar door. 

Maar, dat is niet alles. We bieden ook verschillende online marketing opleidingen aan. In 2020 gaan we in samenwerking met het UWV en Servicepunt Leren en Werken 24 uitkeringsgerechtigden omscholen zodat zij kennismaken met de snel groeiende wereld van online marketing en communicatie.

Kennismaken?

Is je interesse gewekt en wil je je aanmelden als stagebedrijf? Wij maken graag kennis met je! Laat hieronder je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.