Skip to main content

Afdeling Online: jouw social media bureau

Hallo! Wij zijn Afdeling Online, jouw social marketing agency. Ben je op zoek naar een social media bureau voor extra ondersteuning? Dat komt mooi uit. Wij weten de weg op alle sociale media kanalen. Van strategie tot uitvoering, in zowel betaalde als organische posts. Klaar om de social media van jouw bedrijf naar een hoger niveau te tillen? Lees hieronder meer over onze social media marketing agency!

Kunnen wij je ergens mee helpen?

Neem gerust contact op.

Gratis adviesgesprek
social media bureau mercede geeft workshop

Wij zijn gecertificeerd

Certificaat_facebook_blueprint
Certificaatlogo hootsuite new

Waarom kiezen voor Afdeling Online als Social Media Agency?

  • Wij zijn de social media afdeling die je zelf niet hebt, maar wel kunt inzetten. Zie ons maar als 30 bonuscollega’s die je altijd even kunt bellen met je vraag. Jij slimmer, wij blij.
  • Social media uitbesteden? We hebben experts in elke discipline. Van strategie tot contentcreatie, webcare en adverteren. Zo heb je maar één bureau nodig voor je gehele social media strategie, wel zo handig.
  • Je eigen contactpersoon staat elke werkdag voor je klaar.
  • We lopen over van kennis: we geven social media opleidingen en hebben een eigen Academy vol cursussen.

Alle certificaten op zak

Het adverteren op social media brengt een wereld aan mogelijkheden met zich mee. We zijn certified Facebook partner en zijn en in 2019, 2020, 2021, 2022 én 2023 door Het Financieel Dagblad uitgeroepen tot één van de snelst groeiende bedrijven van Nederland. Onze experts hebben altijd de belangrijkste certificaten op zak, dus zijn gegarandeerd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

FD gazelle award 2022
FD Gazelle Award 2021
Gazellen Award 2020
fd gazellen 2019 logo
Dutch Digital Agencies logo
internet marketing bureau measure school certificaat
call for action logo
cultuur marketing logo
Hubspot Certified Partner als internet marketing bureau
adroll logo
facebook marketing partner

Wat hebben we als bureau in huis?

Dit is wat we voor je kunnen betekenen op het gebied van social media marketing:

Social media strategie

Een goede digital strategy is de basis voor jouw online verhaal. Met onze kennis van de markt en de community van jouw merk, stellen we content- en campagnestrategieën voor je samen. Hiermee schetsen we kaders voor wat we willen vertellen, welke kanalen we gaan gebruiken en hoe we jouw doelgroep gaan bereiken. 

SIlvy

Contentcreatie

Content creation, of gewoon het maken van content. Zo verover jij de harten van je volgers. Onze content creators maken content via social media, of het nu gaat om Facebook, YouTube, Snapchat of jouw blog. Ook kunnen we templates ontwikkelen in een door jou gekozen huisstijl, zodat je zelf met gemak aan de slag kunt.

social media bureau content

Community Management

Je online community kan heel waardevol zijn voor je bedrijf. Wel heeft deze de nodige aandacht nodig. Als jouw community goed op de hoogte is van jouw producten en diensten, kan dit een groot verschil maken in jouw omzet en resultaten. Laat ons daarom je community management uitvoeren. Wij communiceren met jouw netwerk en luisteren naar wat er gezegd wordt over jouw merk. Ook kunnen we de webcare van je kanalen ondersteunen zodat er professioneel wordt gereageerd op je chat en comments. 

social media bureau community management

Facebook Adverteren

Facebook is top voor social media marketing. Het is breed inzetbaar voor al je doelen. Of je nu op zoek bent naar meer bereik, clicks of conversies: je kunt verschillende doelgroepen heel specifiek en gericht benaderen. De resultaten zijn meetbaar, dus we blijven optimaliseren voor nog betere resultaten. Jouw Facebook uitbesteden? Ook dat kan bij Afdeling Online! 

social media bureau facebook

Instagram Adverteren

Ook op Instagram zijn de mogelijkheden eindeloos, dus het bijhouden van je account(s) kan aardig wat tijd en inspanning kosten. Wil jij je Instagram pagina naar een hoger niveau tillen? Je Instagram uitbesteden aan een social media bureau zoals Afdeling Online is dan de perfecte optie. Wij zorgen voor meer betrokkenheid, pakkende stories en renderende advertenties.

Instagram adverteren door social media bureau

LinkedIn Adverteren

Voor een professionele doelgroep is LinkedIn bij uitstek geschikt voor online marketing. Wij kunnen je helpen bij het inrichten van je bedrijfspagina en het opstellen van advertenties. Net als bij andere vormen van social advertising is het op LinkedIn mogelijk om heel specifiek je (zakelijke) doelgroepen aan te spreken.

Pinterest Adverteren

Pinterest is hét medium waar visuele content schittert en waar men inspiratie zoekt voor een nieuwe garderobe, lekkere maaltijd of interieur. Dit maakt het een waardevolle plek om bereik te genereren en in beeld te blijven bij je potentiële klant. Dit kan onbetaald (organisch) of door te adverteren met jouw product. Laat je Pinterest account professioneel inrichten door social marketing bureau Afdeling Online.

social media agency pinterest

Youtube adverteren

Videocontent is populairder dan ooit. Er zijn allerlei toffe mogelijkheden om met YouTube te adverteren… en social media marketing agencies kennen ze allemaal! Het is een platform waar in vergelijking met andere kanalen heel veel tijd wordt besteed, dus wij raden zeker aan zichtbaar te zijn op Youtube.

youtube adverteren

Social Media Workshop

Wil je leren hoe je social media strategie op een hoog niveau uitvoert? Volg dan een incompany workshop bij onze social media agency. We gaan in op de laatste trends, de basistheorie en geven praktijkvoorbeelden en toepasbare tips voor jouw eigen strategie. Volledig aangepast op jouw niveau, doelgroep en producten of diensten. Ons social media marketing bureau deelt graag de tips en tricks!

social media workshop

Onze diensten

Als full-service digital agency hebben wij kennis en expertise van alle online marketingdisciplines. Van Google Ads tot SEO en webdevelopment. Benieuwd wat we allemaal doen?

social media marketing bureau

In 6 stappen naar succes op socials

Om jouw social media strategie naar nieuwe hoogtes te tillen doorlopen onze social media specialisten deze 6 stappen:

Waarom is social media belangrijk?

Ja, dat is de hamvraag! Niemand kan eromheen dat social media in de afgelopen jaren een enorme rol is gaan spelen in onze samenleving. Gemiddeld besteden we rond de 2 uur per dag puur aan social media. Social media beïnvloedt ons gedrag, ons sociale contact en onze gewoontes. Ook onze aankopen worden enorm beïnvloed door social media. Dat maakt het dan ook een enorm effectief middel om jouw product of dienst te promoten. Als jouw organisatie op de juiste manier aanwezig is op de sociale media van dit moment – of dat nou gaat om Instagram, Snapchat, Pinterest of BeReal – maakt dat een enorm verschil voor je zichtbaarheid. Ook kan het leiden tot meer leads.

social media bureau

Veelgestelde vragen

Waar is social media goed voor?

Waar niet? Social media is vandaag de dag werkelijk waar overal voor in te zetten. Of je nou een advertentie wil posten, een product wil verkopen, of mensen wilt werven voor een evenement. Ook voor grappige of informatieve posts kun je sociale netwerken inzetten. Wat jouw boodschap ook is, op social media zijn er oren voor! Samen bekijken we precies wát jij wil communiceren en hoe we dat duidelijk maken. 

social media bureau

Waarom zou ik social media gebruiken voor mijn organisatie?

Wil jij een product verkopen? Meer zichtbaarheid voor je goede doel? Of juist aanmeldingen voor een team of evenement? Het kan allemaal. Wil je mensen visueel aanspreken met jouw product? Probeer dan eens Instagram of Pinterest. Wil je mensen werven voor een project of vacature? Daar is LinkedIn perfect voor. Er is een medium voor elk doeleinde – wat je ook wil bereiken, het kan allemaal! Ook zijn alle platformen crossmediaal in te zetten. 

social media bureau

Welke social media zijn er, en welke wordt het meest gebruikt?

Een term die je in de marketingwereld veel langs zal horen komen, is de doelgroep. Ons social media marketing bureau kan je dit uitgebreid uitleggen, maar voor nu even kort. De doelgroep is, simpel gezegd, de groep mensen waar jouw advertenties op worden gericht. Als je bijvoorbeeld trapliften verkoopt, zijn senioren je doelgroep. Dan is het belangrijk dat je dus reclame maakt op een manier die bij die doelgroep past. Tegenwoordig zijn er veel sociale media, allemaal met een ander publiek. De gebruikers van Facebook zijn bijvoorbeeld gemiddeld ouder dan die van TikTok. De vraag is dus niet perse welk medium het meest wordt gebruikt, maar hoe je de relevante media inzet voor jouw doelgroep! Ons social marketing bureau weet hier alles over.

social media bureau

Projecten waar we trots op zijn

Eerst geloven, dan zien. Of misschien toch andersom?

Waarom een social media marketing bureau inhuren?

Social media agencies zoals Afdeling Online kennen alle kneepjes van het vak. Onze specialisten weten precies wanneer wát moet worden gepost op welk platform. Ze weten hoe je effectief adverteert op deze platforms. Ook weten ze precies hoe je optimaal gebruik maakt van onbetaald posten. Wij kunnen deze zorgen volledig uit je handen nemen. Ook kunnen we samen kijken hoe jullie het beter in kunnen zetten, met behulp van een online marketingstrategie, een contentkalender en meer. Kortom: wij hebben de tools en helpen je graag.

Second opinion aanvragen

Werk je samen met een ander social media bureau, maar blijven de resultaten tegenvallen? Afdeling Online voorziet je graag van een second opinion. Gratis! We helpen je ook graag met inzicht in je resultaten en hoe je deze kunt interpreteren. We doen een quick scan en geven je tips en tricks voor je huidige marketingpartner. Ben je geïnteresseerd? Stuur ons een berichtje en we kijken samen wat we voor je kunnen betekenen!

social media bureau

Wat doen wij?

Afdeling Online is een ervaren social media marketing agency, gevestigd in Helmond. We weten alles over social media marketing en alle andere soorten online marketing. SEA en SEO. Wil je zelf de kneepjes van het vak leren? We bieden ook social media workshops aan! Kortom, alles om te zorgen dat jouw bedrijf zo mooi mogelijk uit de verf komt.

Online marketing begrippen

Vliegen de online marketing begrippen jou ook om de oren? Dat snappen we. Daarom hebben we een online marketing begrippenlijst gemaakt zodat jij precies weet waar wij het over hebben. Handig toch? 

social media bureau

Claim jouw plek in de tijdlijn

Ben jij klaar voor meer bereik, engagement of conversie? We vertellen je graag wat we in onze mars hebben.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.