Recruitment Marketing

Het vinden van de juiste nieuwe collega’s is voor veel organisaties een grote opgave. Met een simpele vacature op je website kom je er gewoon niet meer. Het werven van personeel via de brede mogelijkheden van het internet heet Online Recruitment Marketing. Wij adviseren je graag over alle ins en outs van deze marketingdiscipline.

recruitment overleg

Waarom kiezen voor Recruitment Marketing?

  • Met de old school vacature-aanpak bereik je niet (meer) het juiste publiek. 
  • Dankzij Online Recruitment Marketing kun je jouw waarden goed zichtbaar maken, zodat sollicitanten zich hierin kunnen herkennen. 
  • Je bouwt een fanbase op voor toekomstige vacatures. 
  • Bereik een groter publiek met bijvoorbeeld Google for Jobs en advertenties op vacatureplatforms. 
  • Werken aan employer branding zorgt voor een positiever imago. 
  • Een slimme Recruitment Marketing strategie maakt het verschil voor organisaties met een ogenschijnlijk ‘saaie’ reputatie.

Dit kunnen we voor je betekenen

Wil je aan de slag met het werven van de juiste collega’s? Wij helpen je graag op weg. Wat we precies doen? Dat zie je hieronder.

Show it off

Branding campagnes op bijvoorbeeld Linkedin, Instagram, Facebook en displaynetwerken hebben een grote invloed op het accepteren van een baan. Met branding campagnes laat je zien waarvoor je staat, natuurlijk toegepast met de juiste targeting methoden. Een belangrijke investering dus voor de toekomst.

recruitment facebook

Ben daar waar jouw sollicitant zoekt

Vacaturebanken zoals Indeed, Monsterboard en de Nationale Vacaturebank worden steeds groter. En de mogelijkheden om te jezelf te laten zien op deze platforms ook. Wij helpen je bij het bereiken van publiek, het inrichten van bedrijfsprofielen en het promoten van vacatures, zowel organisch als betaald.

recruitment sanne op laptop

Laat zien wie je bent

Er is niets zo jammer als een enthousiaste sollicitant die afhaakt na het zien van de vacature op je website. Daarom (her)schrijven wij vaak vacatureteksten met aansprekende content (denk aan een interview met een collega) en aansprekend beeldmateriaal. Ook adviseren we je bij het verzamelen van sollicitaties via formulieren en de AVG die hierbij komt kijken.

recruitment aan het werk

Vind je ideale sollicitant in jouw regio

Veel van onze opdrachtgevers passen hun SEO strategie toe op hun Recruitment Marketing. Dat wil zeggen: de juiste vacaturetitels, de inrichting van structured data op de pagina en unieke content. Zo ben je ook in Google for Jobs snel vindbaar.

Zien geloven, doet geloven

Meer dan 80% van de sollicitanten zegt beïnvloed te worden door reviews over de organisatie. Deze reviews – geschreven door zowel huidige als ex-medewerkers – zijn dus essentieel voor je employer branding. Wij adviseren je over de do’s en don’ts en het inzetten van deze reviews voor je Recruitment Marketing.

recruitment certificaat detail

Wat gaan we precies doen?

Samen met onze klanten doorlopen we deze stappen.

Partners in crime

Google Partner Badge
indeed logo
facebook blueprint certification logo

Contact met een recruitment marketing specialist

We vertellen je graag alles over de mogelijkheden van recruitment marketing tijdens een kennismakingsgesprek. Maak een afspraak!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Afdeling Academy

Word je klant van Afdeling Online? Dan krijgen jij en je team gratis toegang tot onze online leeromgeving met meer dan 50 uur aan lesmateriaal over online marketing. Jij slimmer, wij blij.

Lees meer over onze academy >