Mercede

Mercede is 30 jaar en Senior Online Communicatie Specialist bij Afdeling Online. Ze werkt sinds 2017 bij Afdeling Online, waar ze verantwoordelijk is voor alle social media campagnes.

interview mercede op kantoor

Waarom ben je bij Afdeling Online gaan werken?

Ik kwam een ontzettend leuke vacature tegen op LinkedIn. Op dat moment dacht ik: dat bedrijf heeft haar social media marketing goed op orde! Toen ik mijn toekomstige collega’s ontmoette op onze oude locatie in de Cacaofabriek in Helmond, wist ik het meteen: hier wil ik werken. Het clubje was toen nog klein, maar ontzettend professioneel én heel gezellig. Daarnaast sprak de missie van Afdeling Online me meteen heel erg aan: commerciële bedrijven en culturele organisaties beter maken door een best-of-both-worlds-aanpak.

"Culturele organisaties hebben de mooiste verhalen, maar dit ontbreekt vaak bij commerciële bedrijven. Met storytelling proberen we commerciële bedrijven dichter bij hun consument te brengen. Daar staat tegenover dat we de culturele organisaties volwassener maken door learnings mee te nemen uit de commerciële sector."

Mercede van de Wiel

Senior Online Communicatie Specialist

Wat doe je bij Afdeling Online?

Vanaf het eerste moment zit ik bij de klant aan tafel om de social strategie te bepalen. Welke kanalen worden ingezet? Hoe gaan we mensen overtuigen en met welke boodschappen? En waar sturen we op? Op al deze vragen bedenk ik een antwoord. Vaak werk ik deze uit in een strategisch plan en een advertentiekalender. Ook kijk ik vaak mee over de schouder van mijn team om te kijken of de strategie na uitvoering ook oplevert. Daar waar ik verbetermogelijkheden zie, breng ik die in kaart en stel ik ze voor aan onze klanten. Daarnaast zit ik nog steeds veel met mijn vingers aan de knoppen. Zo blijf ik op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen.

interview mercede strategie
interview mercede presenteert

Wat vind je leuk aan je werk?

Ik geniet ervan om zowel strategisch als praktisch bezig te zijn. Door ook praktisch bezig te zijn, zie ik direct resultaat van de acties die ik voor de klant uitgedacht heb. Maar bovenal word ik dolenthousiast van het bedenken van nieuwe concepten en het ontdekken van de nog onbewandelde paden, op weg naar beter resultaat.

Wat vind je leuk aan werken bij Afdeling Online?

We werken met alleen maar like-minded mensen bij Afdeling Online, die stuk voor stuk kei- en keihard werken. Tijdens de werkuren is het vaak muisstil, maar tijdens de pauzes hebben we genoeg te kletsen en te lachen. Niemand is een vreemde eend in de bijt. We hebben allemaal onze eigen karakters, maar ze sluiten allemaal ontzettend goed op elkaar aan. We kunnen elkaar niet missen.