Skip to main content

On the job | Off the job

Beter een goede collega dan een verre vriend. Dat is het motto van Silvy en Daantje. Zij zijn allebei werkzaam als social marketeer bij Afdeling Online en hebben zowel on the job als off the job een goede band. Hoogste tijd om daar meer over te weten te komen.

Silvy en Daantje werken samen in het team online communicatie, wonen in aangrenzende dorpen, zitten naast elkaar op kantoor en kletsen heel de dag (tussen het werken door uiteraard ;)). Óók in het weekend of in de avond zoeken ze elkaar vaak op. Too much? Zeker niet!

“Het grappige is dat onze band heel organisch is ontstaan, maar dat we elkaar ontzettend goed aanvullen. Het is nog net niet zo dat we precies hetzelfde zeggen als iemand iets vraagt, maar meestal komt het wel op hetzelfde neer,” begint Daantje. Teamlead Ilse heeft ooit gezegd dat Daantje en Silvy een consequente papa en mama zijn. Als iemand iets komt vragen, is het niet zo dat de ene ‘ja’ zegt en de ander ‘nee’. Daar hebben ze samen smakelijk om gelachen. “Dat lachen zit sowieso wel goed,” zeggen ze alle­bei… lachend.

De lampen uitdoen

“We hebben dezelfde interesses en we vullen elkaar goed aan. We houden allebei van gezelligheid en zijn meestal degenen die de lampen uitdoen na de borrel op vrijdag. In onze vrije tijd slepen we onze partners regel­matig mee naar een pubquiz of naar het theater. Dat die partners ook nog eens goed matchen, is mooi meegenomen,” vertelt Silvy. Maar ook zakelijk houden ze elkaar scherp. Waar Silvy’s sterke punten liggen op het analy­tische en strategische vlak, is Daantje supercreatief. Dat blijkt een perfecte combi! Het benutten van je eigen sterktes staat hoog in het vaandel bij Afdeling Online. Daantje: “Je wordt snel opgenomen in het team, bent van harte welkom op alle borrels, maar we steunen je ook tijdens je werk. Want het allerbelangrijkste is natuurlijk dat je iedere dag met plezier naar je werk gaat.”

Persoonlijke klik

Gelukkig is er binnen Afdeling Online ook veel ruimte voor gezelligheid en een informele sfeer. “Het voordeel van een goede band hebben met je collega op persoonlijk vlak, is dat het je leven zoveel makkelijker maakt. Wij werken allebei fulltime en dat betekent dat we elkaar bijna iedere dag zien. Als je dan iemand naast je hebt zitten die aan je gezicht kan aflezen hoe je je voelt en wat je denkt, werkt dat fantastisch,” legt Silvy uit. Daantje vult aan: “En als je een persoonlijke klik hebt, kun je je gemakkelijker in elkaars positie verplaatsen en begrijp je elkaar beter. Plus, je bent bereid om een stapje extra te zetten voor elkaar.”

linkedin training

Nieuwsgierig geworden naar werken bij Afdeling Online?

Bekijk dan al onze openstaande vacatures! We worden ook blij van open sollicitaties.

Onze vacatures >