Skip to main content

Opleiding: Online overheidscommunicatie

Werk je op de marketing-communicatieafdeling van een publieke instelling of (semi-)overheidsintelling? Zoals een gemeente, zorginstelling, onderwijsinstelling, onderzoeksinstelling, waterschap of provincie?

Wil je meer leren over online communicatie? Heb je behoefte aan praktische handvatten waarmee je direct aan de slag kunt? En wil je weten hoe je onder andere Community Management, Social Advertising en Zoekmachine Optimalisatie op een professionele manier uitvoert? Dan is deze opleiding een schot in de roos.

Interessant voor jou? Meld je aan voor een proefles en maak kennis met ons en onze opleiding.

STUDIEDUUR

5 lesdagen

WANNEER

april 2022 - juni 2022

LESDAGEN

dinsdag 26 april, donderdag 12 mei, donderdag 2 juni, donderdag 16 juni, donderdag 30 juni

LESTIJDEN

10.00 - 16.30 uur

STUDIELAST

2 uur per les (excl. lesdagen)

LOCATIE

Helmond

START

vanaf 4 deelnemers

afdeling online opleidingsruimte

Inschrijven

Inschrijven voor deze editie kan helaas niet meer. In het najaar starten we met een nieuwe editie van de opleiding. 

Bekijk de najaar editie

Voorproefje?

Als je nieuwsgierig bent naar de opleiding en graag precies wil weten wat je kan verwachten, dan kun je je aanmelden voor een van de proeflessen.

Aanmelden proefles

Vragen?

Heb je een vraag of komen de data je niet uit?
?  Bel gerust: 0492 – 700220
✉️  Of mail naar: maudi@afdelingonline.nl

Voordelen van deze opleiding

Professionele coaching

Je wordt gecoacht door experts die werken bij online communicatie bureau Afdeling Online. Als bureau hebben we ruime ervaring binnen de publieke sector, waardoor we precies weten wat er speelt en wat er nodig is op het gebied van online marketing.

Coöperatief leren

Je volgt de opleiding online overheidscommunicatie samen met gelijkgestemden die ook werkzaam zijn bij een (semi-)overheidsinstelling. Zo leer je niet alleen van de docent, maar ook zeker van elkaar en elkaars cases.

Beoordeeld met een 8,5

Deelnemers van onze opleidingen beoordelen ons gemiddeld met een 8,5 op Springest. Onze opleiding online overheidscommunicatie krijgt zelfs een 9! 

Leerroute

Deze online overheidscommunicatie opleiding bestaat uit 5 lesdagen, verspreid over 3 maanden. Dat wil zeggen dat je ongeveer één keer in de twee weken klassikaal gecoacht wordt.

opleiding-overheid instructie mercede

Het idee achter deze opleiding

Werk je bij een publieke instelling of (semi)-overheidsinstelling? Dan weet je als geen ander dat online communicatie en marketing steeds belangrijker wordt om jouw doelgroep te bereiken. Maar hoe zet je de juiste online communicatiemiddelen in? Hoe kun je je doelgroep via online marketing campagnes effectief bereiken? Vaak is er nog een hele weg te gaan. Maar gelukkig biedt die weg héél veel kansen. En die kansen leer je te benutten in onze overheidscommunicatie opleiding. 

Ervaringen van deelnemers

"De trainers spreken uit ervaring en gebruiken veel concrete voorbeelden uit de praktijk. Je werkt aan persoonlijke vraagstukken, dus wat je leert kun je direct toepassen op je werk. Ik zou deze opleiding aanraden.”
Linda Parasiz

Tilburg University

"Een praktische opleiding bomvol informatie. Voor mij een echte eye-opener."
Deelnemer

Opleiding Online Overheidscommunicatie

"Ik vind het heel fijn dat ik er nu voor kan zorgen dat alle neuzen binnen de organisatie dezelfde kant op staan als het gaat om de communicatie."
Evelien

Bibliotheek Eindhoven

Investering

De investering voor deze opleiding is €2.190 exclusief btw. Tot 1 maart 2022 betaal je maar €1.990 voor de opleiding. Cadeautje! Hiervoor ontvang je:

  • 5 lesdagen met lunch, koffie, thee en koekjes
  • Lesmateriaal
  • Een strippenkaart met hulp van een specialist ter waarde van 4 uur
  • Een certificaat voor bewijs van deelname aan de opleiding

De factuur voor de opleiding ontvang je twee weken voorafgaand aan de start van de opleiding. Betaalt jouw werkgever de opleiding? We kunnen een offerte voor je maken

opleiding bijscholing certificaat jaap
leven lang leren leerbudget overheidscommunicatie

Een leven lang leren

Continu up-to-date blijven in je werkgebied lijkt nu belangrijker dan ooit. ‘Een leven lang leren’ is dan ook een thema dat flink wordt gestimuleerd door de Rijksoverheid. Zo treft de overheid verschillende regelingen en subsidies zodat jij kan blijven leren tijdens je loopbaan. Hier lees je welke regelingen er zijn.

Tip: veel overheidsinstellingen beschikken over leerbudget wat je kunt gebruiken voor deze overheidscommunicatie opleiding.

Wil je graag een brochure?

Ontvang gratis en vrijblijvend een brochure met alles wat je wilt weten over deze opleiding. Op die manier kun je alles rustig nalezen.

Vraag een brochure aan >

Tips & tricks van experts

Als online communicatie bureau zien wij dat online marketingkansen vaak niet of onvoldoende benut worden bij (semi)overheidsinstellingen. Zonde! Daarom helpen wij je graag om een gedegen online marketing strategie uit te tekenen. En daar blijft het niet bij: wij geven je ook praktische tips & tricks waarmee je direct uit de voeten kunt. 

Benieuwd naar hoe vorige deelnemers van de opleiding dit ervaren hebben? Bekijk de terugblik op de eerste editie van de opleiding.

overheid presentatie cursist

Wat kun je verwachten van de opleiding?

Alles wat je nog wilde weten.

Voor wie is dit interessant?

Je werkt op de marketing-communicatieafdeling van een publieke / (semi-)overheidsinstelling en je wilt stappen maken op het gebied van online marketing en communicatie. Of je hebt in de dagelijkse praktijk te maken met overheidscommunicatie.

Onder (semi-)overheid vallen o.a: gemeentes, zorginstellingen, onderwijsinstellingen, onderzoeksinstellingen, woningbouwverenigingen, waterschappen, provincies, bibliotheken, afvalverwerking, zelfstandige bestuursorganisaties en meer.

De opleiding is op hbo niveau en het is fijn als je al wat basiskennis hebt over communicatie. Er zijn geen specifieke diploma’s, opleiding of training vereist.

Pas je niet helemaal in dit plaatje, maar ben je wel geïnteresseerd in onze opleiding? Neem dan even contact op, dan kijken we samen naar de mogelijkheden voor een cursus overheidscommunicatie op maat.

opleiding overheid doelgroep

Mét en ván elkaar leren

De bijeenkomsten zijn interactief en zeer praktisch. De opleiding zit bomvol interessante opdrachten, rechtstreeks uit de praktijk. Deze worden afgewisseld met de nodige theorie. De opdrachten zijn zo opgesteld dat jij direct aan de online marketing van jouw organisatie werkt. 

Door middel van een online leeromgeving houd je contact met studiegenoten. Hier worden ook de slides van de afgelopen bijeenkomst gedeeld en heb je de ruimte om vragen te stellen aan de docent.

opleiding-overheid daantje presenteert

Hoofddocent

Tijdens de gehele opleiding word je gecoacht door Jaap Schepers, een online strateeg met meer dan 15 jaar ervaring in het vak. Jaap is mede-eigenaar van Afdeling Online: een online marketing bureau met meer dan 200 klanten in de commerciële en publieke sector. En het combineren van die twee werelden blijkt goud waard. 

Jaap voorziet deze klanten van strategisch advies en ziet het als zijn missie om (beginnende) online marketeers de praktische kneepjes van het vak te leren. Jaap gelooft dat we elkaar slimmer maken als we kennis, resultaat en fun combineren. Dat wil zeggen: hard werken, maar ook gezellige en interactieve lessen.

opleiding overheid jaap geeft les

Op deze dagen krijg je les

De lessen vinden plaats op vijf dagen van 10.00 – 16.30 uur.

  • dinsdag 26 april 2022
  • donderdag 12 mei 2022
  • donderdag 2 juni 2022
  • donderdag 16 juni 2022
  • donderdag 30 juni 2022

Past dit niet helemaal in je agenda? Neem contact op met Kiki om de mogelijkheden te bespreken.

SEO bureau google ads

Studievoorbereiding

Per lesdag zul je ongeveer 2 uur voorbereidingstijd nodig hebben. In deze tijd lees je in over nieuwe onderwerpen en werk je aan opdrachten voor je eigen organisatie. Om je ruim de tijd te geven om in de materie te duiken zullen we het benodigde lesmateriaal minstens twee weken voor iedere bijeenkomst verzenden.

Internet Marketing Uitbesteden

Studiemateriaal

Het enige wat je nodig hebt om de lessen te kunnen volgen is een laptop. Wij zorgen voor het andere studiemateriaal.

opleiding-overheid voorbereiding laptop

Schakel ons in

Bij deze opleiding heb je ook de beschikking tot een strippenkaart ter waarde van 4 uur. Deze is ervoor bedoeld dat je de specialisten van Afdeling Online kunt inzetten bij het tackelen van complexe problemen. Denk aan een eenmalige inrichting van Google Analytics: dit moet goed gebeuren, maar in de toekomst ga je dit nooit meer zelf doen. Onze specialisten helpen je graag, zo kun jij je tijdens de opleiding focussen op de stof die je wél zult gebruiken in je toekomstige werk. Jij bepaalt zelf wanneer en waarvoor je de strippenkaart inzet.

incompany strippenkaart daantje
factor-c

Factor C

Deze opleiding overheidscommunicatie zien wij als een extensie van Factor C. Factor C is een manier van werken die helpt om strategisch aan de slag te gaan met communicatie. Factor C is bij uitstek geschikt voor projecten en programma’s waar omgevingsgericht of opgavegericht gewerkt wordt.

Even voorstellen: Team Opleiden

Van Jaap en Mercede krijg je les. Kiki is er voor al je (praktische) vragen. Ze hebben er zin in!

Daantje de Klein

Social marketeer & opleidingsspecialist, B2B marketeers, Content marketeers, Docenten, Social marketeers

Referenties

Wij geven al jaren met veel plezier les en worden positief beoordeeld door deelnemers. En natuurlijk hebben we zelf de juiste certificaten.

8,5 beoordeling op Springest

Op Springest verzamelen we de ervaringen van onze studenten.

Bekijk de ervaringen >
icm logo
google cert educator level2
factor-c

Maatregelen covid-19

We zorgen er natuurlijk voor dat je samen met je medestudenten op een veilige manier de lessen kunt volgen. Dit betekent dat we ons houden aan de richtlijnen van het RIVM. Onze opleidingslocatie voldoet aan de anderhalve meterregel van de overheid. We werken met kleine groepen, zodat iedereen ver genoeg uit elkaar zit. Ook zijn er voldoende desinfectiemiddelen aanwezig. Mochten de maatregelen – onverhoopt – strenger worden voor klassikale opleidingen, dan gaat de opleiding door via onze online omgeving.